ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο «ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ» για δεύτερη χρονιά η εκδήλωση για την παραγωγή ρακής με τον παραδοσιακό πατροπαράδοτο τρόπο.

Από νωρίς το πρωί άρχισαν να μαζεύονται στο φιλόξενο χώρο μας τα μέλη και οι φίλοι της Ομοσπονδίας μας και γύρω στις 11:00 ξεκίνησε η διαδικασία της παραγωγής. Καζανιάρης ο φίλος της Ομοσπονδίας, κος Γαλανάκης Κωνσταντίνος που μας διέθεσε και το καζάνι αλλά και επιμελήθηκε την όλη διαδικασία μέχρι τέλους, χωρίς να αρνηθεί να την εξηγήσει και να μυήσει τους νέους στον τρόπο παραγωγής. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και η ποιότητα της ρακής αναγνωρίστηκε από όλους. Τον ευχαριστούμε πολύ και τον κλείνουμε και για του χρόνου.

Γύρω στο μεσημέρι η διαδικασία είχε προχωρήσει και οι εξαιρετικοί ψήστες μας, Κουκλινός Δημήτρης και Γαγοράκης Βαγγέλης είχαν έτοιμους τους μεζέδες και με τη ρακή ζεστή-ζεστή το γλέντι ξεκίνησε.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους  : Ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Μαριδάκης Γεώργιος. Ο Πρόεδρος Κρητών Αχαρνών κ. Γιαννούλης Δημήτριος. Ο Στρατηγός ε.α Μυτικηνάκης Αντώνης. Ο κ. Μπαχλιτζανάκης.

Οι Αμαριώτες καλλιτέχνες, Αντώνης Λίτινας στη Λύρα, Δαγκλής Αλεξάκης στο Λαούτο και λίγο αργότερα και Αντώνης Κεχαγιαδάκης στη Λύρα ξεσήκωσαν τους καλεσμένους σε χορούς και τραγούδι που κράτησαν μέχρι αργά το απόγευμα. Με τον Πρόεδρο να χαιρετίζει την εκδήλωση ευχόμενος σε όλους καλές γιορτές και του χρόνου η εκδήλωση αυτή να ξαναπραγματοποιηθεί και να καθιερωθεί σε μόνιμη.

Κραουνάκης Νικόλαος

Πρόεδρος Ομοσπονδίας

Αριθμός Προβολών: 51