Ο Ν Ο Μ Α Τ Ο Λ Ο Υ Λ Ο Υ Δ Α

                             Στη  μνήμη   Ετέαρχου  Τρουλλινού
Πριν λίγα χρόνια κατέγραψα τα σπάνια-ασυνήθιστα, αλλ΄ όχι άγνωστα κύρια ονόματα των συγχωριανών μας, θεωρώντας ότι θα ήταν 10-15, που σιγά σιγά ελαττώνονται ή και σβήνουν. Όμως διαπίστωσα ότι είναι πολλαπλάσια όσων φανταζόμουν. Έτσι  με πολύ αγάπη και σεβασμό σ΄αυτούς που τα είχαν και σ΄ αυτούς που τα έχουν, κατέγραψα αρκετές δεκάδες.
Σήμερα στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου του Ετέαρχου Τρουλλινού, αυθόρμητα ήλθε στο μυαλό μου ο κατάλογος αυτών των ονομάτων, αφού σ΄αυτόν συμπεριλαμβάνεται  και το όνομα του μακαριστού και πολύκλαυστου, πλέον, Ετέαρχου και αστραπιαία σκέφθηκα να δημοσιεύσω, στη μνήμη του, τμήμα της καταγραφής αυτής, χωρίς τις επεξηγήσεις μου σχετικά με ετυμολογία, έννοια ή κάποια ιστορία γύρω από το πρόσωπο αυτών των ονομάτων.
 Ο (Ε)Τέαρχος Τρουλλινός ήταν ο αγαπητός σε όλους, ο ευχάριστος της συντροφιάς, ο ετοιμόλογος, ο αυθεντικός φουρφουριανός με τα αστείρευτα αστεία, τις μαντινάδες, τα εμπνευσμένα του ανέκδοτα, που τα απέδιδε με τέλειο σοβαροφανές ύφος, ήταν ο έφηβος των 97 ετών. Η παρουσία του υπήρξε έντονη στην κοινωνία του χωριού μας και η απουσία του θα μνημονεύεται απ΄ όσους τον γνώρισαν, από την Κρήτη ως τη Γερμανία, γιατί ο καθένας τους θα έχει να διηγηθεί κάτι καλό γι΄ αυτόν.
Τώρα αναπαύεται στον χλοερό τόπο της φουρφουριανής γης που τον γέννησε, τον έθρεψε και τον δέχθηκε για την αιωνιότητα. Ο Θεός να τον κατατάξει μετά των δικαίων.
Τα θερμά συλλυπητήρια εμέ και της οικογένειάς μου στα παιδιά και τα εγγόνια του.
Στη μνήμη του καταθέτω τα Ονοματολούλουδα που σταχυολόγησα από το γραφικό χωριό Φουρφουράς. Τα παραθέτω:
Αγγελής-Αδαμάντιος-Αθανάσιος-Αλέξιος-Αλέξανδρος-Αλκιβιάδης-Ανδρόνικος-Αργύριος-Αριστείδης-Αριστοτέλης-Αγάπη-Αδαμαντία-Αθηνά-Ανατολή-Αιμιλία-Αμαλία-Αναστασία-Άννα-Ανδρομάχη-Αρετή-Αρτεμισία-Αριστέα-Αριάδνη-Ασπασία-Αρσινόη-Αφροδίτη-Βαρβάρα-Γρηγόριος-Γαρυφαλιά-Γλυκερία-Δημοσθένης-Δήμος-Διογένης-Δοξανιά-Δέσποινα-Δωροθέα-Ετέαρχος-Ευθύμιος-Επιμενίδης-Ευτύχιος-Ευστράτιος-Ευλαμπία-Ευρυδίκη-Ευφροσύνη-Ελπίδα-Ελισάβετ-Ερασμία-Ερμιόνη-Ευγενία-Ευτυχία-Έλλη-Ζωίδης-Ζωή-Ηλίας-Ιούλιος-Ιουλία-Θεμιστοκλής-Θεόδωρος-Θεοχάρης-Θεοδοσία-Θεονύμφη-Θεοφίλη-Θεοχάρη-Θωμαϊς-Ιερώνυμος-Ιπποκράτης-Ιωσήφ-Ιερωνυμία-Καλλίστρατος-Κλεάνθης-Καδιανή-Καλλιόπη-Κλειώ-Κυβέλη-Κυριακή-Μανούσος-Ματθαίος-Μαρίνος-Μενέλαος-Μηνάς-Μίνως-Μύρων-Μανωλία-Μαριάνθη-Νέαρχος-Νικήστρατος-Νικοδημία-Νιόβη-Ξενοφών-Ορέστης-Οκταβία-Όλγα-Ουρανία-Παναγιώτης-Παρασκευή-Πάτρα-Πηνελόπη-Πλουσία-Πολύμνια-Ροδάνθη-Ρουμπίνα-Σταμάτιος-Σπυρίδων-Στυλιανός-Σοφοκλής-Σωτήριος-Σοφία-Συμαλένια-Τίτος-Τηλέμαχος-Φίλιππος-Φιλοκτήτης-Φλουρίτσα-Χαράλαμπος-Χαρίδημος-Χαρίλαος-Χριστόφορος-Χρόνης-Χρυσάνθη-Χαρίκλεια-Χρυσαυγή-Χρυσή.
Ρέθυμνο  21 Φεβρουαρίου 2021
Κ.Β. Μαράκη
Αριθμός Προβολών: 78