Επικήδειος λόγος στη μακαριστή Ειρήνη Κων. Βαμιεδάκη

Ότι συ εί η ανάστασις, η ζωή, και η ανάπαυσις της κεκοιμημένης δούλης σου Ειρήνης εν Ειρήνη Χριστέ ο Θεός ημών…

Μακαρία η οδός, ή πορεύει σήμερον, ότι ητοιμάσθη σοι τόπος αναπαύσεως.

Μάνα δεν βρίσκεται λέξη καμία, νάχει στον ήχο της τόση αρμονία.

Μάνα κράζει το παιδάκι, μάνα ο νιός και μάνα ο γέρος, μάνα ακούς σε κάθε μέρος, αχ τι όνομα γλυκό.

Μάνα μου, μάνα μας, γιαγιά μας, αδελφή μας, θεία μας. Χωριανή μας. Είσαι στη κορφή, κάτω από το φως του Τριαδικού Θεού, τη σκέπη της Παναγίας, της χορείας των αγίων, της αγκάλης των αγγέλων. Και μας μάζωξες ώσπερ η κλώσα τα νοσία  εαυτής στον τόπο εκείνου του Θαβωρείου όρους, στη βάση του πλατύσκαλου τούτου που πατούμε τώρα εδώ στο παλάτι της μάνας του κόσμου, του Μέρωνα, της  Παναγίας  Μερώτριας

Μάνα μου του αιώνα της στιγμής, μάνα μου του βουνού, του περβολιού, του αμπελιού του ελαιώνα. Μάνα μου των ναών των προσφορών των δωρεών. Μάνα μου του ανήφορου της πλατζάδας του Αγίου Πνεύματος της κορφής του Τιμίου Σταυρού του Ψηλορείτη ξυπόλητη γονατιστή. Μάνα μου του θέρους του τρύγου των ωζών. Μάνα μου του αργαλειού, των υφαντών των πλεκτών των κεντητών.

Μάνα μου της ανάγνωσης της γνώσης του βάθους. Μάνα μας του αγώνα της προσπάθειας της λεβεντιάς της αρχοντιάς της τιμιότητας. Μάνα μας του πλούτου της φτώχιας του ήλιου του χιονιού του αέρα.

Μάνα μας του πόνου της αγκαλιάς του απέραντου χαμόγελου. Μάνα μας της υπομονής της πίστης της προσευχής. Μάνα μας των αγίων των αγγέλων των οσίων γυναικών και ανδρών, δεν σου λείπει κανείς που να μην τον κάτεχες να μην τον διάβαζες.

Μάνα μας της κατοχής της αντοχής της αντίστασης. Μάνα μου του χθες του σήμερα του αύριο ! δεν θα μας ξεχάσεις έ!? Δεν θα μας αφήνεις!, δεν σε ξεχνούμε, δεν σε αφήνουμε προχωρείς προχωρούμε.

Δόξα τώ Θεώ πάντων ένεκεν. Μάνα μας θωρείς τις φιλενάδες σου γύρω γύρω? Μπροστά είσαι μάνα μας και  πλάϊ μας και γύρω μας, τα παιδιά τα εγγόνια τα ανίψια όλοι μαζί και στη κορφή στη μέση όλων μας, ανάμεσα μας ο πρώτος αγαπημένος λατρευτός μας  Κωστής ο άνδρας σου ,ο πατέρας μας, ο παππούς, ο θείος.  Μαζί είστε τώρα στον αιώνιο παράδεισο στην αγκαλιά των χρόνων που σε περίμενε των χρόνων που τον λαχταρούσες.

Ευχαριστούμε όλους σας, Πάτερ άγιε Πρωτοσύγκελε, σεβαστοί πατέρες, αγαπημένοι μας . Όλοι εμείς Παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα, τρισέγγονα, για την αγάπη σας τις ευχές σας την εκτίμηση, τις εκφράσεις και χαρακτηρισμούς σας για την Ειρήνη τη Ρηνούλα τη Γερόντισσα.

Ο παραπάνω επικήδειος συντάκτικε και διαβάστηκε από τον εφημέριο του Μέρωνα Παπά Μανώλη Βαμιεδάκη στην κηδεία της Μάνας του Ρηνούλα.

Αριθμός Προβολών: 28