Το Φιλανθρωπικό – Πνευματικό Ίδρυμα ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ σήμερα 19.06.2022 εγκαινίασε την Αίθουσα Κρητικών Προσωπικοτήτων, μια αίθουσα με 42 προσωπικότητες, η οποία φιλοτεχνήθηκε με ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη για τους τιμώμενους. Την έκθεση επιμελήθηκε η κυρία Χριστίνα Χαροκόπου που με τις δεξιότητες και τον επαγγελματισμό της προσέγγισε με τον πιο άμεσο τρόπο τους ανθρώπους αυτούς που άφησαν το σημάδι τους και διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο σε όλους τους τομείς της Κρητικής και Ελληνικής Ιστορίας.

Στην Αίθουσα παρουσιάζονται και αναδεικνύονται πορτραίτα και φωτογραφίες των ιδρυτών της Κρητικής Εστίας καθώς και των ιερωμένων, πολιτικών, αγωνιστών, λογίων και καλλιτεχνών που έζησαν και έδρασαν, αγωνίστηκαν και δημιούργησαν από την Ενετοκρατία μέχρι σήμερα. Λόγω της πρόσφατης ιστορικής Εθνικής μας Επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, τιμώνται, επίσης, οι Κρήτες που αγωνίστηκαν για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού, αλλά και μορφές ηρώων που πρωτοστάτησαν στην υπεράσπιση της Κωνσταντινούπολης, στον Μακεδονικό Αγώνα και στη Μάχη της Κρήτης. Στην Αίθουσα όπως και στον περιβάλλοντα χώρο, σαν σε μικρογραφία των Μινωικών Ανακτόρων, δεσπόζουν οι τοιχογραφίες που φιλοτέχνησε ο εξαίρετος καλλιτέχνης κύριος Βασίλης Δραγόζης.

Η δημιουργία της Αίθουσας ήταν μια επιθυμία του Προέδρου της Κρητικής Εστίας, του Στρατηγού ε.α κυρίου Αντώνη Μυτιληνάκη, που με το μοναδικό του προσωπικό Όραμα δεν σταματά να αγωνίζεται για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των φοιτητών της Κρητικής Εστίας αλλά και για την ανάδειξή της σε Πνευματικό Ίδρυμα που μπορεί να ταυτιστεί με ένα κέντρο προβολής του Κρητικού πνεύματος μέσα σε ένα περιβάλλον γεμάτο αρχοντιά και λεβεντιά.

Τον καθιερωμένο Αγιασμό,μέσα σε ένα έντονο συγκινησιακό κλίμα,τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ.Ευγένιος ενώ τα εγκαίνια πραγματοποίησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού καθώς επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, η Υφυπουργός Μετανάστευσης με αρμοδιότητα την Ένταξη κυρία Σοφία Βούλτεψη, οι Βουλευτές Νότιου Τομέα Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, κ. Διονύσης Χατζηδάκης και κ. Βασίλειος Σπανάκης, ο αρχηγός του ΠΝ Αντιναύαρχος κ. Στέλιος Πετράκης, ο αρχηγός του ΛΣ Αντιναύαρχος κ. Γιώργος Αλεξανδράκης, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Κέλλης, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής κ. Γιώργος Δημόπουλος, κυρία Λουκία Κεφαλογιάννη, ο κ. Μπαριτάκης Παύλος Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης, ο κ. Σταυριανουδάκης Μιχάλης Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης ΥΠΕΣ, η κυρία Στρατινάκη Άννα Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Υπουργείου Εργασίας, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αθηνών κ. Γεώργιος Μαριδάκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, η κυρία Ρένα Βασιλάκη και ο κ. Γιώργος Πετράκης, Υποψήφιοι για την προεδρία της Παγκρήτιας Ένωσης και πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων.

 

Ο Γενικός Διευθυντής

 

Δημήτρης Ταραντίλης

Αριθμός Προβολών: 137