ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ:

Γάμοι:

 • Στις 31-7-2019 η Ειρήνη Σημαντήρη, του Σταύρου και της Ελένης, παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Γεώργιο Μανουκαράκη, στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο. Ακολούθησε γαμήλια δεξίωση στο κέντρο «Ο κήπος του ΠΑΥΛΑΚΗ» όπου παρευρέθησαν πολλοί φίλοι και συγγενείς από την Αμερική καθώς εκεί διαμένει το ζευγάρι και οι οικογένειές τους.
 • Στις 24-8-2019 ο Δημήτρης Τζαγκαρουλάκης του Κωστή παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ελένη στον Ιερό Ναό Δεσπότη Χριστού στον Μέρωνα. Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στο παλιό σχολειό στο Μέρωνα.

Ευχόμαστε στους νεόνυμφους να ζήσουν.

Γεννήσεις:

 • Στις 10-6-2019 η Αρετή Καλοειδά (του Φανούριου και της Άννας) και ο σύζυγός της Θοδωρής Δρόσος απέκτησαν ένα υγιέστατο αγοράκι. Να τους ζήσει.

Θάνατοι:

 • Στις 26-6-2019 πέθανε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ο Μανώλης Λιουδάκης του Δημητρίου (Τζιμάκι) σε ηλικία 73 ετών. Η κηδεία έγινε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας όπου διέμενε με την οικογένειά του.
 • Στις 17-7-2019 πέθανε η Ευσεβία Τσαχάκη του Μπάμπη σε ηλικία 87 ετών. Η κηδεία της έγινε στο Μερωνα.
 • Στις 17-8-2019 πέθανε ο Χρήστος Καλοειδάς του Μαγληνομανώλη. Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στον Άγιο Παντελεήμονα Καλλιρρόης και η ταφή του στην Λυκοποριά Κορινθίας.
 • Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των θανόντων.

Εκδηλώσεις:

 • Στις 27-7-2019 έγινε το ετήσιο Πανηγύρι του πολιούχου και προστάτη του Μέρωνα Αγίου Παντελεήμονος. Το γλέντι έλαβε χώρα στην πλατεία του χωριού με οργανοπαίχτες τους συγχωριανούς μας Μπάμπη και Κωστή Αγγελάκη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα με τη συμμετοχή όπως κάθε χρόνο πολλών χωριανών, η συμβολή των οποίων ήταν πολύτιμη. Το πανηγύρι είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή καθώς τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί αμαριώτες από σχεδόν όλα τα χωριά της Επαρχίας Αμαρίου.
 • Στις 4-8-2019 πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στο παλιό σχολειό του χωριού άλεσμα με χειρόμυλο και μαγειρέματα χόντρου με τις νοικοκυρές του χωριού.
 • Στις 4 έως 9 Αυγούστου 2019 έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία το 9ο Μουσικό Διδασκαλείο. Στην κρητική λύρα δίδαξε ο Δημήτρης Σγουρός, στο κρητικό λαούτο ο Δημήτρης Σιδερής, στα κρητικά πνευστά ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης, στο κρητικό μαντολίνο ο Μιχάλης Κονταξάκης, στο βιολί Δυτικής Κρήτης ο Στρατής Σκαράκης, στο σαντούρι ο Φάνης Καρούσος και στο χοροδιδασκαλείο ο Γιακουμάκης Νίκος με την Βαγγέλα Κατερίνα. Το σύνολο των μαθημάτων έκλεισε με ένα μεγάλο γλέντι στις 9 Αυγούστου στο παλιό σχολειό όπου, εκτός από τους συμμετέχοντες του διδασκαλείου και τους χωριανούς μας, πλήθος κόσμου παρευρέθησαν από διάφορα μέρη της Κρήτης.
 • Στις 21-8-2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο πανηγύρι νεολαίας Μέρωνα με τον Μανώλη Αλεξάκη και τον Ηλία Σαββάκη, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα.

Επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις:

 1. Θεοδοσία Ταταράκη του Χρήστου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Θήβα) – Διοίκηση Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού.
 1. Αφροδίτη Βαμιεδάκη του Νικολάου και της Ειρήνης, Φαρμακευτική Πατρών.
 1. Μαρία Βροντάκη του Γεωργίου και της Σταυρούλας, Λογιστική και Χρηματοοικονομικά στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Ηρακλείου.

Νέοι Πτυχιούχοι:

 • Ο Νικόλαος Μοσχονάς του Νεκτάριου και της Αντωνίας (το γένος Βαμιεδάκη), τη Δευτέρα 22/6/2019 πήρε το πτυχίο του, καθώς αποφοίτησε από την Σχολή πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης. Οι γονείς του, του εύχονται πάντα επιτυχίες στη ζωή του, ήρεμες και γαλήνιες θάλασσες στα ταξίδια του και ο Αι Νικόλας να είναι πάντα προστάτης του.

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ & ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ.

Αριθμός Προβολών: 54