Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κος Σταύρος Αρναουτάκης μετά από εισήγηση της Αντιπεριφεριάρχη κας Μαίρης Λιονή ενέκρινε με απόφασή του τον Απρίλιο του 2019 πίστωση 250.000€ για την κατασκευή στεγάστρου στον Βυζαντινό Ναό γεννήσεως της Θεοτόκου στο χωριό μας Πατσός.

Η πολύ ευχάριστη αυτή εξέλιξη , για την ολοκλήρωση της προστασίας και της επισκεψημότητας του σημαντικού αυτού μνημείου  του χωριού μας, μετά από τις  παρεμβάσεις που έγιναν στον Ναό και στον περιβάλοντα χώρο,  αποτελεί την ολοκλήρωση ενός ονείρου όλων των Πατσωτών και της εκκλησίας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον περιφερειάρχη κο Αρναουτάκη και την Αντιπεριφεριάρχη κα Λιονή και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην νέα τους θητεία στην περιφέρεια . Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε την χαρά να τους δούμε στα εγκαίνια του Ναού μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που θα εκτελεστούν από την διεύθυνση τεχνικών έργων της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου σε συνεργασία με την εφορεία αρχαιοτήτων και την Μητρόπολη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων .

Σαββάκης Ν Κωνσταντίνος

Γάμος

Το Σάββατο 20 Ιουλίου  2019 στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου ( εντός κτήματος Παυλάκη ) έγινε ο γάμος του Λουτριανάκη Βασίλη το γένος Σαββάκη με την Κεμερλή  Πηνελόπη . Την νύφη συνόδεψε στην εκκλησιά παραδοσιακή ορχήστρα .Οι πολυπληθής καλεσμένοι τους δεξιώθηκαν δίπλα στο κέντρο ΜΕΓΑΡΟ .

Οι κουμπάροι τους ήταν : η Χρύσα Κατσαβουνίδη , ο Μιχάλης Κακογιαννάκης , ο Αλέξανδρος Κουταλάς και ο Μιχάλης Πετρουλάκης .

Ο Σύλλογος Πατσωτών Αθήνας τους εύχεται βίο ανθόσπαρτο.

Κηδείες

ΘΕΟΔΟΣΟΥΛΑΚΗ ΑΝΝΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η Άννα Θεοδοσουλάκη . Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στο Νεκροταφείο Ζωγράφου Αθηνών , το Σάββατο  27 Ιουλίου 2019.

Η Άννα Μανουσάκη γεννήθηκε στις υπώρειες του όρους Κέδρος, στο  μαρτυρικό  χωριό Μεσονήσια ,από σπουδαία και ηρωϊκή οικογένεια με 7 αδέλφια , που πρόσφερε πολλά στη Πατρίδα. Παντρεύτηκε το Σταύρο Θεοδοσουλάκη από το Κισσό τη δεκαετία του1950 , φέρνοντας  στη Πατσό  την αύρα της αρχοντιάς  και  της σεβάσμιας οικογένειας.

Ήταν από τις τελευταίες  αρχόντισσες  του χωριού μας ,που σήκωσαν το βάρος    της παράδοσης  και  της  πολιτιστικής μας  κληρονομιάς  ,τα δύσκολα χρόνια της 10ετίας του 1950 και 1960.Δημιούργησε μια ωραία οικογένεια με τις 3 κόρες της ,τις οποίες πάντρεψε και ευτύχισε να δει και  απογόνους από αυτές .

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τη σκεπάσει .

Μέλη Διοικητικού Συμβούλιο του συλλόγου Πατσωτών Αθήνας παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία, κατέθεσαν στεφάνι στην μνήμη της & υπέβαλαν στην οικογένειά της τα θερμά τους συλλυπητήρια .

Αριθμός Προβολών: 72