1. Για δεύτερη χρονιά η Αμαριώτικη παρέα συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στα χωριά του Κέντρους, για να τιμηθούν οι πεσόντες, κατά την Γερμανική κατοχή.

Οι εκδηλώσεις φέτος ήταν προγραμματισμένες και έγιναν στο χωριό Άνω Μέρος, την παραμονή 21 και την επομένη 22 Αυγούστου 2014, ημέρα κατά την οποία τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκτέλεσαν 164 ψυχές και στη συνέχεια έκαψαν τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους. Στο πρόγραμμα της 21 Αυγούστου συμμετείχε δωδεκαμελής Αμαριώτικη παρέα, με επικεφαλής τον Σταύρο Φωτάκη και απέδωσε τρία επίκαιρα ριζίτικα τραγούδια. Αρκετά μέλη της Αμαριώτικης παρέας παραβρέθηκαν και την επομένη στο Μνημείο πεσόντων, όπου μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την σχετική ομιλία προσκλήθηκαν και κατέθεσαν στέφανα,  μεταξύ των οποίων και ο Σταύρος Φωτάκης εκ μέρους των Αμαριωτών ριζιτών.

2. Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ, για τα καμένα χωριά του Κέντρους από τους δημοσιογράφους Μανώλη Παντινάκη και  Γιάννη Κανελλάκη. Τα γυρίσματα έγιναν κάτω από καυτό ήλιο, στις 24 Αυγούστου 2014, στα Χωριά Άνω Μέρος και Γερακάρι, στα οποία συμμετείχε η Αμαριώτικη παρέα, με επικεφαλής τον Σταύρο Φωτάκη και τραγούδησε τρία επίκαιρα ριζίτικα τραγούδια. Το ντοκιμαντέρ προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο περίπου.

 

                                                                         Γιάννης Σαββάκης

                                                                  Αναπληρωτής Γραμματέας

                                                Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων

Αριθμός Προβολών: 5