ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑ
ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ : Πέμπτη 24/10/19

1η ημέρα: Αθήνα – Πάτρα – εν πλώ

Αναχώρηση από Αθήνα και με τις κατάλληλες στάσεις φτάνουμε στο λιμάνι της Πάτρας. Ακολουθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, επιβίβαση στο πλοίο για Μπάρι, διανυκτέρευση εν πλω.

2η ημέρα: Μπάρι – Αλμπερομπέλο – Ματέρα – Γκαλατίνα

Πρωινή άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι. Αποβίβαση από το πλοίο μας και άμεση αναχώρηση με το λεωφορείο μας για το Αλμπερομπέλο, το χωριό των χιλίων τρούλων! Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, το Άλμπερομπέλο, σε ταξιδεύει σε παραμυθένιους κόσμους! Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα παραπέμπει σε παραμύθι. Τα κυκλικά σπιτάκια με τις κωνικές στέγες, τα σχέδια που διακοσμούν και ταυτόχρονα απομακρύνουν τα κακά πνεύματα, παραδόσεις μιας άλλης παγανιστικής εποχής, τα ζωγραφισμένα σοκάκια, μας ταξιδεύουν αιώνες πριν. Ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση για τη Ματέρα. Μια ολόκληρη πολιτεία φτιαγμένη μέσα στις σπηλιές ενός φαραγγιού που στο βάθος του ρέει ένα μικρό ποτάμι με το όνομα Γκραβίνα. Από το 1993 η Ματέρα συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Όμως ήταν μια κινηματογραφική ταινία «Τα πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον που γυρίστηκε εδώ για να γίνει παγκόσμια γνωστή το 2004. Τα περισσότερα σπίτια που βρίσκονται στις πλαγιές του φαραγγιού είναι σπηλιές που χτίστηκε η είσοδός τους και έγινε πρόσοψη σπιτιού. Σε πολλά επίπεδα, από το πιο χαμηλό σημείο του φαραγγιού ως την κορυφή των παρακείμενων λόφων απλώνεται η Ματέρα, μια πολιτεία μοναδική στον κόσμο. Από τα ταπεινά υπόσκαπτα σπηλαιόσπιτα ως το επιβλητικό Ντουόμο (καθεδρικός ναός) και τις εκκλησίες της Παναγίας, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Πέτρου έως την εντυπωσιακή πλατεία Βιττόριο Βένετο, η πόλη θα σας γοητεύσει αναμφίβολα. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Γκαλατίνα – Λέτσε – Οτράντο – Γκαλατίνα

Πρωινό και αναχώρηση για το ιστορικό κέντρο του Λέτσε. Ο Καθεδρικός Ναός της πόλης αλλά και η παρακείμενη πλατεία σου υπενθυμίζουν ότι βρίσκεσαι στην πρωτεύουσα του Μπαροκ. Η Πλατεία του Αγίου Ορόντζου, το Ρωμαικό Αμφιθέατρο, το Δικαστικό Μέγαρο μας εντυπωσιάζουν. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ανατολικότερο σημείο της Ιταλίας, στο Οτράντο. Άλλη μια πόλη με ελληνικές ρίζες, ένας παραθαλάσσιος τόπος με σπουδαία ιστορία. Θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση στα γραφικά στενά της πόλης. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής μας, αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Δείπνο .

4η ημέρα: Γκαλατίνα – Στερνάτια – Καλημέρα – Κοριλιάνο ντι Οτράντο – Καλλίπολη – Γκαλατίνα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την  Στερνατία, ένα χωριό με έντονο το «Ελληνικό άρωμα». Συνεχίζουμε με το χωριό Καλημέρα, που αποτελεί και το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής . Συνεχίζουμε για το Κοριλιάνο ντ’ Οτράντο, θα θαυμάσουμε το Παλάτι Κόμι και το κάστρο του Κοριλιάνο με τους 4 πύργους του . Τελευταία μας στάση η Καλλίπολη. Την ονομάζουν και μαργαριτάρι του Ιονίου που σαγηνεύει με τους αρχιτεκτονικούς του θησαυρούς. Η πόλη έχει δύο όψεις. Την παλιά και οχυρωμένη με τα βυζαντινά μοναστήρια πού θυμίζουν πώς ήταν έδρα επισκοπική και ανήκε στην Κωνσταντινούπολη και ακόμα πώς κράτησε την ορθοδοξία μέχρι το 1513, αλλά και την μοντέρνα πόλη (Borgo), κοντά στη γέφυρα της παλιάς που κατασκευάστηκε τον 16ο αι. με νέο ρυθμό στα κτίρια της. Θα γνωρίσουμε μεταξύ άλλων και τη λεγόμενη ελληνική βρύση, πού θεωρείται η πιο παλιά βρύση της Ιταλίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Δείπνο διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Γκαλατίνα – Μπρίντιζι – Τάραντας – Μπάρι

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το Μπρίντιζι όπου θα περιηγηθούμε στην πόλη. Συνεχίζουμε για τον Τάραντα , αρχαία αποικία των Σπαρτιατών και η μοναδική τους στη «Μεγάλη Ελλάδα», όπου θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το πανέμορφο ιστορικό κέντρο της πόλεως . Τέλος αναχωρούμε για το Μπάρι, όπου θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο του Μπάρι και τον επιβλητικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο, διαν/ση εν πλω.

6η ημέρα: Πάτρα – Αθήνα

Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας. Άμεση αναχώρηση για Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ :

Σε 2κλινο ή 3κλινο δωμάτιο: 470 €

Σε Μονόκλινο: + 75€

SPECIAL τιμή: έκπτωση 30€ για όσους εξοφλήσουν μέχρι την 10 / 8 / 2019 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο πλοίο έχουμε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες ΑΒ4. Εάν επιθυμείτε 2κλινη, εσωτερική ή εξωτερική θα δούμε ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  1. – Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται

  2. – Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό σε μπουφέ : GALATINA : HOTEL HERMITAGE : http://www.hermitagegalatina.it/

  3. – Ημιδιατροφή καθημερινά, ΕΚΤΟΣ ΠΛΟΙΟΥ ( 3 δείπνα )

  4. ‘Εμπειρος Αρχηγός / Συνοδός

  5. – Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR

  6. – Δημοτικοί φόροι & check point

  7. – Διόδια

  8. – Ασφάλεια για προσωπικό ατύχημα , ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απώλεια αποσκευών κ.α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Eίσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 15ΕΤΙΑΣ

Αριθμός Προβολών: 294