Κοινωνικά:

Θάνατοι:

– Στις 2-6-2018 πέθανε στην Αθήνα, ο Χριστόδουλος (Χρήστος) Καλοειδάς σε ηλικία 93 ετών. Η κηδεία του έγινε στο κοιμητήριο του Ζωγράφου.

– Στις 9-6-2018, πέθανε η Ελένη Καντάνιου Καλογεροπούλου σε ηλικία 88 ετών. Η κηδεία της έγινε στο κοιμητήριο της Αργυρούπολης.

– Στις 16-6-2018, πέθανε η Έλενα Καλοειδά, σύζυγος Χριστόδουλου (Χρήστου) Καλοειδά. Η κηδεία της έγινε στην Αθήνα.

– Στις 17-6-2018, πέθανε η Ελένη Μαθιουλάκη Καρέκου σε ηλικία 87 ετών. Η κηδεία της έγινε στο Πέραμα-Αττικής.

– Στις 12-7-2018, πέθανε η Μανθούλα Δουλγεράκη σε ηλικία 87 ετών. Η κηδεία της έγινε στο Μέρωνα.

Αιωνία τους η μνήμη.

Γάμοι:

– Στις 7-7-2018 παντρεύτηκε ο Φίλιππος Μουρτζανός, γιος του δημάρχου του Δήμου Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανού και της Ελένης (το γένος Λιουδάκη) Μουρτζανού και εγγονός του Μανώλη και της Έλσας Λιουδάκη, την αγαπημένη του Βασιλική Βάντζου στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνου. Ακολούθησε γαμήλια δεξίωση στο κοσμικό κέντρο «ΜΕΓΑΡΟ».

– Στις 25-8-2018 παντρεύτηκε ο Αλέξανδρος Χαραλαμπάκης, γιός του Κωστή και της Νίκης Χαραλαμπάκη, εγγονός του Γαργελού Αλέξη και της Σοφίας, την αγαπημένη του Βασιλική Πετράτου. Η τελετή έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Τερψιθέας στην Άνω Γλυφάδα. Ακολούθησε γλέντι στο εστιατόριο «Μαντρί» στην Άνω Γλυφάδα.

Ευχόμαστε στους νεόνυμφους να ζήσουν.

Βαπτίσεις:

– Στις 24-6-2018 έγινε η βάπτιση του γιού του Προκόπη Δημητριάδη και της Αναστασίας Παυλή (κόρης του Γεωργίου Παυλή και της Μαρίας Στεφάνου Βαμιεδάκη). Η βάπτιση τελέστηκε στην Αγία Μαρίνα Εκάλης-Αττικής. Ακολούθησε γλέντι στο κτήμα «Κοκοτού» στη Σταμάτα-Αττικής. Το όνομα του παιδιού Γεώργιος.

– Στις 25-8-2018 έγινε η βάπτιση του τρίτου παιδιού του Κωνσταντίνου Καψαλάκη και της Ραλλού Γαληνού. Η βάπτιση τελέστηκε στην Αγία Κυριακή στο φράγμα των Ποταμών. Ακολούθησε τραπέζι στο κέντρο «Φράγμα» στους Ποταμούς. Το όνομα του παιδιού Αριστοτέλης.

Να ζήσουν οι νεοφώτιστοι.

Γεννήσεις:

-Η Ιωάννα Παπαχρήστου Γιαννίκου (κόρη της Μαρίας Σημαντήρη) και ο Παντελής Γιαννίκος απέκτησαν κοριτσάκι ,το δεύτερο παιδί τους , στις 10/7/2018.

Να τους ζήσει.

 

Πανεπιστημιακές σπουδές – Μεταπτυχιακό – Διδακτορικό:

– Ο Δουδέσης Δημήτριος του Χαράλαμπου και της Νεκταρίας, εγγονός της Χριστίνας Μαθιουλάκη-Γκανίδου τελείωσε το μεταπτυχιακό του στην Αγγλία με αγγλική υποτροφία. Ο ανωτέρω συνεχίζει με το διδακτορικό του στην Αγγλία και πάλι με αγγλική υποτροφία. Τα συγχαρητήρια μας.

Επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις:

1) Ελεάνα Σφακιανάκη του Εμμανουήλ και της Μαρίας, εγγονή της Έλενας (το γένος Βαμιεδάκη) Σημαντήρη, Πάντειο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Ψυχολογίας.

2) Ελβίρα Ταταράκη του Μάριου, εγγονή της Δοσίας (το γένος Σημαντήρη) Ταταράκη, Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Χίος) – Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

3) Αφροδίτη Βαμιεδάκη του Νικολάου και της Ειρήνης, εγγονή του Αντώνη και της Αφρούλας Βαμιεδάκη, Πανεπιστήμιο Πατρών – Τμήμα Βιολογίας.

4) Κωνσταντίνα Βαμιεδάκη του Βασιλείου και της Νατάσσας, εγγονή του Αντώνη και της Αφρούλας Βαμιεδάκη, Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) – Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας (ΦΠΨ).

Τα συγχαρητήρια μας στους επιτυχόντες και ευχές για καλή σταδιοδρομία και καλό πτυχίο.

 

Εκδηλώσεις:

– Στις 27-7-2018 έγινε το ετήσιο Πανηγύρι του πολιούχου και προστάτη του Μέρωνα Αγίου Παντελεήμονος. Το γλέντι έλαβε χώρα στην πλατεία του χωριού και λύρα έπαιζε ο Μιχάλης Αλεφαντινός. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα με τη συμμετοχή όπως κάθε χρόνο πολλών χωριανών, η συμβολή των οποίων ήταν πολύτιμη. Το πανηγύρι είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή καθώς τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί αμαριώτες από σχεδόν όλα τα χωριά της Επαρχίας Αμαρίου.

– Στις 5-8-2018, πραγματοποιήθηκε στο παλαιό σχολείο του χωριού άλεσμα με χειρόμυλο και μαγειρέματα χόντρου με τις νοικοκυρές του χωριού.

– Στις 5 έως 10 Αυγούστου 2018 έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία για όγδοη συνεχή χρονιά το Μουσικό Διδασκαλείο. Στην κρητική λύρα δίδαξε ο Δημήτρης Σγουρός, στο κρητικό λαούτο ο Δημήτρης Σιδερής,  στα κρητικά πνευστά ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης, στο κισσαμίτικο βιολί ο Στρατής Σκαράκης και στο σαντούρι ο Φάνης Καρούσος.

– Στις 5 έως 10 Αυγούστου 2018 έλαβαν χώρα μαθήματα χορού («Χοροδιδασκαλείο»), όπου οι συμμετέχοντες είχαν την τύχη να διδαχθούν παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Κρήτης με δασκάλους τον Νίκο Γιακουμάκη και Κατερίνα Βαγγέλα.

– Στις 10-8-2018 έλαβε χώρα στο παλιό δημοτικό σχολείο βραδιά συνάντησης μουσικής και χορού με τους μουσικούς Δημήτρη Σγουρό, Δημήτρη Σιδερή, Γιώργο Ζαχαριουδάκη, Στρατή Σκαράκη και Φάνη Καρούσο, τους χοροδιδασκάλους Νίκο Γιακουμάκη και Κατερίνα Βαγγέλα, όλους τους μαθητές του διδασκαλείου, τους χωριανούς και τους φίλους του Μέρωνα.

– Στις 22-8-2018 πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού, η παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του Χαράλαμπου Αγγελάκη με τίτλο «Της σκέψης οι σταλαγματιές». Για το βιβλίο μίλησαν οι Άρης Κουτάκης, (κοινωνιολόγος-συγγραφέας) και Γιώργος Λιουδάκης (μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα). Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι: Τζανής Τζανιδάκης και Κώστας Βεργιανάκης στη λύρα, Βασίλης Παπαδάκης στο λαούτο και ο Σπύρος Παπαδάκης στην κιθάρα. Την επιμέλεια της παρουσίασης είχε η Ειρήνη Χασουράκη. Η είσοδος ήταν ελεύθερη. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον συγγραφέα για το σπουδαίο έργο του.

Όλες οι ως άνω εκδηλώσεις έγιναν υπό την οργάνωση και την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα. Τα θερμά μας συγχαρητήρια για την επιτυχή οργάνωση όλων των ως άνω εκδηλώσεων.

Αριθμός Προβολών: 101