Στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας του Δήμου Ιλίου Αττικής, τελέστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 14/10/2018, τα μυστήρια του γάμου του Γεωργίου Αντωνόπουλου (έλκοντος, από παλιά, την καταγωγή από το Ίσαρη Μεγαλοπόλεως) και Βενετίας Σχίζα (καταγόμενης από του Σέρβου Γόρτυνίας) και αμέσως μετά της βάπτισης του γιού τους Βάιου,  ιερουργούντων των ιερέων, Αρχ/του Πρόδρομου Αργυρόπουλου (γόνου Μικρασιατών προσφύγων) και Γεωργίου Πετρόπουλου (από το Κρυονέρι Γορτυνίας). Παράνυμφος (κουμπάρος) ήταν ο Γεώργιος Παλυβός (από το Βαλτέτσι Μαντινείας) και ανάδοχος του νεοφώτιστου Βάιου, η Μαρία Τρουπή (από του Σέρβου).

Συμπαράνυμφοι συνοδοί ήταν η κόρη τους Νάγια και η φίλη της Ανδριάνα.

Η νέα οικογένεια εμφανίστηκε ολοκληρωμένη, αφού σύμφωνα με τα νέα ήθη τέλεσαν πρώτα τον πολιτικό τους γάμο στις  30/10/2015 στο Δημαρχείο Ιλίου από τον δήμαρχο Νίκο Ζενέτο (από τα Καλυβάκια της Καρύταινας), επισφράγισαν όλες τις προηγούμενες ενέργειές τους με τις  ευλογίες της Εκκλησίας μας. «Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται», πιο απλά «τέλος καλό, όλα καλά».

Τις απογευματινές ώρες ακολούθησε γαμήλια δεξίωση στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Σαρόγλειου Μεγάρου (Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών).

Οι προσκαλεσμένοι διασκέδασαν με τα χορευτικά συγκροτήματα, φουστανελοφόρων της Αρκαδίας και στεριανής Ελλάδας αλλά  και βρακοφόρων της Κρήτης. Πρόκειται για παραδοσιακά συγκροτήματα του Χορευτικού Ομίλου «Δικταίοι Καστρινοί» με χοροδιδάσκαλο τον  Γιώργο Φραγκάκη (από το Λασίθι).

Όλοι διασκέδασαν μέχρι τις μεσονύκτιες ώρες αφού ευφράνθηκαν πλούσια εδέσματα με «γερούσιο οίνο».

Τέλος ευχήθηκαν κάθε ευτυχία στη νέα  οικογένεια.

 

Η νέα οικογένεια! Ο Γιώργος Αντωνόπουλος, η Βενετία Σχίζα, ο νεοφώτιστος Βάιος    και η κόρη τους Νάγια. (Φωτογραφία : Έλενα Φάνου, από τη Μεσσήνη)

Αρκαδικό χορευτικό συγκρότημα του Ομίλου «Δικταίοι Καστρινοί» με χοροδιδάσκαλο τον Γιώργο Φραγκάκη. (Φωτογραφία : Έλενα Φάνου, από τη Μεσσήνη)

Κρητικό συγκρότημα του Ομίλου «Δικταίοι Καστρινοί» με χοροδιδάσκαλο τον Γιώργο Φραγκάκη. (Φωτογραφία : Έλενα Φάνου, από τη Μεσσήνη)

Αριθμός Προβολών: 109