Θάνατοι:

– Στις 29-3-2018, πέθανε η Μαρία Γαργερού-Γιάκα, σε ηλικία 87 ετών. Η κηδεία της έγινε στον Μέρωνα.

– Στις 1-5-2018, πέθανε ο Καπετανάκης Δημήτρης, σε ηλικία 68 ετών. Η κηδεία του έγινε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου.

– Στις 23-5-2018 πέθανε ο Στεφανής Σιδεράκης, σε ηλικία 83 ετών. Η κηδεία του έγινε στο Γ΄ Κοιμητήριο Αθηνών.

– Στις 24-5-2018 πέθανε η Ελένη Μοσχονά, σύζυγος Χαρίδημου, σε ηλικία 96 ετών. Η κηδεία της έγινε στους Αγίους Αναργύρους-Αττικής.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς των θανόντων.

Γάμοι:

– Στις 19-5-2018 παντρεύτηκε η Αρετή Καλοειδά, κόρη του Φανούριου και της Άννας, τον εκλεκτό της καρδιάς της Θεόδωρο Δρόσο στους Αγίους Θεοδώρους στην Φορτέτζα. Το γλέντι πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Θυμέλη» στο Ρέθυμνο, όπου οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συντροφιά με το Δημήτρη Σγουρό στη λύρα, το Δημήτρη Σιδερή στο λαούτο και τον Μιχάλη Κονταξάκη στο μαντολίνο. Να ζήσουν.

Εκδηλώσεις: 

– Το Σάββατο 14-4-2018 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του πολιτιστικού συλλόγου Μέρωνα ο «Άγιος Παντελεήμων» στο κρητικό Κέντρο «ΟΜΑΛΟΣ». Φέτος για πρώτη φορά ο ετήσιος χορός μας διεξήχθη την ίδια ημέρα και στο ίδιο κέντρο μαζί με το χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου του Φουρφουρά και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Έγινε ένα Αμαριώτικο γλέντι όπου ο κόσμος διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ευχαριστούμε τους χωριανούς και τους φίλους του χωριού μας που για μία ακόμη φορά τίμησαν τον Μέρωνα με την παρουσία τους. Πήραμε και τα ημερολόγια για το 2018 που μας έστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέρωνα. Στην εκδήλωση πουλήθηκαν και λαχνοί για την ενίσχυση του σωματείου και οι τυχεροί κέρδισαν τα δώρα τους. Στη μουσική μας κράτησε συντροφιά ο Αντώνης Μαρτσάκης με το συγκρότημα του.

– Για όγδοη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί «Μουσικό Διδασκαλείο» 2018, στο Μέρωνα Αμαρίου. Το φετινό Διδασκαλείο περιλαμβάνει μαθήματα κρητικής λύρας, κρητικού λαούτου, κρητικών πνευστών, κισσαμίτικου βιολιού και κρητικών χορών με βιωματική προσέγγιση. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν 5-10 Αυγούστου 2018. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όσους θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή θα υπάρξουν προσεχώς στην ιστοσελίδα www.meronasmusic.com.

Αριθμός Προβολών: 67