Γράφει ο Βασίλειος Κων/ντή Σχίζας

 

Η περικαλλής λυγερόκορμη νύφη έλκει την καταγωγή της  εκ μητρός και από βάθος χρόνου του παρελθόντος, από την Κρήτη.  Από την γνωστή οικογένεια των Κοντουδάκηδων τού Νομού Χανίων. Ο πατέρας της είναι Λαρισαίος.

Οι γονείς τού  ευσταλούς γαμπρού  κατάγονται,  ο πατέρας από  τη Ναύπακτο και η μητέρα από τη Χίο.     Οι νεόνυμφοι είναι και δύο  διπλωματούχοι Πολιτικοί Μηχανικοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ευτυχείς νεόνυμφοι, ο Νικόλας Παπανδρέου και  η  Χρύσα Καλογρή. (Μικροί παραστάτες οι ανεψιοί της νύφης Μαρία και Μάριος)  

 Το μυστήριο τού λαμπρού  γάμου  τους τελέστηκε σύμφωνα με τους κανόνες της Ορθοδοξίας, με  σεμνή  μεν Ακολουθία αλλά  με βυζαντινή  μυσταγωγική μεγαλοπρέπεια  και κατανυκτικότατα, το απόγευμα του Σαββάτου 27  Ιουνίου 2015 στον, φωταγωγημένο, περίλαμπρα διακοσμημένο, έμπλεον αρώματος ανθέων και κατάμεστου προσκεκλημένων, Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου της Βούλας Αττικής, όπου προΐσταται ο Κρητικός πρωτοπρεσβύτερος  π. Γεώργιος Κονσολάκης.

Ευτυχείς  ήσαν οι νεόνυμφοι  οι οποίοι έλαμπαν από χαρά ενώ ήταν εμφανής η συγκίνηση των γονέων τους, του γαμπρού ο Στυλιανός και Αργυρώ  Παπανδρέου και της νύφης ο Ιωάννης και η Χαραλαμπία Καλογρή.

Ιερουργός τού μυστηρίου τού γάμου ήταν  ο π. Αντώνιος Χρήστου,   ενώ παράνυμφοι ήσαν οι Αλέξανδρος Λάλας και Γιώργος Μάνος  οι οποίοι  εύχαρεις  απέπνεαν  αύρα εμπιστοσύνης  πως θα είναι ηθικοί παραστάτες στη νέα οικογένεια  η οποία δημιουργήθηκε με τις ευλογίες της Εκκλησίας, και ο λόγος τους, αν ποτέ  χρειασθεί, θα είναι συμβουλευτικός  και πνευματικά κατευθυντήριος προς τις ηθικές αξίες και τις πατρώες παραδόσεις.

Μετά το πέρας της τελετής οι  νεόνυμφοι με τούς γονείς  τους, τούς παρανύμφους, τούς συγγενείς, τούς  φίλους  και πλήθους προσκαλεσμένων, παρακάθισαν  ομοτράπεζοι    στη γαμήλια δεξίωση η οποία εδόθη στο Κτήμα «Έπαυλις»  της Βάρης  Κορωπίου, το οποίο είχε  λαμπρυνθεί και κατακλεισθεί  από τους προσκεκλημένους.

Με θερμή πηγαία διαχυτικότητα όλοι ευχήθηκαν και ο καθένας χωριστά, εκ μέσης καρδίας  κάθε ευτυχία  στους νεόνυμφους και  ευλογημένο να είναι το σπίτι τους.

Απολαμβάνοντας  τα πλούσια εδέσματα  και ευφραινόμενοι το επιλεγμένο παραδοσιακό κρασί από τους αμπελώνες της Χαλκιδικής, της Νεμέας και της Μεσογαίας γης,  διασκέδασαν μέχρι τις μεταμεσονύκτιες ώρες συμμετέχοντας  έτσι στη χαρά και τη γένεση τού νέου ανδρογύνου.

Ο γάμος τού Νικόλα Παπανδρέου μετά της εριτίμου συζύγου του κας Χρύσας Καλογρή έλαβε χαρακτήρα εξέχοντος κοινωνικού γεγονότος της νοτιοανατολικής Αττικής  όπου, εν κατακλείδι οι πάντες  τούς εύχονται με τον παλιό αποφθεγματικό   και πάντα επίκαιρο λόγο: «Βίον ανθόσπαρτον!».

Η οικογένεια του γαμπρού: Από αριστερά, ο πατέρας του Στυλιανός, η μητέρα του κα Αργυρώ και οι αδελφές του δεσποινίδες Αιμιλία και Μαρία – Ελένη.

Η οικογένεια της νύφης: Στο μέσον  ο  πατέρας της Γιάννης Καλογρής, αριστερά   η μητέρα της κα Χαραλαμπία και δεξιά η αδελφή της  κα Ντέπη.

Ο παππούς και η γιαγιά του γαμπρού (γονείς της μητέρας του κας Αργυρώς), Κώστας και κα Ελένη.

Στο αναλόγιο του Ι. Ναού, σε καθήκοντα ψάλτου ο Κων/νος Γιάννου, γαμπρός της οικογένειας Καλογρή (σύζυγος της κόρης τους Ντέπης).

Ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Παππούς με τη σύζυγό του κα Σοφία.

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος, η δ/δα Βενετία  Σχίζα  και η κα Ντέπη Καλογρή.

Φίλοι της οικογένειας Καλογρή : Ο Γιώργος Αντωνόπουλος, η δ/δα Βενετία Σχίζα με την μητέρα της κα Ελευθερία και ο αδελφός της Κων/νος. Δεξιά ο Ηλίας Σταυρόπουλος με την σύζυγό του κα Θεοδώρα.

Όλοι διασκέδασαν τιμώντας το νέο ζευγάρι.

Η γιαγιά του γαμπρού κα Αιμιλία σε χορευτική φιγούρα ζεμπέκικου, υπό την συνοδεία του γιού της και πατέρα του γαμπρού Στέλιου Παπανδρέου.

Αριθμός Προβολών: 199