(Αναδημοσίευση από : http://amariotes.gr/)

Μονή Ασωμάτων ή Σχολή Ασωμάτων όπως συνηθίζεται να λέγεται.

Πρόκειται για ένα μικρό οικισμό, την Σχολή Ασωμάτων, πλούσιο σε ιστορικά μνημεία και φυσικές ομορφιές,  όπου παλαιότερα ήταν γνωστή σαν αγροτικό εκπαιδευτικό κέντρο όπου λειτουργούσε και η Γεωργική Σχολή.

Η θέση της μοναδική. Στο κομβικό σημείο που τοποθετείται μπορείς να οδηγηθείς σε όλα τα χωριά της επαρχίας. 36 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου στη διαδρομή προς Αμάρι χάνεσαι στην ομορφιά. Η Σχολή Ασωμάτων βρίσκεται στην καρδιά της κοιλάδας του Αμαρίου και κυριολεκτικά είναι αυτή που κρατά ζωντανούς τους παλμούς της κοιλάδας.

Περισσότερα...
Στον Ασωμαθιανό κάμπο δεσπόζει το άλλοτε Μοναστήρι που ήταν αφιερωμένο στους Ταξιάρχες. Η βυζαντινή μονή Ασωμάτων άκμασε κατά την ύστερη ενετοκρατία και την τουρκοκρατία ενώ στα μέσα του εικοστού αιώνα μετατράπηκε σε Γεωργική Σχολή. Σήμερα επανιδρύεται και αποκαθίστανται κτιριακά για να επαναλειτουργήσει. Στις εγκαταστάσεις της Σχολής στεγάζεται το ερευνητικό κέντρο (ΕΘΙΑΓΕ), με δραστηριότητες στην βελτίωση της ντόπιας ράτσας προβάτων.

Δυτικά του οικισμού βρίσκεται ο εντυπωσιακός σταυροειδής βυζαντινός ναός της Αγίας Παρασκευής ιδιαίτερου κάλλους και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να «μυρίσει» την φύση, να αναπνεύσει οξυγόνο, να γευτεί Κρητικές γεύσεις και φυσικά να φιλοξενηθεί «αμαριώτικα». Παραδοσιακό μαγαζί με καφέ και φαγητό στην διακλάδωση αλλά και μια καινούρια ιδέα η αγροτοτουριστική μονάδα γνωστή σε όλους ως «Κτήμα ΠΑΝΑΚΡΟΝ» θα καλύψει σίγουρα και τα πιο «καλομαθημένα και απαιτητικά» γούστα.

Το Κτήμα ΠΑΝΑΚΡΟΝ, συνολικής εκτάσεως 53 στρεμμάτων περιλαμβάνει 5 επιπλωμένες κατοικίες, ταβέρνα-καφενείο, πισίνα, καθώς και γήπεδα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης. Τόσο οι εσωτερικοί όσο και οι εξωτερικοί χώροι του κτήματος μπορούν να διατεθούν για κοινωνικές και επαγγελματικές εκδηλώσεις. Αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο για μονοήμερες αποδράσεις, όσο και για παραμονή όλες τις εποχές του χρόνου. Οι περιφραγμένοι κήποι δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για οικογένειες με παιδιά, ενώ στην ταβέρνα σερβίρονται Κρητικές και αμαριώτικες συνταγές μοναδικής νοστιμιάς, χάρη στα αγνά ντόπια προϊόντα και τα άνυνδρα φρούτα και λαχανικά που χρησιμοποιούνται.


Πρόσφατα Άρθρα Χωριού

Στο επίκεντρο η προγραμματική σύμβαση για την αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων

Αναδημοσίευση από : goodnet.gr ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ     Με θετικούς «οιωνούς» ξεκινούν οι διαδικασίες για την σύνταξη της προγραμματικής σύμβασης με επίκεντρο την αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων και στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου ερευνητικού και εκπαιδευτικού κέντρου για τον πρωτογενή τομέα. Μάλιστα, την Τρίτη […]

Περισσότερα

Αριθμός Προβολών: 440