Έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων αδόκητα σε ηλικία 92 χρόνων ο Φουρφουριανός παλαίμαχος  παλαιστής Βαλκανιονίκης της Ελληνορωμαϊκής και της Ελευθέρας Πάλης Νικόλαος Μιχαήλ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ ο γνωστός (Μίχαλος). Ξεκίνησε την αθλητική του δραστηριότητα το 1945. Όταν ήρθε από το χωριό στην Αθήνα πήγε ως αθλητής της πάλης στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο και το 1950-1960 δέσποζε και κέρδιζε στους αθλητικούς αγώνες. Έγινε προπονητής, διαιτητής διεθνών αγώνων και ήταν επίτιμο μέλος του Πανελλήνιου πάνω από πενήντα χρόνια. Ασχολήθηκε με τον   ελαιοχρωματισμό σπιτιών, έπαιζε και λύρα σε εκδηλώσεις και παρέες  με το προσωνύμιο Καλδάρας και ήταν αξιαγάπητος. Το αθλητικό ιδεώδες, το ήθος του, η ιδιαίτερη αγάπη του για το χωριό, την οικογένεια, τους συγγενείς και τις παραδόσεις τον έκανε να ξεχωρίζει. Ο Σύλλογος Φουρφουριανών της Αθήνας το τίμησε σε εκδήλωση του. Καλό του παράδεισο και θερμά  συλλυπητήρια στην οικογένεια του τα παιδιά εγγόνια και σε όλους τους συγγενείς.

 

Σε επίσημη ανάρτηση στο διαδίκτυο ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος τον αποχαιρέτησε γράφοντας τα εξής:

Νίκο Σημαντήρα, ο αγαπημένος σου σύλλογος σε αποχαιρετά για το μεγάλο ταξίδι. Αθλητής ,πρωταθλητής ,Βαλκανιονίκης στην πάλη και πάντα αθλητής, με παρουσία για πάνω από πενήντα χρόνια στον σύλλογο, με ατέλειωτες μονομαχίες στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του στίβου……..θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=327108285625965&id=100049803889200

 

 

Και ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ με ανακοίνωση του:
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Ψηλορείτη στο άκουσμα της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού πλέον ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑ, συνήλθε έκτακτα σήμερα Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021 στο Δημοτικό Στάδιο Φουρφουρά «Μιχάλης Μαράκης» και αφού συζήτησε και εξήρε την προσφορά του μακαριστού στον αθλητισμό και στην κοινωνία γενικότερα.
Ο μακαριστός υπήρξε Παλαιστής, Πρωταθλητής, Βαλκανιονίκης της Ελληνορωμαϊκής και της Ελευθέρας Πάλης. Ξεκίνησε την αθλητική του πορεία το 1945, στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο και από το 1950 έως το 1960 διέγραψε αξιόλογη αγωνιστική πορεία αποσπώντας πλήθος μεταλλίων και διακρίσεων. Επίσης επι σειρά ετών πρόσφερε στον αθλητισμό ως προπονητής και ως διαιτητής διεθνών αγώνων. Όλες τις διακρίσεις που του απονεμήθηκαν, τα κύπελλα και τα μετάλλια τα παρέδωσε το 2020 στο Αθλητικό Σωματείο του χωριού του, τον Αθλητικό Όμιλο Ψηλορείτη.
Το σωματείο μας τίμησε εν ζωή τον εκλιπόντα το 2010 κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 30 χρόνων δράσης του Αθλητικού Ομίλου Ψηλορείτη.
Ο Νικόλαος Σημαντήρας με το ήθος του και τον ακέραιο χαρακτήρα του τίμησε τον υγιή αθλητισμό στα ανώτατα επίπεδα που αγωνίστηκε. Η γενέτειρα του αισθανόταν πάντα περήφανη για τα αγωνιστικά του επιτεύγματα αλλά και για τον γνήσιο και ανόθευτο χαρακτήρα του.
Για τους λόγους αυτούς:
Αποφασίζει ομόφωνα:
1. Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία του και να εκφράσει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
2. Να κρατηθεί στη μνήμη του ενός λεπτού σιγή στον πρώτο επίσημο ποδοσφαιρικό αγώνα που θα διεξαχθεί στο Δημ. Στάδιο Φουρφουρά «Μιχ. Μαράκης».
3. Δεσμεύεται, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρίου, να εκθέσει σε μόνιμη έκθεση τα Κύπελλα τα Μετάλλια και τις διακρίσεις του εκλιπόντος.
4. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Στέφανος Ευθ. Αντωνακάκης

Αριθμός Προβολών: 63