Κοινωνικά:

Θάνατοι:

– Τον Ιούνιο πέθανε στην Αθήνα, η Αθηνά Καλοειδά του Λάμπη. Η κηδεία της έγινε στο Μέρωνα.

– Στις 18-7-2017, πέθανε η Ουρανία Σπυριδάκη σε ηλικία 91 ετών. Η κηδεία της έγινε στο Μέρωνα.

– Στις 31-7-2017, πέθανε η αγωνίστρια της εθνικής αντίστασης Κατίνα Σηφακάκη σε ηλικία 101 ετών. Η κηδεία της έγινε στις 3-8-2017 στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών.

– Στις 16-8-2017, πέθανε ο Χαράλαμπος Τσαχάκης σε ηλικία 84 ετών. Η κηδεία του έγινε στο Μέρωνα στις 17-8-2017.

Γάμοι:

– Στις 16-6-2017 παντρεύτηκε η Άννα Λιουδάκη του Γεωργίου και της Καδιανής τον αγαπημένο της Ισίδωρο Δρακουλάκη. Μετά το μυστήριο του γάμου ακολούθησε η βάπτιση της κόρης τους Ειρήνης. Και οι δύο τελετές έλαβαν χώρα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο κτήμα «Παυλάκη» στο Ρέθυμνο, όπου ακολούθησε το γλέντι και η δεξίωση. Ευχόμαστε στους γονείς και στο παιδί να ζήσουν.

Βαπτίσεις:

– Στις 2-7-2017 έγινε η βάπτιση του εγγονού της Μαρίας Παπαχρήστου-Σημαντήρη του Ιωάννη. Η κόρη της Ιωάννα και ο σύζυγος της Παντελής Γιαννίκος βάπτισαν τον υιό τους στους Αγίους Θεοδώρους στο Γέρακα. Το όνομα αυτού Θανάσης. Να τους ζήσει.   

Γεννήσεις:

– Η Μαρία Παπαχρήστου-Σημαντήρη του Ιωάννη απέκτησε το πρώτο της εγγόνι. Η κόρη της Ιωάννα και ο σύζυγος της Παντελής Γιαννίκος απέκτησαν στις 13-12-2016 ένα αγοράκι. Να τους ζήσει.

Εκδηλώσεις:

– Στις 27-7-2017 έγινε το ετήσιο Πανηγύρι του πολιούχου και προστάτη του Μέρωνα Αγίου Παντελεήμονος. Το γλέντι έλαβε χώρα στην πλατεία του χωριού και λύρα έπαιζε ο Γαλάτιος Μοσχονάς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα με τη συμμετοχή όπως κάθε χρόνο πολλών χωριανών, η συμβολή των οποίων ήταν πολύτιμη. Το πανηγύρι είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή καθώς τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί αμαριώτες από σχεδόν όλα τα χωριά της Επαρχίας Αμαρίου.

– Στις 6-8-2017, πραγματοποιήθηκε στο παλαιό σχολείο του χωριού άλεσμα με χειρόμυλο και μαγειρέματα χόντρου με τις νοικοκυρές του χωριού.

– Στις 7 έως 11 Αυγούστου 2017 έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία για έβδομη συνεχή χρονιά το Μουσικό Διδασκαλείο. Στην κρητική λύρα δίδαξε ο Δημήτρης Σγουρός, στο κρητικό λαούτο ο Δημήτρης Σιδερής,  στα κρητικά πνευστά ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης και στο κισσαμίτικο βιολί ο Στρατής Σκαράκης.

– Στις 7 έως 11 Αυγούστου 2017 έλαβαν χώρα μαθήματα χορού («Χοροδιδασκαλείο»), όπου οι συμμετέχοντες είχαν την τύχη να διδαχθούν παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Κρήτης με δασκάλους τον Νίκο Γιακουμάκη και Κατερίνα Βαγγέλα.

– Στις 11-8-2017 έλαβε χώρα στο παλιό δημοτικό σχολείο βραδιά συνάντησης μουσικής και χορού στο με τους Δημήτρη Σγουρό, Δημήτρη Σιδερή, Γιώργο Ζαχαριουδάκη και Στρατή Σκαράκη.

– Στις 3-9-2017, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα στην Παλαιόχωρα. Η εκδρομή ανάμεσα στα άλλα περιελάμβανε ξενάγηση στο σπήλαιο της Αγίας Σοφίας και μπάνιο στην Παλαιόχωρα.

Όλες οι ως άνω εκδηλώσεις έγιναν υπό την οργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μέρωνα. Τα θερμά μας συγχαρητήρια για την επιτυχή οργάνωση όλων των ως άνω εκδηλώσεων.

– Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο για τα Καμένα Χωριά του Κέδρους στον Άγιο Κωνσταντίνο Ομονοίας στην Αθήνα.

Αριθμός Προβολών: 53