(Αναδημοσίευση από : http://amariotes.gr/)

Είναι το τελευταίο χωριό του Δήμου σε κοντινή απόσταση απ’ το Άνω Μέρος. Ο δρόμος συνεχίζεται σuνδέοντας τnv περιοχή με το Δήμο Τυμπακίου και τnv Αγία Γαλήνn.

Περισσότερα...
Τον παλιό καιρό κατά κανόνα τις εορτές των γνωστών αγίων οι χριστιανοί της υπαίθρου τηρούσαν αργία από τις αγροτικές εργασίες. Στο χωριό Χορδάκι Αμαρίου, την ημέρα της εορτής του αγίου Σπυρίδωνα (12 Δεκεμβρίου), ένας μουσουλμάνος πήρε «το ζευγάρι του» (τα βόδια του) και ξεκίνησε να οργώσει. Στο δρόμο συνάντησε έναν χριστιανό. «Σήμερο, αγά, θα κάνεις χωράφι» (=θα οργώσεις), του λέει, «απού ’ναι τ’ αγίου Σπυριδώνου;». «Άντε, μωρέ, να δουλέψομε» απαντά εκείνος «κι άσ’ το Σπυρίδο σου να σφυρίζει!».

Όταν όμως ο Τούρκος άρχισε να οργώνει, αφηνίασαν τα βόδια και τράπηκαν σε φυγή, ζεμένα καθώς ήταν στο αλέτρι. Έτρεξαν και βούτηξαν κάτω απ’ το φαράγγι, δίπλα στο οποίο ήταν το χωράφι του! Όμως δε σκοτώθηκαν, γιατί κρεμάστηκαν από το υνί κι έμειναν εκεί μετέωρα. Μετά από πολλές προσπάθειες ο ιδιοκτήτης τους και όσοι άλλοι έτρεξαν να τον βοηθήσουν κατόρθωσαν να τα φέρουν πάνω σώα.


Πρόσφατα Άρθρα Χωριού

ΝΕΑ ΑΠΟ ΑΝΩ ΜΕΡΟΣ, ΔΡΥΓΙΕΣ, ΧΟΡΔΑΚΙ 19/6/2019

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ Στις 03/04/2019 η Μαρία Χατζηδάκη του Γιάννη και της Αλεξάνδρας και ο Στέλιος Κάκος απέκτησαν το δεύτερο τους τους παιδί κοριτσάκι. Στις 29/04/2019 ο Γιάννης Κατσαντώνης του Μανώλη και της Δέσποινας (Καλλινικάκη) και η Λυδία Μεσσάλα απέκτησαν το πρώτο τους παιδί αγοράκι. Ο Σύλλογος μας εύχεται , να τους ζήσουν και να τα καμαρώσουν […]

Περισσότερα

Αριθμός Προβολών: 171