Πτυχιούχος με άριστα η γυναίκα μου Ελένη (Νίτσα) Φωτάκη, Νηπιαγωγός για 35 χρόνια και τα περισσότερα ως Διευθύντρια σε δημόσιους φορείς.

Όνειρο ζωής της ήτανε, από τότε που υπηρετούσε να μπορέσει να παρακολουθήσει επιμορφωτικά παιδαγωγικά προγράμματα της πρώην ΣΕΛΕΤΕ, νυν ΑΣΠΑΙΤΕ (Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης), προκειμένου να εμπλουτίσει τις γνώσεις της και να καλυτερεύσει τη θέση της, ως καθηγήτρια στην εκπαίδευση..

Οι συνθήκες ζωής δεν της το επιτρέψανε τότε και πέρυσι (2021) αποφάσισε να εκπληρώσει την επιθυμία της αυτή. Έκανε τη σχετική αίτηση, πέρασε τις σχετικές διαδικασίες και με πολλή χαρά γράφτηκε να παρακολουθήσει το πρόγραμμα των μαθημάτων ΕΠΠΑΙΚ (Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης) στη Σχολή της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Άργος. Από την αρχή εντυπωσιάστηκε από τη διδασκαλία όλων των καθηγητών, αλλά και από την αγάπη και κατανόηση που δείξανε προς όλους τους σπουδαστές και ιδιαίτερα στην ίδια. Παρακολούθησε ανελλιπώς όλα τα μαθήματα, μέχρι τέλους της εκπαιδευτικής περιόδου (Ιούλιος 2022) που ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της εκπαίδευσης.

Ο συντονιστής του Προγράμματος, αλλά και διδάσκων της Σχολής αναφέρει : «Θέλω να βεβαιώσω ότι η κ. Φωτάκη- Δουκάκη Ελένη, κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος ΕΠΠΑΙΚ, επέδειξε μεγάλη συνέπεια και εργατικότητα. Η ευγένεια λόγου και συμπεριφοράς, η συνέπεια παρουσίας και συμμετοχής και η φιλοπρόοδος τάση για επιμόρφωση, αποτέλεσαν χαρακτηριστικά που εκτίμησα ιδιαίτερα.»

Συμφοιτήτρια της Σχολής επίσης αναφέρει : «Υπήρξα πολύ τυχερή που φοίτησα μαζί με την κυρία Φωτάκη διότι μας έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την επαγγελματική μας πορεία. Το πιο σημαντικό είναι ότι αποτελούσε ένα φωτεινό παράδειγμα ότι η γνώση, ασχέτως ηλικίας και φύση επαγγέλματος, δεν σταματά ποτέ, είναι αέναη. Όσο μπορώ και εγώ θα ακολουθήσω το παράδειγμα αυτό και θα προσπαθώ να επιμορφώνομαι και να γίνομαι ολοένα καλύτερη.»

Κι εγώ δεν μπορώ παρά να νιώθω υπερήφανος για όλα τα παραπάνω.

Ποτέ δεν είναι αργά …..

 

Αύγουστος του 2022 Σταύρος Φωτάκης

Αριθμός Προβολών: 58