COVID-19

Η φετινή χρονιά όπως και η περσινή, είναι άνευ προηγουμένου χρονιές. Στη διάρκειά τους γίνονται πρωτοφανείς προσπάθειες από τους επιστήμονες, από τα συστήματα υγείας αλλά και από τους απλούς πολίτες, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα ο αόρατος εχθρός του αιώνα μας, η πανδημία του Covid-19. Η πανδημία που ανάγκασε τους πάντες να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, με τον α΄ ή τον β΄ τρόπο.

Εμείς, έχοντας πρωταρχικό μέλημα την προστασία της υγείας, προσπαθούμε να προσφέρουμε ότι μπορούμε περισσότερο, για τη ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας μας, αλλά πάντα με ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Αυτό αποτελεί άλλωστε και τον λόγο των όποιων μεταβολών στις δραστηριότητες και υποχρεώσεις της Ομοσπονδίας μας, είτε αυτές είναι τακτικές, είτε είναι έκτακτες.

Τακτική απολογιστική Γ.Σ.

Η προγραμματισμένη Γ.Σ. για την 22/3/2020 (και η επαναληπτική της για την 29/3/2020) ανεστάλη χωρίς να γίνει εφικτή η ασφαλής διεξαγωγή της μέχρι σήμερα. Πλέον ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ γιατί είναι άνευ ουσίας.

 

Τακτική Γ.Σ. & εκλογές

Είναι δεδομένο ότι η θητεία της παρούσας Διοίκησης έληξε τυπικά από τον Μάρτιο του 2021, αλλά και ότι με τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατόν να προγραμματισθεί η επόμενη τακτική Γ.Σ. καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας.

Στα πλαίσια της διατήρησης της νομιμότητας των υφισταμένων Δ.Σ., εκδόθηκε και ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων ο Νόμος 4790 (ΦΕΚ 48/31-3-2021), με το άρθρο 90 του οποίου παρατείνεται τυχόν ληγμένη θητεία των διοικητικών συμβουλίων και των λοιπών καταστατικών οργάνων όλων των σωματείων, έως την 30ην Ιουνίου 2021.

 

Άρθρο 90

Παράταση θητείας οργάνων διοίκησης

Η θητεία των διοικητικών συμβουλίων και των λοιπών καταστατικών οργάνων των πολιτιστικών, αθλητικών, φιλανθρωπικών και άλλων σωματείων και συλλόγων, που έχουν συσταθεί και λειτουργούν, σύμφωνα με τα άρθρα 78 και επ. του Αστικού Κώδικα, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.), που έχει συσταθεί με τον ν. 1066/1917 (Α’ 268), καθώς και των επαγγελματικών οργανώσεων του ν. 1712/1987 (Α’ 115), εφόσον έχει λήξει ή λήγει ενόσω βρίσκονται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και εφόσον στο μεταξύ δεν έχουν διενεργηθεί ή δεν διενεργηθούν, σύμφωνα με το άρθρο 89 του παρόντος αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων καταστατικών οργάνων, παρατείνεται, από την ημερομηνία λήξης

της, έως την 30ή.6.2021. Κοινές υπουργικές αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί δυνάμει της παρ. 2 του άρθρου 54 του ν. 4753/2020 (Α’ 227), με τις οποίες παρατάθηκε η θητεία των διοικητικών συμβουλίων και των λοιπών καταστατικών οργάνων σωματείων και συλλόγων διατηρούνται σε ισχύ, μέχρι την 30ή.4.2021.

 

Μηνιαία Δ.Σ.

Τα προγραμματισμένα μηνιαία Δ.Σ. αναβάλλονται συνεχώς. Για τίς απόλυτα απαραίτητες ενέργειες και εκδηλώσεις γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης – διαβούλευσης κάποιων μελών χωρίς να υπάρχει πάντοτε η προβλεπόμενη απαρτία, με την συμμετοχή του προεδρείου.

 

Ετήσιος χορός – Εκδρομή – Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο ΑΜΑΡΙ

Δεν πραγματοποιήθηκαν και δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε ο ετήσιος χορός, ούτε και η καθιερωμένη εκδρομή της Ομοσπονδίας. Επίσης δεν μπορούμε να σας ενημερώσουμε, όπως κάναμε κάθε χρόνο μέχρι σήμερα, για τις καλοκαιρινές δραστηριότητες στα χωριά μας.

 

Συνδρομές στην «Αμαριώτικη Φωνή»

Ευχαριστούμε όλους εσάς, συνδρομητές και μη, για την αθρόα συμμετοχή σας στην οικονομική ενίσχυση της εφημερίδας μας το τελευταίο δίμηνο. Να είστε όλοι καλά, εσείς και οι οικογένειές σας. Σας ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή σας.

 

Τελειώνοντας, όμως, σας λέμε ότι δεν αντιμετωπίζουμε σήμερα τον αόρατο εχθρό όπως πέρυσι τέτοια εποχή. Ελπίζουμε σύντομα στον έλεγχο της πανδημίας, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση και στην εξόντωση του θανατηφόρου ιού, προκειμένου το ταχύτερο να επιστρέψουμε στην κανονικότητα της ζωής μας, στις κοινωνικές μας υποχρεώσεις, στις αγκαλιές των δικών μας, στις παρέες μας και σε όλα τα άλλα που τόσο πολύ μας έχουν λείψει.

ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΝΕΩΤΕΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΣ ΣΤΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ

 

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, ΦΟΡΑΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΜΑΣΚΑ

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

 

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Αριθμός Προβολών: 31