(Αναδημοσίευση από : http://amariotes.gr/)

Οικισμός της τέως Κοινότητας Βρυσών, της Επαρχίας Αμαρίου και σήμερα του Δήμου Αμαρίου του Νομού Ρεθύμνης (κάτοικοι 24, υψόμ.580 μ.) Απέχει από το Ρέθυμνο 44 χλμ. Διαδρομή: Στο δρόμο της Επαρχίας Αμαρίου Απόστολοι, Μέρωνας, Γερακάρι, Βρύσες, Καρδάκι, Άνω Μέρος. Αναφέρεται το έτος 1577 από τονFr. Barozzi (f27r) Caridhachi.
Στην αιγιπτιακή απογραφή του 1834 δεν αναφέρεται. Όμως το έτος 1842 αναφέρεται από τον Χουρμούζη Βυζάντιο «Καρδάκι». Το τοπωνύμιο οφείλεται προφανώς σε μικρό δένδρο καρυδιάς. Καρυδιές φύονται πολλές στην περιοχή. Στο νεκροταφείο του οικισμού διατηρείται ο ναός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ με λείψανα τοιχογραφιών, του τέλους του 13ου αιώνα μ.Χ.


Πρόσφατα Άρθρα Χωριού

Άφησαν μόνο τρεις άντρες στο Καρδάκι…

Αναδημοσίευση από : madeincreta.gr Άφησαν ερείπια στο χωριό και ένας εκτελέστηκε αλλά γλίτωσε 21.08.2017 Φωτογραφίες των θυμάτων στο Καρδάκι Πριν την αυγή της 22ας Αυγούστου 1944, γερμανικές δυνάμεις έζωσαν τον οικισμό Καρδάκι που υπάγονταν στην  κοινότητα Βρυσών. Συγκέντρωσαν τους κατοίκους και τους ανακοίνωσαν ότι το χωριό τους θα ισοπεδωθεί και οι άντρες θα εκτελεστούν. Λεηλατήθηκαν […]

Περισσότερα

Αριθμός Προβολών: 70