Την Πέμπτη 10-10-2019 κηδεύτηκε στο Αστρίτσι Ηρακλείου η Μαρία συζ. Γεωργίου Ιερωνυμάκη από την Παντάνασσα σε ηλικία 68 χρονών. Εκ μέρους του Συλλόγου της Παντάνασσας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στα παιδιά της Χάρη και Αριστέα  , Τάσο και Ευγενία, στα εγγόνια  και τους λοιπούς συγγενείς.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΓΟΝΗ

Ο Θεός τελικά μόνο τους καλούς παίρνει. Μακάρι όλα τα παιδιά να είχαν μια υπέροχη Γιαγιά και έναν υπέροχο Παππού σαν τους δικούς μου. Στην ζωή μου δεν ήσασταν απλά η Γιαγιά και ο Παππούς, ήσασταν η Μαμά και ο Μπαμπάς. Μέσα σε ένα χρόνο έχασα τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στην ζωή μου, τους αγγέλους μου. Ποιος περίμενε ότι θα έρθει αυτή η μαύρη μέρα, η μέρα που θα χωριστούμε, η μέρα που πλέον δεν θα έχω την γιαγιά την Μαίρη να με σκέφτεται, να με παίρνει τηλέφωνο και να μου λέει «Καλτσουνακι μου, τι κάνεις;».

Για την Γιαγιά μου ήμουν το «Καλτσουνακι» για τον Παππου μου η «Πορτοκαλλιτσα».

-Αχ βρε Γιαγιά μου ο μπαμπας ο τυχερός είναι στη Σκωτία!

-Το ξέρω θα πάμε και εμείς;

-Θα πάμε Γιαγιά μου!

Τελικά δεν καταφέραμε να το κάνουμε αυτό το ταξίδι, πρόλαβες και έκανες μόνη σου ένα ταξίδι πιο μακρινό δίχως γυρισμό. Θυμάμαι κάποια στιγμή ήμασταν στο σπίτι και μαγείρευες και σε παίρνω αγκαλιά ξαφνικά και σου λέω «Σ αγαπώ πολύ Γιαγιά μου!» και μου απαντάς «Εγώ να δεις!» Εκείνη την στιγμή στο πρόσωπο μου εμφανίστηκε ένα χαμόγελο το οποίο κράτησε όλη την ημέρα. Ποτέ δεν μας ξεχώρισες. Ξέρω πως πάντα η προτεραιότητα στην σκέψη σου ήμασταν εμείς. Γιαγιά: «Τα κορίτσια τι θα κάνουνε;» Μπαμπάς: «Άστα Μαμά θα τα κανονίσω εγώ». Γιαγιά μου, μας έβλεπες πάντα σαν παιδιά σου. Εσύ δεν είχες δυο παιδιά εσύ είχες 8 παιδιά!

Πάντα όλους μας σκαφτόσουν, κάθε φορά που πηγαίναμε στην Κρήτη, πάντα κάτι είχες πάρει για όλους και με το που φτάναμε στο Αστρίτσι ή στο χωριό στην Παντάνασσα εσύ με χαρά άνοιγες το σπίτι και περίμενες να έρθουν. Με το που ερχόταν κάποιος αμέσως τους έφερνες αυτό που του είχες πάρει.

Πάντα ήσουν δίπλα μου, πάντα με βοηθούσες, πάντα ήθελες να είμαι χαρούμενη. Είναι δύσκολο για εμένα να δεχτώ ότι πλέον δεν θα σε έχω στην ζωή μου. Η Ευγενία και ο Μπαμπάς χάσανε και αυτοί τον άγγελο τους αλλά εσύ ήθελες να πας κοντά στον δικό σου άγγελο. Καλό παράδεισο γλυκιά μου Γιαγιά. Ήσουν η πιο σημαντική στις ζωές μας θα μας λείψεις. Σ αγαπώ όσο τίποτα άλλο στο κόσμο και νιώθω ευλογία που σε είχα Γιαγιά μου. Να προσεχείς εκεί ψηλά, το ξέρω ήθελες να πας κοντά στον Παππού. Μην μας ξεχάσεις Γιαγιά.

Επίσης κατάλαβα αυτές τις μέρες ότι εκτός από εμας τους συγγενείς και τους δικούς σου ανθρώπους. Ειχες και υπέροχες φίλες οι οποίας σ αγαπουσαν πολυ και ήταν μαζί σου μέχρι το τέλος.

Καλής Αντάμωση Γιαγιά, η εγγονή σου Κάλλια Χαρ. Ιερωνυμάκη ή αλλιώς το Καλτσουνακι σου·

Αριθμός Προβολών: 44