Βιογραφικό Μαριδάκη Νικολάου τ. Κων/νου,

ως αποχαιρετιστήριο του εκλιπόντος συγχωριανού μας.

1921-2021

Ο Μαριδάκης Νικόλαος του Κων/νου και της Χρυσούλας  Βιολάκη ,γεννήθηκε στις 7-2-1921 ,στο Πετροχώρι Αμαρίου . Είχε 2 αδελφές ,τη Κατερίνα και τη Γεωργία .Τελείωσε το Δημοτικό στο χωριό με τον γραμματιζούμενο ιερέα του χωριού μας-παπά Δημήτρη Δεβεράκη -,που τότε εκτελούσε χρέη δασκάλου . Ολοκλήρωσε τις σπουδές του -Γυμνάσιο κ Λύκειο -στο Ρέθυμνο .

Η Γερμανική κατοχή κ ο πόλεμος τον εγκλωβίζουν στο χωριό , όπου λαμβάνει ενεργό μέρος στην Εθνική Αντίσταση για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από το Γερμανικό ζυγό.

Μετά την απελευθέρωση ,έρχεται στην Αθήνα και φοιτά στη Φυσικομαθηματική Σχολή ,αλλά όντας στο τρίτο έτος ,αναγκάστηκε να σταματήσει τις σπουδές του ,για να πολεμήσει για την πατρίδα του, για την ελευθερία, για τα πιστεύω του ..!!Πήρε μέρος στο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο ( ΕΑΜ), όπου και εξορίζεται στη Μακρόνησο με πολλά βασανιστήρια καταγεγραμμένα στο σώμα και στη ψυχή του … Επιστρατεύεται το 1949 και απολύεται το 1951. Όντας 30 ετών ασχολείται με το εμπόριο . Δημιουργεί μια εξαιρετική οικογένεια με τη Θεοδώρα Ζακουμίδου .αποκτά 2 αξιόλογες κόρες και 4 εγγόνια ..!!

Ενεργός πολίτης στην καθημερινότητα του, διατελεί δυο θητείες ως Δημοτικός Σύμβουλος  και ως Πρόεδρος Κρητών στο Δήμο Αιγάλεω για πολλά χρόνια .   Μετά τη μετοίκηση του στο Δήμο Βριλησσίων, συνεχίζει την ενεργή δράση του ως πρώτος Πρόεδρος των μελών ΚΑΠΗ στο Δήμο Βριλησσίων ,πάντα με μεγάλη συνεισφορά στο κοινό καλό κ ιδιαίτερα στη Τρίτη Ηλικία ..!!

Μετά τη συνταξιοδότηση του κατοικεί περισσότερο στο Κυπαρίσσι Χαλκίδας ,όπου ασχολείται με τη κηπουρική και βεβαίως με τη μεγάλη του αγάπη ,το διάβασμα και τη συγγραφή . Γράφει μια Ποιητική Συλλογή στοχαστικού τύπου ,σε τεχνοτροπία Κρητικής Ποίησης .Επίσης ,γράφει 2 βιβλία ,”Προέλευση της ζωής και της γης και η εξέλιξη αυτών “και “ Η μακροβιότητα “.

Πάντα πολύ δημιουργικός ,δραστήριος ανιδιοτελής , και περήφανος για τ’αξιόλογα παιδόγγονα του ..!!!Έζησε με αξιοπρέπεια και ήθος ,αγέρωχος …όπως ο Ψηλορείτης ..! στα πάτρια του εδάφη ..που ποτέ δεν ξέχασε !!

Έφυγε στις 27 Ιουνίου 2021  , συμπληρώνοντας 100 χρόνια ( 1 αιώνα )! δημιουργικής ζωής !!..

Θερμά Συλλυπητήρια στα Υπερήφανα παιδιά και εγγόνια του….!!Απόγονοι ..ενός Αγωνιστή .. Λόγιου ..Αιώνιου Νέου ….. με βαθιές Πετροχωριανές ρίζες ..!!!   Καλό Ταξίδι στην Αιωνιότητα ! Πάντα στο Φως ..!!Η ψυχή του θα μας συντροφεύει …!

Αιωνία αυτού η μνήμη …

Ευρυδίκη Ανδρεδάκη- Δεβεράκη
Πρ. Συλλόγου Πετροχωριανών Αττικής

Αριθμός Προβολών: 42