Στις 15 Ιουλίου του 2019 εορτάστηκαν στο χωριό μας οι Άγιοι Κηρύκος και Ιουλίτα, προεξάρχοντως του Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ Ειρηναίου συνοδευόμενου από ιερείς των γύρω ενοριών.
Την θεία λειτουργία παρακολούθησαν και πολλά παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους.
Μετά την θεία λειτουργία τα παιδιά παρακολούθησαν παράσταση κλόουν στην πλατεία του χωριού και ακολούθως η εκκλησία προσέφερε σε όλο το εκκλησίασμα περί τα 300 άτομα, πλούσιο γεύμα αποτελούμενο από βραστό κρέας, πιλάφι, γιαούρτι, σαλάτα και άφθονο ΛΑΜΠΙΩΘΙΑΝΟ κρασί.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος ΑΜΑΡΙΟΥ κ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις 15 Αυγούστου 2019 μετά την θεία λειτουργία στην εκκλησία ΠΑΝΑΓΙΑ του χωριού μας η ενορία του Αγίου Κηρύκου προσέφερε στην πλατεία του χωριού σε όλο το εκκλησίασμα περί τα 90 άτομα καφέ και ακολούθως βραστό κρέας, πιλάφι, γιαούρτι, σαλάτα και άφθονο ΛΑΜΠΙΩΘΙΑΝΟ κρασί.
Το γιαούρτι σ’ όλες τις εκδηλώσεις ήτο χορηγία του ΜΑΝΩΛΗ ΠΑΤΕΡΑΚΗ (ΜΠΑΧΡΗ).
Ο πολιτιστικός σύλλογος συγχαίρει τον ιερέα του χωριού μας πατέρα ΜΑΝΩΛΗ ΣΤΡΙΛΙΓΚΑ, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία των εκδηλώσεων και εύχεται σ’ όλους υγεία και χαρά.

 

Στις 17 Αυγούστου 2019 ο πολιτιστικός σύλλογος Λαμπιωτών πραγματοποίησε την καθιερωμένη πλέον Χοροεσπερίδα του στην πλατεία του χωριού.

Η βραδιά ήτο υπέροχη, το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι φώτιζε παντού και ένα δροσερό αεράκι ερχόταν από τις κορυφές του Ψηλορείτη. Οι παρευρισκόμενοι περί τα 200 άτομα χωρίς διαφήμιση της εκδήλωσης.
Τα φαγητά και ποτά άφθονα και εκλεκτά, το σέρβις άψογο από τα μέλη του συλλόγου και τους εθελοντές βοηθούς και η μουσική εκλεκτή από τα αηδόνια της Κρητικής Μουσικής ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΡΑΜΠΑΣΑΚΗ στη λύρα από το ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ και ΜΙΧΑΛΗ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑ στο λαούτο από τον ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ.
Γλέντι τρικούβερτο, χορός, τραγούδι, και τις πρωινές ώρες καντάδα σ’ όλο το χωριό μέχρι το ξημέρωμα. Τέτοιο γλέντι είχε να γίνει στο χωριό μας πολλά χρόνια.
Θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο του συλλόγου, στο Διοικητικό Συμβούλιο, στους εθελοντές βοηθούς και σ’ όλο το χωριό δια την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης.

Ευχόμεθα σε όλους υγεία και χαρά.

Συγχαρητήρια

Στις 30 Αυγούστου 2019 ορκίσθηκε για Τρίτη συνεχή θητεία Δήμαρχος ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΟΥΛΑΚΗΣ.

Οι απανταχού Λαμπιωθιανοί του εύχονται καλή επιτυχία στο έργο του.
Η Κουτρουμάνη Όλγα εγγονή του Δημάρχου ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΖΟΥΛΑΚΗ πέτυχε στη σχολή Μηχανικών πληροφορικής του πολυτεχνείου Ιωαννίνων.
Ο Σωκράτης Σιγανός υιός του Χαραλάμπου Σιγανού καθηγητή της οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και της Αναστασίας Σιγανού πέτυχε 7ος στην σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του πολυτεχνείου ΚΡΗΤΗΣ.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Λαμπιωτών τους εύχεται υγεία, καλή φοίτηση και καλό πτυχίο.

 

Θάνατοι

Την 01/09/2019 απεβίωσε και ετάφη στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Σιγανός Ιατρός γυναικολόγος ετών 88.

Από τον πολιτιστικό σύλλογο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 

Αριθμός Προβολών: 78