Κύριε Δήμαρχε, θα ήθελα με την παρούσα επιστολή μου να σας εκφράσω την ανησυχία μου και τον προβληματισμό μου για την περιοχή μας και τον τόπο μας και ειδικά του χωριού μου ,τις Βρύσσες. Με αγωνία και λαχτάρα όλοι  εμείς που ζούμε μακριά από τον τόπο μας και το χωριό μας, περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι και ο Αύγουστος να κατέβουμε, να ανοίξουμε τα σπίτια μας, να δούμε τους συγγενείς και τους δικούς μας ανθρώπους. Μέσα από την παρέα τους και την συναναστροφή  τους να πάρουμε και να δώσουμε δύναμη ο ένας στον άλλον που τόσο ανάγκη έχουμε όλοι μας στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Το χωριό μας γέμισε από κόσμο, τα σπίτια του χωριού άνοιξαν όλα, άνθρωποι που είχαν πολλά χρόνια να κατέβουν φέτος ήρθαν και αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα. Συνέβησαν όμως κάποια περιστατικά που πρέπει να σας τα αναφέρω.

Στις 12 και 13 του Αυγούστου μεγάλος αριθμός αιγοπροβάτων κυκλοφορούσαν αδέσποτα μέσα στο χωριό, καταστρέφοντας τις πρασιές και τους κήπους των σπιτιών, με αποκορύφωμα να καταστρέψουν και να βρωμήσουν με τα περιττώματα  τους τον ιερό χώρο του μνημείου των πεσόντων, πράγμα απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο.

Ένα δεύτερο, μέσα σε 5 μέρες κλάπηκαν πάνω από  150  ζώα συγχωριανών μας, νέων ανθρώπων που παλεύουν να επιβιώσουν και να κρατούν το χωριό μας ζωντανό μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Τρίτον, αυτοκίνητα 4×4 με ιλιγγιώδη ταχύτητα και κίνδυνο να προξενήσουν μεγάλο ατύχημα διέσχιζαν τον δρόμο  του χωριού μας όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας. Το αποκορύφωμα όλων αυτών των παραπάνω έγινε το βράδυ της 15 Αυγούστου στο πανηγύρι του χωριού μας. Ένα  πανηγύρι  με φήμη για την ποιότητα των ανθρώπων που μαζεύει και το μερακλήκι που γίνετε. Μετά από 25 χρόνια που είχε να εμφανιστεί όπλο στο πανηγύρι μας,2-3 ψευτόμαγκες, ψευτοκρητικοί πυροβολούσαν άσκοπα μέσα στον κόσμο με αποτέλεσμα να χαλάσει το πανηγύρι αφού ο περισσότερος κόσμος σε αυτό το θέαμα έφυγε. Όπως μαθαίνω μεταφέροντας τον προβληματισμό μου για τα παραπάνω γεγονότα με συγχωριανούς μου κι άλλους συνεπαρχιώτες μου το σλόγκαν που κυκλοφορούν διάφοροι είναι ότι εδώ θα γίνει (κατσούνα και κουμπούρι) πάρτι.

Όλα αυτά τα παραπάνω σας τα μεταφέρω όχι καταγγελτικά ούτε με τόνο κρητικής για το έργο σας το διάστημα αυτό που είστε δήμαρχος εσείς. Πήρα την απόφαση να σας μεταφέρω την αγωνία μου και τον προβληματισμό μου γιατί εκτός του ότι ο Αμαριώτης ψήφησε το πρόγραμμα και το όραμα σας για το Αμάρι που έχετε και για έναν λόγο ακόμα, ότι μέσα  από τον ρόλο που είχατε στην επαγγελματική ζωή σας, θα εδραιώνατε το αίσθημα της ασφάλειας καλύτερα και πιο αποτελεσματικά από κάθε άλλον. Μην μας απογοητεύσετε!

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΡΥΣΣΩΝ ΑΘΗΝΑΣ.

Αριθμός Προβολών: 2