Στην ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής εφημερίδας    και με υπότιτλο : Στα πέριξ της 04.10.2019 δημοσιεύτηκαν τα παρακάτω σχόλια :

«*Ως φαίνεται δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τα τετριμμένα οι Αμαριώτες της Αθήνας και κάθε χρόνο περιορίζονται για να τιμήσουν τα θύματα των ολοκαυτωμάτων με τους 164 νεκρούς σε ένα μνημόσυνο στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ομόνοια…

*Θα αποδώσουν, λοιπόν, την μεθαύριο Κυριακή το πρωί την οφειλόμενη τιμή στη μνήμη τους και όλα καλά! Αλλά, μάλλον, ένας Συγγελάκης τους χρειάζεται με τις κατευθύνσεις που θα τους δώσει, μια άλλη διάσταση στον εορτασμό της επετείου. Χρειάζονται τα φώτα τους.»

Με αφορμή το περιεχόμενο των δύο αυτών παραγράφων του δημοσιεύματος, έχομε υποχρέωση, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων του Κέντρους και για την αποκατάσταση της αλήθειας να ενημερώσομε ότι, η Ομοσπονδία Σωματείων Επαρχία Αμαρίου από της συστάσεώς της τελεί κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου,  σειρά εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τα θύματα των χωριών του Κέντρους και για τους πεσόντες στους κατά καιρούς αγώνες του Έθνους μας. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν :

1.Ώρα 10.00΄π.μ Αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου και Ελένης στην Ομόνοια, όπου προσκαλείται και χοροστατεί σχεδόν κάθε χρόνο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. κ  Ειρηναίος.

2.Ώρα 11.00΄π.μ Τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγή στο Μνημείο Ηρώων στο Αμαριώτικο σπίτι.

3.Ριζίτικα τραγούδια από την Αμαριώτικη Παρέα.

4.Ομιλία για την καταστροφή των χωριών του Κέντρους, από διακεκριμένους επιστήμονες, γνώστες των θλιβερών γεγονότων, με προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ.

5.Έκθεση επίκαιρου φωτογραφικού υλικού.

6.Κρητικό κέρασμα.

Εξ όσων γνωρίζομε ουδέποτε συμμετείχε εκπρόσωπος της εν λόγω ιστοσελίδας στις παραπάνω εκδηλώσεις μας, για να τιμήσει τα θύματα των ολοκαυτωμένων χωριών του Κέντρους και συνεπώς ο οιοδήποτε συντάκτης έχει παντελή άγνοια του συνόλου των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Οπωσδήποτε και η τυχόν πληροφόρηση από τρίτους είναι τουλάχιστον ελλιπής, με ενδεχόμενες σκοπιμότητες. Ενημερώνομε επίσης ότι και φέτος την Κυριακή 6/10/2019 πραγματοποιήσαμε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις τις οποίες παρακολούθησαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων και ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης με τους συντοπίτες του Βιανίτες, μέχρι τέλους. Θεωρούμε λοιπόν την παράγραφο του δημοσιεύματος επιεικώς απαράδεκτη, ειρωνική και συκοφαντική, που βλάπτει το κύρος της Ομοσπονδίας των Αμαριωτών της Αθήνας, αλλά και προσβάλει ζώντες και νεκρούς των ηρωϊκών χωριών του Κέντρους, γι αυτό και παρακαλέσαμε εγγράφως τους συντάκτες να επανορθώσουν κάτι που  μέχρι σήμερα δεν έπραξαν.

Καταγγέλλομε λοιπόν αυτή την απρόκλητη προσβολή και πιστεύομε πως, οι συμφορές και ο πόνος, των θυμάτων της Γερμανοκατοχής δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο κακόβουλων σχολιασμών, καμιάς αντιπαράθεσης και προπαντός καμιάς εκμετάλλευσης.

 

Για το Δ. Σ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΝΙΚΟΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ                         ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ

 

 

Αριθμός Προβολών: 95