ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ “ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΟΝ”

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Δασκαλάκης του Αναστασίου και η σύζυγός του Κωνσταντίνα απέκτησαν κοριτσάκι στις 27-05-2019

Ο Γιώργης Καμηλάκης του Εμμανουήλ και η σύζυγός του Νίκη Σταυρουλιδάκη, απέκτησαν αγοράκι στις 6-6-2019

Ο Γιώργης Μαγαράκης, γιος της Γεωργίας Κυριακάκη του Λεωνίδα και η σύζυγός του Δήμητρα Λαιμού απέκτησαν αγοράκι στις 10-8-2019

Ο Μαρίνος Στενός, γιος της Μαρίας Αρχοντάκη, και η σύζυγός του απέκτησαν αγοράκι (στη Νότιο Αφρική) στις 19-08-2019.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται να τους ζήσουν

 

ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

 

Ο Γιώργης Αλεξανδράκης του Εμμανουήλ και η σύζυγός του Αικατερίνη, βάπτισαν τον γιο τους στις 10-5-2019 και τον ονόμασαν Μανώλη

Ο Γρηγόρης Τσουμάνης και η Ανθία Καμηλάκη του Δημόκριτου, βάπτισαν το κοριτσάκι τους στις 29-6-2019 και το ονόμασαν Σταματία.

Ο Τάσος Αναστασάκης, γιος της Γεωργίας Κυριακάκη και η σύζυγός του Χαρά, βάπτισαν το δεύτερο κοριτσάκι τους την 1-9-2019 και το ονόμασαν Χριστίνα- Γεωργία.

Η Νεκταρία Ζαμπετάκη του Περικλή και ο σύζυγός της Νίκος Τζωρακάκης, βάπτισαν το αγοράκι τους στις 30-8-2019 και το βάπτισαν Ματθαίο.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται στους γονείς τους να ζήσουν τα νεοφώτιστα.

 

ΓΑΜΟΙ – ΒΑΠΤΊΣΕΙΣ

 

Η Χρυσούλα Αρχοντάκη του Σπύρου και ο σύζυγός της Michel, παντρεύτηκαν στις 22-6-2019 και βάπτισαν το κοριτσάκι τους και το ονόμασαν Μαρία.

Ο Λεωνίδας Μιχαλόπουλος, γιος της Κακιώς Κυριακάκη του Λεωνίδα, και η σύζυγός του Πωλίνα Σοφοκλέους, παντρεύτηκαν στις 23-8-2019 και βάπτισαν το κοριτσάκι τους και το ονόμασαν Κατερίνα.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται να ζήσουν, να ευτυχίσουν, και να ζήσουν οι νεοφώτιστοι.

 

ΓΑΜΟΣ

 

Η Γεωργία Γαζοράκη του Βασίλη και ο Αντώνης Λειβαδάρος, παντρεύτηκαν στις 14-7-2019 στην Αθήνα.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται να ζήσουν και να ευτυχίσουν.

 

ΘΑΝΑΤΟΙ

 

Ο Βασίλης Σπανουδάκης, σύζυγος της Έφης Αρχοντάκη του Δημητρίου, πέθανε και κηδεύτηκε στην Αθήνα στις 15-6-2019, σε ηλικία 80 ετών.

Η Βεατρίκη Δαβερώνα – Μακρυδάκη, πέθανε και κηδεύτηκε στην Κυριάνα Ρεθύμνης στις 12-7-2019, σε ηλικία 93 ετών.

Η Ευγενία Ζαμπετάκη – Σπαντιδάκη, πέθανε στο Ρέθυμνο στις 8-8-2019 και κηδεύτηκε στο Μοναστηράκι, σε ηλικία 83 ετών.

Ο Παναγιώτης Στροφίλης, σύζυγος της Ειρήνης Κυριακάκη του Δημητρίου, πέθανε και κηδεύτηκε στην Αθήνα την 1-9-2019, σε ηλικία 64 ετών.

Απεβίωσε την 31η Μαΐου και κηδεύτηκε την 1η Ιουνίου 2019, στην Αθήνα ,ο Αριστοτέλης Ευμολπίδης σύζυγος της Χρυσούλας Αλεξανδράκη, σε ηλικία 83 ετών. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του για την αμέριστη και διαχρονική προσφορά του στο Σύλλογο.

Στις 9 Απριλίου 2019 έφυγε ξαφνικά από κοντά μας και κηδεύτηκε στα Μανιστηρακιανά χώματα η αγαπημένη μας μάνα και γιαγιά Ελένη Μακρυμαλλάκη του Στυλιανού (Γαζοροστελιανήνα), το γένος Επιμ. Σταυρουλάκη, ετών 95. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλο τον κόσμο που συμμετείχε και συμπαραστάθηκε στο βαρύ μας πένθος και στην την κηδεία και στο σαρανταήμερο μνημόσυνο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκέπασε μάνα, κάτω από την θωριά του Ψηλορείτη, θα σε θυμόμαστε πάντα!

Τα παιδιά σου

Τα εγγόνια σου

Τα δισέγγονα σου

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια.

 

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

 

Η Σοφία Κυριακάκη του Γεωργίου, πέρασε στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας.

Ο Γιάννης Μοσχονάς, γιος της Ελένης Κυριακάκη του Κωνσταντίνου, πέρασε στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνης, στο Τμήμα Φιλολογίας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα συγχαρητήριά του και τους εύχεται και στο πτυχίο με καλό.

