1.Πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα αυτό (12) Διοικητικά 
  Συμβούλια  και  συζητήθηκαν πολλά και σοβαρά θέματα.
2.Στις 4-4-2016 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο .  μετά την Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση   στις 21-3-2016.
3.Στις 5-4-2016 συμμετείχαμε στο Μουσείο της Ακρόπολης στην παρουσίαση του βιβλίου ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΝΙΣΚΙΟΝ του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου από το Σύλλογο Ρεθυμνίων το «ΑΡΚΑΔΙ»
4.Στις 20-4-2016 συμμετείχαμε στην Κρητική Εστία στον εορτασμό των ογδόντα χρόνων της Παγκρητίου  Ενώσεως.
5.Στις 8-5-2016 συμμετείχαμε στο Φουρφουρά  στην εκδήλωση του Δήμου Αμαρίου για την Εθνική Αντίσταση.
6.Στις 15-5-2016 η Ομοσπονδία συμμετείχε με τα λάβαρα των Σωματείων-Μελών  στις καθιερωμένες εκδηλώσεις  για τη Μάχη της Κρήτης που πραγματοποίησαν τα Κρητικά Σωματεία της Αττικής και κατέθεσε ο Πρόεδρος στεφάνι στη μνήμη των ηρώων στο Μνημείο του Αστράτευτου Μαχητή στο Πολεμικό Μουσείο.
7.Στις 22-24 Ιουλίου 2016 συμμετείχαμε στο ΠΑΝΑΚΡΟΝ στο 1ο AMARI GREEN FESTIVAL που οργάνωσε ο Δήμος.
8.Στις 25-7-2016 συμμετείχαμε στα Πλατάνια στην εκδήλωση –αφιέρωμα στο Μαέστρο της κρητικής μουσικής  Λεωνίδα Κλάδο που οργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατανίων.
9.Στις 7-8-2016 συμμετείχαμε στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στον ήρωα  Αντώνη Ανδρ. Ζωιδάκη  στον Άγιο Ιωάννη Αμαρίου που πραγματοποίησε ο Δήμος σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό  Σύλλογο Αγίου Ιωάννη
10.Στις 7-8-2016 συμμετείχαμε στα 9α ΜΑΡΑΚΕΙΑ στο Φουρφουρά στη μνήμη του πρωταθλητή δισκοβόλου – Γυμναστή Μιχάλη Μαράκη που οργάνωσε ο Δήμος με τον Α.Ο.Ψ.
11.Στις 9-8-2016 μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν  συνάντηση  με το Δήμαρχο Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό στο Δημαρχείο, συζήτησαν θέματα που έχουν να κάνουν με τα προβλήματα του τόπου και σχετικές ενέργειες  λύσης τους. Επίσης συμφώνησαν σε  αμοιβαία συνεργασία που θα έχει σαν στόχο την από κοινού ανάπτυξη και προβολή της περιοχής.
12 Στις 12-8-2016 συμμετείχαμε στην εκδήλωση με θέμα: «Ιστορία και μνήμη Κουρουθιανών Συγγραφέων» που οργάνωσε ο Σύλλογος Κουρουθιανών Αθήνας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουρουτών.
13.Στις 13-8-2016 συμμετείχαμε στην τιμητική βραδιά στις Κουρούτες στη μνήμη του σπουδαίου .Γλύπτη Μανώλη Νουκάκη.
14.Στις 19-8-2016 συμμετείχαμε στην Παντάνασσα στα αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων Αγωνιστών
15.Στις21& 22-8-2016 συμμετείχαμε  στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, που έγιναν στο Γερακάρι ,για τους Αμαριώτες Ήρωες στα ολοκαυτωμένα    χωριά  από τους Ναζί   και καταθέσαμε στεφάνι . 
16.Στις 2-10-2016 πραγματοποιήσαμε το καθιερωμένο  εδώ και 32 χρόνια   Αρχιερατικό  Μνημόσυνο Αμαριωτών Ηρώων στον Άγιο Κωνσταντίνο Ομονοίας. Ομιλητής ήταν ο εξαίρετος    κύριος  Αριστομένης Συγγελάκης παρουσία  πολλών επισήμων Αμαριωτών και φίλων.
17.Από τις 8 έως 16/10/2016 πραγματοποιήσαμε εννιαήμερη επιτυχημένη εκδρομή ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ και ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες.
18.Στις 4-11-2016 συμμετείχαμε στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου Αθηνών ως Εθνική Εορτή για τα 150 χρόνια της Θυσίας του Αρκαδίου.
