ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΥΣΣΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ¨ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΣ¨                                                                                                           Αθήνα Οκτώβριος 2014   

                                                                                                                                                                                              ΠΡΟΣ : ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΙΟΥ

                                                                                                                                                                                                         ΑΜΑΡΙ Α.Ε.

ΘΕΜΑ: Απαράδεκτο Βίντεο για το Αμάρι

   Με αφορμή το βίντεο που αναρτήθηκε πριν λίγο καιρό στο διαδίκτυο και έχει τίτλο: Αμάρι Γενέτειρα Θεών Τόπος Ανθρώπων, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θεωρεί ότι, όχι μόνο είναι ελλιπές, αλλά συγχρόνως προσβάλει την ιστορία του τόπου μας και ιδιαίτερα τη μνήμη των νεκρών μας.

    Είναι απαράδεκτο, να παρουσιάζονται στο βίντεο 24 χωριά του Αμαρίου και να μην αναφέρεται, ούτε λέξη για πολλά χωριά, με παράδοση, με ιστορία, με αγώνες, με αίμα αθώων, όπως και για το χωριό μας.

   Είναι αδιανόητο, οι συντελεστές αυτού του βίντεο να κάνουν τέτοια λάθη και παραλήψεις, που μας υποχρεώνουν να το χαρακτηρίσουμε, ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΡΟΠΗΣ και όχι προβολής του Αμαρίου.

   Αγνοούν, αυτοί που κατασκεύασαν αυτό το ΒΙΝΤΕΟ ΑΙΣΧΟΣ, τα θύματα των Βρυσσών και των χωριών της πρώην Κοινότητας Βρυσσών : Καρδάκι, Σμιλέ, Γουργούθοι και δεν έκαναν τον κόπο, να περάσουν και να δουν τα χαλάσματα και να βγάλουν έστω μια φωτογραφία.

   Οι συντελεστές αυτού του βίντεο πρέπει να μάθουν, αν δεν το γνωρίζουν ότι, από το Γερακάρι έως το Άνω Μέρος μεσολαβούν τα χωριά : Γουργούθοι, Καρδάκι, Βρύσσες, Σμιλές, Δρυγές και μετά το Άνω Μέρος, μα και τα χωριά Αγ. Ιωάννης,  Χορδάκι κ.ά, που ανήκουν στον Δήμο Αμαρίου.

   Λυπούμαστε βαθύτατα γι’ αυτό, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και ζητούμε από τον Δήμο Αμαρίου και την Αμάρι Α.Ε, να παρέμβουν άμεσα ώστε, να διορθωθούν τα λάθη και οι παραλήψεις και να αποκατασταθεί, η ιστορία του μαρτυρικού χωριού μας και η μνήμη των νεκρών μας.

                                                            Για το Δ.Σ.

                                                                                                               

              Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                      ΧΑΡΑΜΑΡΑ ΡΟΥΛΑ

 

 

 

Αριθμός Προβολών: 1