ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

7 ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣH:    24/10/13 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ : 30/10/13

1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ – JACODINA ή KRUSEVAC  (950 χλμ)

     Συγκέντρωση και αναχώρηση 06.00 π.μ. από ξενοδοχείο STANLEY, για JAGODINA ή KRUSEVAC. Στάσεις καθοδόν για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην περιοχή, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 

 

 

 

 

 

 

2η ΜΕΡΑ: JACODINA ή KRUSEVAC– ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (570 χλμ)

    Πρωινό και αναχώρηση για Βουδαπέστη. Πρώτη στάση στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Σύντομη περιήγηση. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία Δημοκρατίας, μια μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία με όμορφα κτίρια. Θα δούμε επίσης τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που μοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνομα του σημαίνει «ατρόμητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωματικού συστήματος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς, ο πύργος χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Κι εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Η μετατροπή του πύργου σε μουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας µμεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δρομολογήθηκε το 2007. Συνεχίζουμε για τα σύνορα της Ουγγαρίας στην πόλη Σέγκετ. Το απόγευμα άφιξη στην πανέμορφη πόλη της Βουδαπέστης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DANUBIUSFLAMENCO. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 

3η ΜΕΡΑ : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

    Πρόγευμα και αμέσως μετά θα αρχίσουμε την περιήγηση από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ, την λεωφόρο της Δημοκρατίας με την ΟΠΕΡΑ και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη. Αμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του ΑΓ. ΜΑΤΤΙΑ (όπου εστέφοντο οι Ούγγροι βασιλιάδες). Στη συνέχεια μετάβαση στον λόφο ΓΚΕΛΛΕΡΤ, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της ΒΟΥΔΑΣ και της ΠΕΣΤΗΣ με τον Δούναβη. Τελειώνουμε με επίσκεψη στο νησί της Μαργαρίτας ( προαιρετικό τραινάκι – εισιτήριο ).  Γεύμα. Απόγευμα ελεύθερο για να ψωνίσετε ενδιαφέροντα είδη σε προσιτές τιμές ή να επισκεφτείτε τον ζωολογικό κήπο ή προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη . Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε τοπική ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και  φαγητό. Διανυκτέρευση.

 

 

4η ΜΕΡΑ : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ – BIENNH( 280 χλμ.)

   Πρωινό και αναχώρηση για εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά.  Μόλις 15 χιλιόμετρα από από την Βουδαπέστη θα συναντήσουμε το γραφικό χωριό των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα, όπου μπορείτε να ψωνίσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Ολοκληρώνουμε την εκδρομή μας στην πόλη Έστεργκομ, πρώτη πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους, όπου θα επισκεφθούμε το Μητροπολιτικό σταθμό του Αγίου Στεφάνου. Η «Ρώµη της Ουγγαρίας», όπως είναι το υποκοριστικό της, βρίσκεται 46 χλµ. βορειοδυτικά της Βουδαπέστης στη δεξιά όχθη του ποταµού ?ούναβη που σχηµατίζει τα σύνορα µε τη Σλοβακία. Έδρα του Αρχιεπισκόπου της Ρωµαιοκαθολικής Εκκλησίας, µε τη Βασιλική, τη µεγαλύτερη εκκλησία της χώρας, πάνω στον λόφο του κάστρου. Το όνοµα Εστεργκοµ αναφέρεται για πρώτη φορά στα αρχεία του 1079 και λέγεται ότι προέρχεται από τον συνδυασµό των λέξεων Ιστερ, ένα λατινικό όνοµα του ?ούναβη, και γκαµ, λέξη που αναφέρεται στο γειτονικό ποτάµι Γκαράµ. Μια άλλη εκδοχή υποστηρίζει ότι προέρχεται από την παλαιά σλαβική λέξη «στρεγκόµ» (φύλακας), υπονοώντας ότι µπορούσε να ελέγχει την κοιλάδα του Δούναβη. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας RAMADA. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΜΕΡΑ : BIENNH– ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και ακολουθεί η περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης του μπαρόκ και του βαλς. Θα δούμε τη Ρινγκστράσσε με το εξαίρετο πάρκο, την Όπερα, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο και το Θέατρο. Ακολούθως θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το αριστούργημα του Σένμπρουν με τα 1400 δωμάτια και το ανάκτορο του Μπελβεντέρε. Γεύμα. Απόγευμα ελέυθερο για να επισκευθείτε τον εμπορικό δρόμο MARIAHILFERSTRASSEή να πιείτε ένα απολαυστικό καφέ σε κάποιο Βιεννέζικο καφέ. Το βράδυ προαιρετικό δείπνο στο γραφικό κρασοχώρι της Βιέννης, το Γκρίντσιχ. Διαν/ση.

6η ΜΕΡΑ  : ΒΙΕΝΝΗ – JACODINA ή KRUSEVAC  ( 800 χλμ)

       Πρωινό και αναχώρηση για JACODINA ή KRUSEVAC. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην περιοχή, δείπνο, διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ  : JACODINA ή KRUSEVAC  – ΑΘΗΝΑ (950 χλμ)

       Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα. Άφιξη αργά το βράδυ, με τις βαλίτσες γεμάτες με τις καλύτερες αναμνήσεις από το ταξίδι.

 

TIMH  KAT΄  ATOMO

 

ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

377,00 €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ

527,00 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

1      Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις  με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται

2      Διαμονή σε ξενοδοχεία  3 * στη Σερβία και  4* στη Βουδαπέστη  ( DANUBIUSFLΑMΕNCO) & στη Βιέννη ( RAMADA) με πρωινό

3      6 δείπνα ή  γεύματα στο ξενοδοχείο ή σε τοπικά εστιατόρια

4      Ξεναγήσεις/ περιηγήσεις ως το πρόγραμμα

5      Αρχηγός / Συνοδός

6      Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUROPERATOR

7      Εκπτωτική κάρτα MYLOYALCARD  (αξίας €25 ) κατά άτομο

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

1      Δημοτικοί φόροι, είσοδοι σε παλάτια,  μουσεία, αξιοθέατα αρχαιολογικούς χώρους, νησί Μαργαρίτας, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι  αναφέρεται ως προαιρετικό.

1      Έξτρα ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειες αποσκευών κ.α. (€10) (δείτε στους όρους συμμετοχής του γραφείου). 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

1.    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ  ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ  ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

2.    Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος . Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Αριθμός Προβολών: 66