19.Στις 6-11-2016 συμμετείχαμε με τα λάβαρα των Σωματείων- Μελών στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία .στη Μητρόπολη Αθηνών, με  Δοξολογία-Επιμνημόσυνη Δέηση, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας για τα 150 χρόνια της εθελοθυσίας του Αρκαδίου στην οποία πήραν μέρος πάνω από 30 Ομοσπονδίες και Σωματεία και κατατέθηκε στον Άγνωστο Στρατιώτη  δια του Προέδρου της Ομοσπονδίας στεφάνι στη μνήμη των ηρώων.
20.Η Ομοσπονδία με μέλη της εκπροσωπήθηκε σε όλες σχεδόν τις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις για το κόψιμο της Αγιοβασιλόπιτας και των χορών των Σωματείων-Μελών, καθώς και άλλων Συλλόγων .
21.Στις 22-1-2017 συμμετείχαμε ως Ομοσπονδία στις αρχαιρεσίες της Κρητικής Εστίας
22.Στις 12-2-2017 πραγματοποιήσαμε με επιτυχία στο κρητικό κέντρο ΚΟΝΑΚΙ τον αποκριάτικο χορό της Ομοσπονδίας.
23. Σήμερα στα τριάντα 33 χρόνια δράσης και προσφοράς της Ομοσπονδίας, θέλουμε, να σας γνωρίσουμε ότι ολοκληρώσαμε τον πρώτο και το δεύτερο τόμο  βιβλιοδέτησης και ψηφιοποίησης της εφημερίδας ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ από το 1981 μέχρι το 2015 και διαθέτουμε το έργο σε κάθε ενδιαφερόμενο. Αυτή μας η ενέργεια έχει σαν στόχο τη διατήρηση του έργου αυτού από τη φθορά του χρόνου, αλλά και να γνωρίσουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι. Εδώ καταγράφεται η ιστορία της Ομοσπονδίας αλλά και του τόπου γενικότερα. Ο πρώτος τόμος είναι αφιερωμένος στα κατά καιρούς  μέλη του Δ.Σ για την προσφορά τους και ο δεύτερος τόμος είναι αφιερωμένος στους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Αμαρίου και στη νεολαία του.
24.Στις 10,11&12 Μαρτίου 2017 συμμετείχαμε στο Δεύτερο  Πανελλήνιο Συνέδριο Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων με θέμα: «Κρητική Ιστορία και πολιτισμός», που οργάνωσε στο Συνεδριακό χώρο  «ΚΥΒΕ» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων όπου πήραμε θέση και υποστηρίξαμε διάφορα σοβαρά θέματα Κρητικού περιεχομένου.
      25.ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ
   Μετά την κατάργηση της ταχυδρομικής ατέλειας στις εφημερίδες και την οικονομική στήριξη  με συνδρομή 10 ΕΥΡΩ τουλάχιστον από τους αναγνώστες- συνδρομητές, συνεχίζεται η έκδοση  της εφημερίδας μας  που όλοι περιμένουν με λαχτάρα.
 Ζητούμε τη βοήθεια των Σωματείων –Μελών να μαζεύουν συνδρομές και αντί στεφάνου να δίνουν χρήματα στη μνήμη για την ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ, όπως πολλά Σωματεία – μέλη έχουν καθιερώσει εδώ και πολλά χρόνια ή να ενισχύσουν οικονομικά την εφημερίδα όπως κάνουν κάποια Σωματεία- Μέλη, γιατί το 2016  τα έσοδα  από συνδρομές της εφημερίδας ήταν 7.840 ευρώ, ενώ τα έξοδα ήταν 10.342,12 .Επίσης τα Σωματεία –Μέλη σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των χωριών θα μπορούσαν να συζητήσουν το θέμα της οικονομικής στήριξης της εφημερίδας αφού δημοσιεύονται εκδηλώσεις  και  νέα που τους αφορούν.
        Η ανταπόκριση των αναγνωστών της εφημερίδας μας στη συνδρομή είναι ιδιαίτερα συγκινητική και προέρχεται από συνεπαρχιώτες και φίλους με μικρή  οικονομική δυνατότητα, ιδιαίτερα  αυτή τη δύσκολη εποχή που περνάμε όλοι. Θα πρέπει από τη θέση αυτή να ευχαριστήσω από καρδιάς  τους εκλεκτούς συνδρομητές  που μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε με την ωραία μας εφημερίδα να μεταφέρουμε τα νέα στα πέρατα του κόσμου.
     Καλούμε  τα Σωματεία –Μέλη να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τόσο στη συλλογή της συνδρομής για να κερδίζονται τα ταχυδρομικά, όσο και  στην ύλη που στέλνουν, επειδή ο χώρος της εφημερίδας είναι συγκεκριμένος  να είναι περιεκτική (με λίγα λόγια) και να στέλνεται  στον ορισμένο χρόνο και σε ηλεκτρονική μορφή για να αποφεύγονται τα λάθη.
      Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι η ύλη της ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ κάθε τρίμηνης έκδοσης συγκεντρώνεται μέχρι 5 Μαρτίου, 5 Ιουνίου, 5 Σεπτεμβρίου, 5 Δεκεμβρίου εκάστου έτους  για να γίνεται σωστά η εκτύπωση και αποστολή στους συνδρομητές.
   26.ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ-ΦΕΪΣΜΠΟΥΚ
    Η ιστοσελίδα   αποτελεί το στολίδι της Ομοσπονδίας στο διαδίκτυο με μεγάλη  επισκεψιμότητα από τους όπου γης Αμαριώτες και φίλους.
   Έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα την εφημερίδα  με όλα τα προηγούμενα   φύλλα και ο επισκέπτης μπορεί να τη διαβάσει από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να συνδεθεί αμέσως με ιστοσελίδες φορέων όπως  ο Δήμος Αμαρίου, ο Δήμος Αθηναίων, να μάθει για τον καιρό και να δει τα πρωτοσέλιδα του τύπου , το εορτολόγιο κά.
   Έχουμε περάσει επίσης 42 χωριά και οικισμούς της Επαρχίας Αμαρίου και μένουν  σε ορισμένα χωριά ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες που θα πρέπει τα Σωματεία να μας δώσουν  για να ολοκληρωθεί  η καταγραφή  και παρουσίαση.
    Σε κάθε χωριό υπάρχει χώρος για να παρουσιάζονται νέα και
    δραστηριότητες του χωριού, ανακοινώσεις κά ύστερα από αποστολή τους στο e-mail  info@omospamari.gr της Ομοσπονδίας και ανάρτησή  τους.
     Έχουμε χώρο για διαφήμιση  και προβολή κάθε δραστηριότητας  και επαγγελματικής σχέσης τόσο στην ιστοσελίδα όσο και στην εφημερίδα ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ με  μικρή πληρωμή, γιατί όλα αυτά έχουν   κόστος  ειδικά με την υπάρχουσα κατάσταση.
Το ΦΕΪΣΜΠΟΥΚ της Ομοσπονδίας κάνει γνωστά τα νέα σε περισσότερα μέλη γρηγορότερα σε όλο τον κόσμο  και καλό θα είναι όσοι έχουν να γίνουν φίλοι και να βελτιωθεί η επικοινωνία.
27.Υπάρχει ακόμα η εκκρεμότητα  της έκδοσης των υπολοίπων ανακοινώσεων μετά την έκδοση  του πρώτου τόμου των πρακτικών του Α΄ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για την Επαρχία Αμαρίου που πραγματοποιήθηκε το 2010 και πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια ολοκλήρωσης αυτού του έργου.
28. Συνεργαστήκαμε με όλα τα Κρητικά Σωματεία   καθώς και διάφορους  φορείς και πήραμε μέρος σε πολλές  εκδηλώσεις, τιμητικές βραβεύσεις και  παρουσιάσεις  βιβλίων Κρητών συγγραφέων.
29.Καλούμε τα Σωματεία –Μέλη που απέχουν  για διάφορους λόγους  από την Ομοσπονδία να δουν το θέμα υπεύθυνα, να πληρώσουν τις  συνδρομές και με το λόγο τους και τις ιδέες τους να συμμετέχουν σε κάθε δραστηριότητα , γιατί η Ομοσπονδία ανήκει σε όλους   και χρειάζεται τη στήριξη για να προβάλει και να αγωνίζεται για τα  δίκαια του τόπου.
 Πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ότι όλα τα Σωματεία –Μέλη για τις Αρχαιρεσίες είναι ταμειακώς εντάξει εφόσον έχουν πληρώσει και το 2016
     Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους συνεργάτες μου για την πολύτιμη βοήθειά τους, τα Σωματεία- Μέλη που δουλεύουν σωστά  και στηρίζουν το έργο και τις εκδηλώσεις μας καθώς και όλους τους ανώνυμους και επώνυμους Αμαριώτες και φίλους όπου γης. Επίσης θέλω να ευχηθώ από καρδιάς, Καλή επιτυχία  στο Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου  και όλοι μας να στηρίζουμε με ομοψυχία και δύναμη, ηθική και υλική αρωγή κάθε προσπάθεια για το καλύτερο.
        
