ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΩΝ

ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΝΩ ΜΕΡΟΣ,ΔΡΥΓΙΕΣ,ΧΟΡΔΑΚΙ

ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΕΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΩΝ

 

«Η ΚΑΛΟΕΙΔΕΝΑ»                                                           

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1969

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

Στις 29/01/2018 ο Στέφανος Λινοξυλάκης του Γεωργίου και της Χαρίκλειας και η Μαρία Βεληβασάκη  απέκτησαν το πρώτο τους παιδί κοριτσάκι.

Στις 08/03/2018 ο Γιάννης Διαμαντάκης του Μιχάλη και της Μαρίας και η Στεφανία Βουμβουράκη  απέκτησαν το πρώτο  τους παιδί κοριτσάκι.

Στις 17/03/2018 η Φρόσω Κατσαντώνη του Μανώλη και της Ασημένιας και ο Γιάννης Κουτεντάκης  απέκτησαν το τέταρτο  τους παιδί κοριτσάκι.

Στις 26/04/2018 ο Αλέξανδρος Καραγιαννάκης του Νικολάου και της Γεωργίας Χατζηδάκη και η Ευδοκία Πατρικαλάκη απέκτησαν το πρώτο  τους παιδί κοριτσάκι.

Ο Σύλλογος μας εύχεται να τους ζήσουν και να τα καμαρώσουν όπως επιθυμούν.

ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

 Στις 21/04/2018 στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αδελφότητας Ολυμπιτών ή ΒΡΥΚΟΥΣ στη Ρόδο, ο Γιώργος Διαμαντάκης του Βαγγέλη και της Γεωργίας και η Κούλα Κοιλιά βάπτισαν το αγοράκι τους και του έδωσαν το όνομα Ευάγγελος-Άγγελος.

Στις 13/05/2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στο φαράγγι της Πατσού, ο Χάρης Σκούρας του Ηλία και της Αγάπης Παττακού και η Μαρία Ηλιάδου βάπτισαν το κοριτσάκι τους  και του έδωσαν το όνομα Αγάπη.

Ακολούθησε γλέντι στην ταβέρνα  <<Δρυμός>>.

Στις 27/05/2018 στον Ιερό Ναό του Αγίου Πνεύματος στην Ροδιά Ηρακλείου η Ελένη Διαμαντάκη του Κωστή και της  Ρένας και ο Γιάννης Ζαγανάς  βάπτισαν τα δίδυμα τους αγοράκια τους  και τους έδωσαν τα ονόματα Βασίλης και Κωνσταντίνος.

Ακολούθησε γλέντι στην ταβέρνα  <<Θέα>>.

Ο Σύλλογος μας εύχεται  να τους ζήσουν  τα νεοφώτιστα και να τα καμαρώσουν όπως επιθυμούν.

ΓΑΜΟΙ

 Στις 13/04/2018 στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου παντρεύτηκαν η Χρύσα Σταθάκη του Αναστασίου και της Άννας Μαθιουδάκη και ο Γιώργος  Χατζησπύρου.

Ακολούθησε γλέντι στο κέντρο <<Γεράνι Palace>>.

 Στις 06/05/2018 στoν  Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στους Αμπελόκηπους Αθηνών παντρεύτηκαν ο Χρήστος Ταπίνης του Διονυσίου και της Ευαγγελίας (εγγονός του Αντώνη Μαρκομανώλη) και η Δήμητρα Καρακατσάνη.

Στις 20/05/2018 στoν  Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στο Κόμβο Ατσιπόπουλου  Ρεθύμνης παντρεύτηκαν ο Μανώλης Διαμαντάκης του Μιχάλη και της Μαρίας και η Μιχαέλα Κουνδουράκη του Εμμανουήλ και της Αγγελικής.

Ακολούθησε γλέντι στο κέντρο <<Γεράνι Palace>>.

 Στις 02/06/2018 στoν  Ιερό Ναό της Παναγίας Της Καμαριανής στο Γεράνι Ρεθύμνης παντρεύτηκαν η Μαρία Χατζηδάκη του Εμμανουήλ και της Αδαμαντίας και ο Γιώργος Κορναράκης.

Ακολούθησε γλέντι στο κέντρο <<Πέλαγος>>.

 Ο Σύλλογος μας εύχεται στους νιόπαντρους να ζήσουν ευτυχισμένοι.

 ΠΕΝΘΗ

Στις 25/03/2018 έφυγε από την ζωή και κηδεύτηκε στο Άνω Μέρος Αμαρίου ο Εμμανουήλ Σταυρουλάκης του Θεόδωρου  σε  ηλικία 91 ετών.

Στις 12/04/2018 έφυγε από την ζωή και κηδεύτηκε στο Άνω Μέρος Αμαρίου  ο Νίκος Λεμονάκης του Θεόδωρου σε ηλικία 74 ετών.

Ο Σύλλογος μας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους των εκλιπόντων.

 ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ-ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

 Το  Σάββατο 21 Απριλίου 2017 στο κατάμεστο Φιλόξενο Κρητικό κέντρο <<ΟΜΑΛΟΣ>>πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία όρεξη, και  κέφι ο Ετήσιος Χορός μας ,και η  βράβευση των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων του 2017.

Διασκεδάσαμε με τους ήχους του παραδοσιακού συγκροτήματος,  στη λύρα Σήφης  Τσουρδαλάκης , λαούτο Μανώλης Χαμογιωργάκης και στο μαντολίνο ο συγχωριανός μας Γιώργος Χριστονάκης ,όλοι τους εξαιρετικοί  ερμηνευτές  της Κρητικής παραδοσιακής μουσικής και μας έφερε αναμνήσεις από τις παρέες μας, στα παλιά καλά  και ανέμελα χρόνια.Το γλέντι  κράτησε μέχρι το πρωί και μας έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγουμε από τις σκοτούρες της  καθημερινότητας.

Η συμμετοχή σας άν και σε δύσκολους οικονομικά και όχι μόνο καιρούς, ήταν πραγματικά για ακόμη μια φορά εντυπωσιακή.Ευχαριστούμε όλους τους συγχωριανούς και φίλους τους Συλλόγου μας και ιδιαιτέρως αυτούς που ήρθαν από Θεσσαλονίκη, Καρπενήσι ,Πάτρα και Κρήτη. Ευχαριστούμε  τους νέους, για το κέφι και την ζωντάνια που προσδίδουν σε κάθε μας εκδήλωση.Και είμαστε σίγουροι ότι ,

Με νεολαία όμορφη, με κοπελιές κοπέλια,

Ο Σύλλογος παντοτινά θάχει γερά Θεμέλια.

 ΔΩΡΕΑ:

Ευχαριστούμε τις κυρίες  Ευαγγελία (Βάνα) και Αλεξάνδρα Παπουτσάκη οι οποίες πρόσφεραν στο Σύλλογο 100 EURO εις μνήμην των γονέων τους Σταμάτη και Μαρίας.Ο Σταμάτης Παπουτσάκης υπήρξε απο τα Ιδρυτικά μέλη και Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΝΟΥΝΤOΣ- ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ, ΛΥΓΟΥΡΓΙΟ.

Την Κυριακή 06 Μαίου 2018  πραγματοποιήθηκε  ημερήσια εκδρομή με προορισμούς την Ιερά Μονή της Παναγίας Αγνούντας  την Επίδαυρο και το Ναύπλιο.

Επισκευθήκαμε ένα κυριολεκτικά πανέμορφο και γραφικότατο μοναστηράκι πάνω σε έναν κατάφυτο λοφίσκο δίπλα στο δρόμο από την Κόρινθο στην Επίδαυρο. Η επίσκεψη σε τούτο το μικρό στολίδι της Ορθοδοξίας ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία. Χαρακτηρίζεται από ένα κλίμα υπερβατικό και μυστηριακό. Πραγματικά, όταν πας σε αυτό το μοναστήρι, είναι σαν να μεταφέρεσαι δέκα αιώνες πίσω. Επίσης αναφέρουμε πως στην μονή φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Αγνούντας, μέσω της οποίας επιτελούνται πάμπολλα θαύματα. Μετά την παράκληση μας υπέρ υγείας των μελών και φίλων του Συλλόγου,  μας παραχωρήθηκε ο χώρος στην Μονή όπου είπιαμε την ρακή μας και κεραστήκαμε με καλούδια του τόπου μας προσφορά του Συλλόγου αλλά και των φίλων.

Ο επόμενος σταθμός μας το Ναύπλιο ένας από τους αγαπημένους προορισμούς και ίσως η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου.

Θαυμάσαμε την πόλη με τη διατηρητέα αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και τα δύο ενετικά κάστρα που τη στεφανώνουν, την Ακροναυπλία και το Παλαμήδι, στην οποια είναι διάχυτη η αύρα της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους.

Στη συνέχεια αναχωρώντας γευματίσαμε έξω από το Ναύπλιο στο εστιατόριο  <<KOLIZERAS>>.

Ανταλλάξαμε τα νέα και τις ευχές μας και υποσχεθήκαμε να βρεθούμε ξανά του χρόνου αλλά και στα καλοκαιρινά γλέντια του χωριού μας.

<<Σε μια δύσκολη για όλους εποχή η μεγάλη συμμετοχή  και η στήριξη σας  μας δίνει δύναμη και ικανοποίηση και δείχνει ότι έχουμε όλοι μας την θέληση  να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δυσκολία>>.

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σας ευχαριστεί και  εύχεται σε όλους μας  

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ  και  καλή επιτυχία στους υποψήφιους φοιτητές μας.

 Με το καλό να σμίγουμε,!!!

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, Φωτογραφίες και βίντεο απο τις  εκδηλώσεις μας έχουν αναρτηθεί στο facebook, προφίλ  ΑΝΩ ΜΕΡΟΣ.

 

Ευχαριστούμε,

Με εκτίμηση το Δ.Σ.

 

Αριθμός Προβολών: 233