ΒΑΠΤΙΣΗ

Στις 21 Ιουλίου 2019 στον Άγιο Δημήτριο Λακωνίας βαπτίστηκε η κόρη του Χρίστου Πετράκη και της Ευανθίας Στεφανάκη του Γεωργίου το όνομα αυτής Γεωργία – Άννα Στους Γονείς και παππούδες ευχόμαστε να ζήσει να ευτυχήσει

ΓΑΜΟΣ

Την 31 Αυγούστου ο Γιάννης Σαββάκης – υιός της Μαρίας Γεωργίου Σαρρή – και η Ελίνα Ρουτζάκη τέλεσαν τους γάμους τους στην Θήβα Ευχόμαστε καλορίζικοι!.

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΕΣ

Κουρούτες Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Δύο σημαίνοντα πρόσωπα κατευόδωσαν οι Κουρουθιανοί για το ταξίδι της αιωνιότητας.

Α΄Απεβίωσε την Δευτέρα και κηδεύτηκε την Τρίτη στις Κουρούτες η Μαρία σύζυγος Χαρίδημου Σ. Πλατύρραχου το γένος Αντωνίου Μουρτζανού ετών 85. Η Μαρία με τα δεδομένα του χωριού της εποχής εκείνης μπορούμε να πούμε πως κατέχει τίτλο πρωτοπόρου αφού ήταν η πρώτη κοπέλα του χωριού που προχώρησε σε σπουδές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Διετέλεσε γραμματέας της κοινότητας Κουρουτών για πολλά χρόνια διαδεχόμενη τον πατέρα της, ήταν η γραμματικού μας όπως λέγαμε. Καλό κατευόδιο Μαρία. Στον Χαρίδημο, στις κόρες της Καίτη και Ρένα και στα εγγόνια της εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια.

Δύο φωτογραφίες από το αρχείο του συλλόγου Στην Φ1 στο Παρδί η Μαρία τέταρτη από δεξιά δίπλα στον Χαρίδημο στην πίσω σειρά, πρώτος από αριστερά ο πατέρας της Αντώνης Μουρτζανός Στη Φ2 η Μαρία δεύτερη όρθια από δεξιά .

Β΄ Απεβίωσε και κηδεύτικε στο Ηράκλειο η Καλλιόπη (Πόπη) σύζυγος Μηνά Πλατύρραχου το γένος Νικολάου Ζερβουδάκη ετών 105!! Ήταν κόρη της Ευανθίας Νουκάκη – κόρη του Νούκο- από τον πρώτο της γάμο στο Ηράκλειο. Η Πόπη ήταν γνωστή ως καλλονή. Τα χαρακτηριστικά που συνέβαλαν στην γοητεία της διατηρήθηκαν σε όλα τα στάδια του βίου της . Λέγεται πώς και μητέρα της Ευανθία ήταν περίφημη ως ευειδής. Η δικαιωματική αυταρέσκεια της Πόπης όπως ομολογείται από το περιβάλλον της εκφραζόταν μέχρι τις τελευταίες μάρες του μακρόχρονου βίου της. Ίσως αυτή η αυτοεκτίμηση ως άλλη έκφραση αγάπης προς τη ζωή να είναι ένας πρόσθετος παράγοντας μακροβιότητας. Στα παιδιά της την Αθηνά τον Κωστή ( Ο Μανώλης έχει αποβιώσει) τον Λευτέρη και την Ευα τα πολλά εγγόνια και δισέγγονα απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια. Δύο φωτογραφίες από το αρχείο του συλλόγου. Φ3, 1914 η Πόπη μωρό με την μητέρα της αριστερά την πατέρα της και την θεία της Αννέτα Νουκάκη. Φ4 του 1950 στις Κουρούτες με συγγενολόι η Πόπη πρώτη αριστερά.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ

Την 8η Αυγούστου ώρα 9,00μ.μ με πρωτοβουλία του συλλόγου Κουρουθιανών Αθήνας δόθηκε στις Κουρούτες, η θεατρική παράσταση του έργου ” Η ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ” του εκ Κουρουτών γνωστού σκηνοθέτη στελέχους του Θεάτρου Τέχνης, Κωστή Καπελώνη

‏ Πρόκειται για ένα γοητευτικό παραμύθι, που δημιουργήθηκε από τη μονόπρακτη όπερα του Μανουέλ ντε Φάλια “Το κουκλοθέατρο του Μαέσε Πέδρο”

‏‏Στό συγκεκριμένο έργο παρουσιάζονται, με χιούμορ και τρυφερότητα, το πνεύμα αυτοθυσίας και η γενναιότητα, που υπαγορεύουν τα υψηλά ιδεώδη των ιπποτών.

‏Πάνω από όλα όμως τονίζεται η δύναμη της αγάπης, που υπερνικά όλες τις δυσκολίες.

‏Καινοτομία της παράστασης αποτελεί η συνύπαρξη πολλών θεατρικών μορφών, οι οποίες υποστηρίζονται από την μουσική του Μανουέλ ντε Φάλια. Η αφηγήση του παραμυθιού και η μαγεία του κουκλοθεάτρου συνδέονται, ζωντανεύοντας τις πρωτότυπες φιγούρες, που δημιουργήθηκαν ειδικά για την παράσταση.

‏Στόχος της παράστασης είναι η καλλιέργεια της φαντασίας με την ψυχαγωγική λειτουργία του κουκλοθέατρου, αλλά και η εξοικείωση των θεατών με μουσικά και θεατρικά μοτίβα, από τα οποία μπορούν τα παιδιά να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν τα δικά τους καλλιτεχνικά παιχνίδια.

ΕΠΙΤΥΧΌΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΆΘΜΙΑ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ 1919

1.Ανδρουλακάκη Κυριακή του Στυλιανού και της Ασπασίας Καπελώνη

Γεωπονική Σχολή Βόλου

2. Δημητριάδη Μαρία (Μαρίσια) του Σωτήρη και της Έλενας Βαβυλώνη

Νομική Α.Π. Θεσσαλονίκης

3. Καπελώνη Μαρία του Νικολάου

Διοίκηση Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Αιγαίου -Χίος

4. Λυμπερόπουλος Αντώνιος του Κωνσταντίνου και της Άννας Πλατυρράχου

Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών

Πανεπιστήμιο Αιγαίου- Σάμος

5. Πλατυρράχου Χαρά του Ιωάννη υιού Χαρίδημου

Νομική Εθ.Καποδ/κο Πανεπιστήμιο Αθηνών

6.Ριζικιανός Αθανάσιος του Δημητρίου

Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

7.Ριζικιανός Ιωάννης του Δημητρίου

Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

8. Σαρρής Άγγελος του Εμμανουήλ

Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

9. Στεφανάκης Χρίστος –Κωνσταντίνος του Στεφάνου

Τμήμα Ψυχολογίας Πανεπιστήμιο Κρήτης -Ρέθυμνο

Ευχές για καλή Πρόοδο στα παιδιά. Συγχαρητήρια σε Γονείς και Παππούδες

 

 

Αριθμός Προβολών: 45