Σας ευχαριστώ από καρδιάς
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου
            ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ

19 / 3 / 2017

 

Aγαπητοί συνεπαρχιώτες και συνεπαρχιώτισσες

Στις εκλογές του Μαρτίου του 2015 η Ομοσπονδία με τίμησε και μου ανέθεσε την θέση του ταμία.
Σήμερα ολοκληρώνοντας το έργο μου αισθάνομαι την υποχρέωση να σας αναφέρω τα εξής.:
Σε ότι αφορά στα έσοδα, όπως γνωρίζετε η Ομοσπονδία μας στηρίζεται
1. Στις συνδρομές των μελών της, που είναι και το σημαντικότερο έσοδο της.
2. Στις ετήσιες συνδρομές των Συλλόγων των χωριών της Επαρχίας μας.
3. Στις διαφημίσεις που δημοσιεύονται στην Αμαριώτικη Φωνή.
4. Στα έσοδα από τον ετήσιο χορό, και
5. Στα έσοδα από την ετήσια εκδρομή μας, που ήταν στην τελευταία μας εκδρομή 3500 ευρώ.

Δυστυχώς τα έσοδα μας είναι λιγοστά.
Σχετικά με την Εφημερίδα μας, η οποία είναι φωνή και σύνδεσμος για όλους τους Αμαριώτες με τη όμορφη επαρχία μας, απευθύνω θερμή έκκληση σε όλους τους φίλους συνδρομητές να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Βεβαίως και γνωρίζω την δύσκολη κατάσταση που όλοι βιώνουμε.  Παρακαλώ ας κάνουμε μια προσπάθεια να εξοικονομήσουμε τα δέκα ευρώ το χρόνο.
Σε ότι αφορά στα έξοδα: Έχουμε ανταπεξέλθει μέχρι σήμερα σε όλες τις υποχρεώσεις., Προχωρήσαμε στον εξοπλισμό και τη συντήρηση του χώρου μας και έτσι επιτύχαμε να είναι το Αμαριώτικο Σπίτι’ ζεστό και φιλόξενο. Πληρώσαμε συνδρομές στις εφημερίδες του νησιού μας. Επιτύχαμε την ψηφιοποίηση και βιβλιοδέτηση  σε  δύο τόμους  την Αμαριώτικη Φωνή από το 1981 έως και το 2015. Καταθέσαμε στεφάνια  και συμμετείχαμε σε διάφορες εκδηλώσεις. Εξοφλήσαμε λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Ιντερνέτ, ΕΜΦΙΑ  ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ, συνδρομή για την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας κά
Γνωρίζω ότι όλα αυτά τα χρόνια δύο άτομα βρισκόταν στο τιμόνι της Ομοσπονδίας και τους τιμούμε για την προσφορά τους καθώς και όλους τους συνεργάτες τους..
Πιστεύω ότι έφθασε η ημέρα να ασχοληθούν και άλλοι ενεργά. Να προσφέρουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους στο κοινό καλό. Βέβαια ο νέος Πρόεδρος πρέπει να έχει την πρόθεση, την διάθεση ,το χρόνο και την τόλμη που απαιτείται, για να προχωρήσει ακόμη πιο ψηλά την Ομοσπονδία μας και να συσπειρώσει τον κόσμο.
Πιστεύω ότι ένα από τα πρώτα μελήματα του νέου Διοικητικού  Συμβουλίου είναι οι συνεχείς παραστάσεις στην Αστυνομία και τον Δήμο Αθηναίων, για να επιτύχουμε τον καθαρισμό του περιβάλλοντος τα γραφεία μας χώρου.
Να συσφίξουμε τους δεσμούς μας τόσο με τους εδώ τοπικούς συλλόγους, όσο και με εκείνους, που βρίσκονται στην Επαρχία μας.
Θεωρώ ότι  είναι απαραίτητη
η συχνή και συνεχής επαφή με τον Δήμαρχο Αμαρίου   ώστε να μαθαίνουμε , να κοινοποιούμε προβλήματα, όπως επίσης να επιλύουμε και όσα μπορούμε.
Είναι καιρός και νομίζω ότι πρέπει να οργανώσουμε ένα Παναμαριώτικο Συνέδριο.
Σε ότι αφορά για πλοίο στο Ρέθυμνο , είμαστε άξιοι της τύχης μας. Αλλά δεν πειράζει εμείς θα κατεβαίνουμε στον τόπο  μας ακόμη και κολυμπώντας. Δεν θα μας πτοήσουν, ούτε θα μας απομακρύνουν από τα χωριά μας. Τουλάχιστον ας ζητήσουμε από το ΚΤΕΛ  να έχει ανταπόκριση με το πλοίο.

Ο Ταμίας της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου
  Μανώλης Τσαγρής
Αριθμός Προβολών: 32