Γράφει ο Βασίλειος Κων/ντή Σχίζας

Παντρεύτηκαν ο Άγγελος,  γιός του Κρητικού επιχειρηματία Κώστα και της Βάσως Αντωνακάκη  και η εκλεκτή του Κατερίνα, θυγατέρα τού εξ Αρκαδίας δικηγόρου  Σπύρου και της Ελένης Τσίριμπα.

Και οι δύο σπούδασαν στη Βρετανία και προσφέρουν τώρα τις επιστημονικές υπηρεσίες τους  με απόλυτη επιτυχία στο Λονδίνο.

Η ψυχή όμως των νέων έχει ριζώσει εδώ στον ευλογημένο τόπο που γεννήθηκαν.

Αποφάσισαν λοιπόν και τέλεσαν το γάμο τους την 26η Ιουλίου 2014 στις Σπέτσες, σύμφωνα με τις ελληνορθόδοξες αρχές και αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκαν από τους γονείς τους.

Δεν θέλησαν όμως να ξεφύγουν και από τις πατρώες παραδόσεις, όσες απ’ αυτές απέμειναν  και τις οποίες αναβιώνουν οι απόδημοι Κρήτες  στη μεγαλούπολη της Αθήνας. 

Προσκάλεσαν λοιπόν τους φίλους τους, αυτούς που δεν μπόρεσαν να πάνε στο γάμο τους στις Σπέτσες, σε ένα γαμήλιο γλέντι το οποίο έγινε στο κοσμικό Κρητικό κέντρο «ΟΜΑΛΟΣ» της Αθήνας,  το απόγευμα της 23ης Αυγούστου, δηλαδή  ένα μήνα μετά  τη στέψη τους. Στο γλέντι αυτό βεβαίως συμμετείχαν και Αρκάδες φίλοι της Κατερίνας.

Ο ιδιοκτήτης του κέντρου «ΟΜΑΛΟΣ», ο  γνωστός στην Κρητική Αποδημία Αντώνης Μπαντουράκης (Μπαντούρης) από το Έλος Χανίων, έθεσε την επιχείρηση «επί ποδός», για την επιτυχία του γαμήλιου γλεντιού. Και όλα έγιναν νε μεγάλη επιτυχία.

Στο γλέντι προσκλήθηκε και τίμησε το νέο ζευγάρι με την παρουσία του,  ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας ο οποίος με την μουσική του  και με την συνοδεία τού  μουσικού συγκροτήματος των Γιώργου Παχή (μπουζούκι), Νάσου Σοφίλη (πλήκτρα), Δημήτρη Στασινού (μπάσο) και με τους τραγουδιστές Σπύρο Κλήσα, Δήμητρα Σταθοπούλου και Γιώργο Λεμπέση χάρισαν  μια ξεχωριστή μουσική πανδαισία με ποιοτικά τραγούδια στους προσκαλεσμένους.

Ο Κώστας Αντωνακάκης υποδέχτηκε τον Μίμη Πλέσσα λέγοντας πως «όταν λαλούν τ’ αηδόνια τ’  άλλα πουλιά σιωπούν», ενώ ο γιος του Άγγελος πρόσφερε στο μουσικοσυνθέτη ένα Κρητικό μαχαίρι στο οποίο είναι χαραγμένο, «της συμμετρίας το δώρο σου το Ολύμπιο /  διδάσκει Φώς και μπέσα /  ετούτα  νά  μάς δίδαξες αγαπητέ μας Πλέσσα».

Αμέσως μετά χόρεψε Κρητικούς χορούς τοσυγκρότημα «Δικταίοι, Καστρινοί»  του χοροδιδασκάλου Γιώργου Φραγκάκη.

Όλοι τέλος χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι τις πρωινές ώρες, με την  παραδοσιακή μουσική από το συγκρότημα του Γιάννη Μακριδάκη (λύρα), Χρήστου Βεργάκη (λαούτο) και Μάρκου Ζαχαράκη (κιθάρα).

Η επιτυχία του  γαμήλιου  Κρητικού  γλεντιού,  στη διάρκεια των θερινών διακοπών συζητήθηκε στην Κρητική Αποδημία  αφού η κοινωνική αυτή  εκδήλωση  αποτέλεσε όαση στο μέσον του καύσωνα, με αποτέλεσμα να δεχτούν οι νεόνυμφοι πλήθος συγχαρητηρίων  μηνυμάτων.

Ο Μίμης Πλέσσας ανταλλάσει φιλοφρονήσεις με τον Κώστα Αντωνακάκη.

Ο Μίμης Πλέσσας εύχεται κάθε ευτυχία στο νέο ανδρόγυνο, τον Άγγελο και την Κατερίνα.

Ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας και οι τραγουδιστές Γιώργος Λεμπέσης,  Σπύρος Κλήσαςκαι  Δήμητρα Σταθοπούλου.

Ο Άγγελος Αντωνακάκης πρόσφερε στον Μίμη Πλέσσα ένα Κρητικό μαχαίρι.

Αναμνηστική φωτό. Από αριστερά,  το νέο ανδρόγυνο ο Άγγελος με τη Κατερίνα, οι γονείς της Ελένη και Σπύρος  Τσίριμπα, ο Μίμης Πλέσσας, και η Βάσω με τον σύζυγό της Κώστα Αντωνακάκη.

«Δικταίοι  Καστρινοί». Το χορό σύρει  ο Γιώργος Φραγκάκης.   

Από την αίθουσα του κέντρου «ΟΜΑΛΟΣ».  Δεύτερος από αριστερά ο Δημήτρης Κυριτσάκης. 

Σε πρώτο πλάνο ο Δημήτρης Χανιώτης με τη σύζυγό του.

«Παράγοντες» του Δήμου Πεντέλης. Αριστερά ο Απόστολος Φραντζής και πίσω ο Άγγελος Παλαιοδήμος. Δεξιά ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου με την σύζυγό του Ανδριάνα.

Χορός μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Το χορό σύρει ο Δημήτρης Κυριτσάκης.

Στο μέσον χορεύει ο Κώστας Αντωνακάκης που τους ξεσηκώνει όλους να χορέψουν.

Ο «άρχων» του «ΟΜΑΛΟΥ» της Αθήνας Αντώνης Μπαντουράκης (αριστερά) με τον Κώστα Αντωνακάκη. Καθήμενη είναι η κα Ελένη Τσίριμπα.

Αριθμός Προβολών: 127