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ (Άνω Χώρα- Αθανάσιος Διάκος)

 

Το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουνίου 2019, ο Σύλλογος πραγματοποίησε εκδρομή στην Ορεινή Ναυπακτία. Μέλη και φίλοι του Συλλόγου συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδρομής.

 

Μετά από μια μικρή στάση, φτάσαμε στην πόλη της Ναυπάκτου, περιηγηθήκαμε στο λιμάνι και την παραλία με τα πλατάνια. Το μεσημέρι μας βρήκε στην περιοχή της Άνω Χώρας, και αφού απολαύσαμε μια διαδρομή μέσα στα πυκνά έλατα, κερασιές και καρυδιές, γευματίσαμε. Το απόγευμα επιστρέψαμε στην Ναύπακτο, και το βράδυ κύλησε με ελεύθερο πρόγραμμα και διάθεση. Προς μεγάλη μας χαρά συναντηθήκαμε με Μοναστηρακιανούς της Ναυπάκτου, από την αδελφοποίηση που είχε γίνει. Συγκεκριμένα συναντήσαμε τον Π. Δήμαρχο, κο. Τάσο Παγώνη, την σύζυγό του Βάσω, και τον Κ.Γ. Κόκκινο. Θυμηθήκαμε τις παλιές ωραίες ημέρες από την περίοδο των αδελφοποιήσεων. Μετά από ένα ωραίο πρωινό στο ξενοδοχείο «Ναύπακτος», επισκεφθήκαμε τον πύργο Μπότσαρη, ένα παλιό αρχοντικό που φιλοξενεί αντίγραφα έργων με θέμα την ναυμαχία της Ναυπάκτου. Στην προβλήτα του λιμανιού υπάρχει το άγαλμα του μεγάλου Ισπανού συγγραφέα Μ. Θερβάντες (Δον Κιχώτης), ως συμμετέχοντα έμμισθου πολεμιστή στη ναυμαχία της Ναυπάκτου, και το άγαλμα του Γ. Ανεμογιάννη (πυρπολητή του 1821). Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για τον προορισμό της δεύτερης ημέρας, που ήταν ο Αθανάσιος Διάκος. Η διαδρομή ήταν μαγευτική, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, και σε υψόμετρο 1050 μέτρα. Μια τεράστια πλατεία με έναν πολύ μεγάλο πλάτανο, και νερά να τρέχουν από παντού. Απλωθήκαμε κάτω από τον ίσκιο και το μεσημέρι μας βρήκε εκεί, με τα σουβλιστά αρνιά, ωραία γαλακτοκομικά, και καλούδια της περιοχής. Οι νεότεροι τόλμησαν και κατέβηκαν και σε πηγές με άφθονα νερά, που καταλήγουν στον ποταμό Μόρνο. Το απόγευμα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής με μια στάση στα Καμμένα Βούρλα για καφέ, παγωτό και λουκουμάδες, σε μαγαζιά πάνω στην θάλασσα. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, και κυρίως τους φίλους του χωριού, που ακολουθούν όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου, και ευχήθηκε καλό καλοκαίρι.

 

 

 

 

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

 

Την Τρίτη 16-07-2019, παραμονή της Αγίας Μαρίνας, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, παρευρέθηκαν στην Παλαιά Πεντέλη στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία και Αγίου Σεραφείμ στον εσπερινό και στην καθιερωμένη αρτοκλασία, χοροστατούντος του Πρωτοπρεσβύτερου π. Εμμανουήλ Καβρουλάκη, ο οποίος με μεστό λόγο προσέδωσε τον πανηγυρικό χαρακτήρα της ημέρας. Συνεχίστηκε με θέρμη και ζήλο το έθιμο της παραλαβής- παράδοσης της εικόνας της Αγίας Μαρίνας σε ανάδοχες οικογένειες. Την εικόνα κατείχε η οικογένεια του Προέδρου Δημήτρη Καβρουλάκη και την παρέδωσε στην οικογένεια του Στάθη Σταυρούλια για την ερχόμενη χρονιά. Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν μέλη και φίλους του Συλλόγου και τους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά εκ μέρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Προς έκπληξη όλων τους διάβασε ποίημα που συνέταξε σχετικά με το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας με στοιχεία προσωπικού βιωματικού χαρακτήρα.

 

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

 

Η εκκλησία της Κρήτης και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μοναστηρακίου τίμησαν τον κ. Στέλιο Παντ. Αρχοντάκη στις 6-8-2019, εορτή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος – Δεσπότη Χριστού- κατά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πολιούχο ναό του Χωριού, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολήτου Κ.Κ. Ειρηναίου, για την πολυετή προσφορά του στην ενορία Μοναστηρακίου και την κοινωνική προσφορά του στο χωριό. Του απενημήθη ο Σταυρός του Αποστόλου Παύλου και Τίτου συνοδευόμενος με πάπυρο από την πλευρά της Εκκλησίας και αναμνηστικής τιμητικής Πλακέτας από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του χωριού: «ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΟΝ» και «Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΑΡΑΚΑΣ» σε εκδήλωση που ακολούθησε στο Πολιτιστικό κέντρο «ΦΑΜΠΡΙΚΑ».

Αριθμός Προβολών: 58