ΝΕΑ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ

 

  1. «Ικανοποίηση του Δημάρχου Αμαρίου για την ένταξη τμήματος του Αμαριώτικου δρόμου στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020»

Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός εξέφρασε την ικανοποίηση του μετά την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και την ένταξη στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 τμήματος του Αμαριώτικου δρόμου προϋπολογισμού 13,6 εκατ. Ευρώ.

  1. Διανομή κατ’ οίκον προϊόντων Κοινωνικού Παντοπωλείου στους δικαιούχους του Δήμου Αμαρίου

Ο Δήμος Αμαρίου ολοκλήρωσε την προγραμματισμένη διανομή προϊόντων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου την Μ. Τετάρτη 15 Απριλίου 2020. Η διανομή πραγματοποιήθηκε κατ’ οίκον από το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων κατά της εξάπλωσης του COVID-19, παρέχοντας ταυτόχρονα την αναγκαία στήριξη σε επιπλέον οικογένειες. Η διανομή περιλάμβανε ποσότητα κρέατος, αυγών, κηπευτικών, τροφίμων μακράς διάρκειας και άλλων καταναλωτικών αγαθών.

 

  1. 600.000€ από το Υπουργείο Εσωτερικών για τον Δήμο Αμαρίου.

Με την με α.π. 23872/15.04.2020 Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, εντάχθηκε η πράξη με τίτλο «Αναβάθμιση και Κατασκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων σε οικισμούς του Δήμου Αμαρίου» προϋπολογισμού 600.000,00 € στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

 

 

 

 

Από την μεριά του ο Δήμαρχος Αμαρίου Κος Μουρτζανός Παντελής ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Μαίρη Λιονή οι οποίοι έκαναν την υπόσχεση τους πράξη, με την ένταξη του πρώτου τμήματος του Αμαριώτικου δρόμου στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020. Επίσης, στάθηκε ευγνώμων απέναντι στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς και τον Ρεθεμνιώτη Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για την ανταπόκριση και τη στήριξη τους στις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Αμαρίου και που τελικά εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Τέλος, υποσχέθηκε πως ο Δήμος Αμαρίου θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να βελτιώνει τις συνθήκες σε κάθε οικισμό του Δήμου και να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας.

 

Αριθμός Προβολών: 19