ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ

Στις 22 Μαίου, την τέταρτη Κυριακή μετά το Πάσχα, γιορτάστηκε η Αγία Φωτεινή, στο χωριό “Αγία Φωτεινή” της κοινότητας Αποστόλων Αμαρίου, που πήρε το όνομα του, από την εκκλησία εις μνήμη της Αγίας που βρίσκεται εκεί.

 Η γιορτή αυτή είναι κινητή και η ημερομηνία εορτασμού της, εξαρτάται από την ημερομηνία της γιορτής του Πάσχα .
Την ημέρα αυτή πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής, στην οποία παραβρέθηκε ο Δεσπότης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων, Ειρηναίος .
Μετά την Λειτουργία ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα από τους Αποστολιανούς με ωραία εδέσματα και κρασί και το κέφι δεν άργησε να έρθει!!!!
Ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά και του χρόνου πάλι να σμίξουμε, να γιορτάσουμε την μνήμη της Αγίας !!!

 

Βαπτίσεις

Στις 30 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Φουρφουρά, ο Κωστής Μιχ. Παραδεισανός από τον Φουρφουρά και η Κάλλια Νικ. Νεονάκη από την Αγία Φωτεινή (Αποστόλων), βάπτισαν το δεύτερο παιδάκι τους, αγοράκι και ο νονός, Νίκος Αλεξάκης, του έδωσε το όνομα ‘Μιχαλης’ .
Ακολούθησε γλέντι στο κέντρο ‘ Αραβανες’ στο Θρόνος Αμαρίου.
Στις 8 Μαίου, στο  Εκκλησάκι της Παναγίας στο Ανασουβάρι Αποστόλων,  βαπτίστηκαν τα δύο αγοράκια του Μανώλη Αντωνίου Σπανουδάκη από τους Αποστόλους και της Αργυρώς Τσόντου από την Κοξαρέ.
Στο πρώτο οι νονοί, Νίκος Παρασύρης και Βιργινία Δήμου,  έδωσαν το όνομα, ‘Αντώνης’ και στο δεύτερο, η νονά, Άννα Νεονάκη έδωσε το όνομα ” Γεώργιος” .
Ακολούθησε γλέντι στο κέντρο “Αραβάνες” στο Θρόνος Αμαρίου.
Ευχόμαστε να ζήσουν τα νεοφώτιστα και να τα καμαρώνουν οι γονέοι τους.
Στους συντέκνους ευχόμαστε ” πάντα άξιοι”
Αριθμός Προβολών: 82