ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ [Πυροσβέστης] ετών 25 που απεβίωσε στις 30/07/2026και η εξόδιος ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου ,Επισκοπείου Φουρφουρά Αμαρίου Ρεθύμνης ,όπου έγινε και η ταφή.

Ένα παιδί του ΦΟΥΡΦΟΥΡΑπου έδωσε τη ζωή του στο καθήκον.
Υπάρχουν στιγμές που τα λόγια μοιάζουν φτωχά μπροστά στον πόνο.
Υπάρχουν απώλειες που κανείς δεν μπορεί να χωρέσει μέσα σε λίγες γραμμές.
Μια τέτοια στιγμή ζούμε σήμερα όλοι εμείς στον ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ.
Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ μόλις 25 ετών ,ένα δικό μας παιδί,ένας νέος ανθρωπος με όλη τη ζωή μπροστά του, έφυγε απο κοντά μας υπηρετώντας το καθήκον του ως πυροσβέστης.
Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ δεν ήταν απλώς ένας πυροσβέστης που χάθηκε στο καθήκον.
Ήταν το παιδί του χωριού μας . Ο γιος του παπα-Μανώλη Διαμαντάκη και εγγονός του παπα-Παντελή Διαμαντάκη, ένα παιδί που μεγάλωσε ανάμεσά μας και που ο τόπος μας θα θυμάται και θα τιμά για πάντα.
Η θυσία του μα συγκλονίζει .
Μας γεμίζει θλίψη ,αλλά ταυτόχρονα μας κάνει υπερήφανους.
Γιατί ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ,όπως και όλοι οι άνθρωποι που υπηρετούν στημ πρώτη γραμμή,επέλεξε έναν δρόμο δύσκολο και επικίνδυνο ,τον δρόμο της προσφοράς στον συνάθρωπο.
Σήμερα ο Φουρφουράς πενθεί. Πενθεί μια οικογένεια, πενθεί ένα χωριό ,πενθεί ένας ολόκληρος τόπος ,πενθεί ολόκληρη η Ελλάδα.
Και μπροστά στον πόνο του πατέρα του ,παπα-Μανώλη ,της μητέρας του ,στα αδέλφια του,στον παππού του παπα-Παντελή Διαμαντάκη ,στους συγγενείς και των ανθρώπων που τον αγάπησαν ,κανένα [συλλυπητήρια] δεν είναι αρκετό .
Μπορούμε μόνο να σταθούμε δίπλα τους με σεβασμό ,αγάπη και σιωπή.
Ως πρόεδρος ,αλλά και εκ μέρους του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΦΟΥΡΦΟΥΡΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και όλων των μελών θέλω να πούμε στην οικογένειά του ΠΑΝΤΕΛΗ πως ο Φουρφουράς δεν θα σε ξεχάσει ποτέ.
Το όνομά σου θα μείνει στην ιστορία του τόπου μας .
Θα σε θυμούνται οι μεγαλύτεροι και θα το μαθαίνουν στα παιδιά τους πως η ζωή ενός νέου ανθρώπου μπορεί να γίνει σύμβολο γενναιότητας ,προσφοράς και αυτοθυσίας.
ΠΑΝΤΕΛΗ σήμερα σε αποχαιρετούμε με δάκρυα στα μάτια και περηφάνεια στην καρδιά.
Έφυγες πολύ νωρίς ,όμως άφησες πίσω σου κάτι που δεν σβήνει ,τη μνήμη σου.
Ο Φουρφουράς σε αγάπησε και θα σε κρατήσει για πάντα στην καρδιά του .
Καλό σου ταξίδι ΠΑΝΤΕΛΗ μας.
Αιωνία σου η μνήμη.
Με βαθύ σεβασμό και συγκίνηση
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΥΦΟΥΡΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ο ΑΓΙΟς ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕΝΘΗ
Απεβίωσε ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΧΙΖΑΣ στις 31/08/2026 σύζυγος της Χρυσούλας Αντωνακάκη. Eτάφη στο Κοιμητήριο Περιστερίου.
Απεβίωσε ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ [Καπετάνιος] στις 20/06/2026 ετών 70 και η εξόδιος ακολουθία έγινε στο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και ετάφη στο Φουρφουρά
Ο Σύλλογος μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες.
ΒΑΠΤΙΣΗ
Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ και η ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ βάπτισαν την κορούλα τους στις 01/06/2026 στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Αμαρίου .Μετά το μυστήριο ακολούθησε δεξίωση στην ταβέρνα Αραβάνες στο Θρόνο Αμαρίου και το ονόμασαν.
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ του Χρήστου και η Αριστέα Λεμονάκη βάπτισαν το αγοράκι τους στις 30/08/2026 στην Ιερά Μονή Ασωμάτων και το ονόμασαν ΣΤΑΥΡΟ.
Ο Σύλλογος εύχεται να ζήσουν τα νεοφώτιστα.
ΓΑΜΟΙ
Στις 11/07/2026 η ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΥ του Μιχαήλ και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΑΛΑΚΗΣ παντρεύτηκαν στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής [ Γεράνι Palace]μετά το μυστήριο ακολούθησε δεξίωση στο κέντρο Γεράνι Palace.
Στις 25/07 /2026 ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΣ και η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΙΠΟΥΛΑΚΗ παντρεύτηκαν στο Σπηλαιώδη Ναό Αγίου Σπυρίδωνος [κάτω απο τη Φορτέτζα Ρεθύμνου]μετά το μυστήριο ακολούθησε δεξίωση στο κτήμα Θυμέλη.
Ο Σύλλογος εύχεται στους νιόπαντρους να ζήσουν ευτυχισμένοι.
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Παπα-Μανώλη πέρασε στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στη Κοζάνη
ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ της Ράνιας Παραδεισανού πέρασε στο τμήμα Γεωπονικής του Δ.Ι.ΠΑ.Ε
στη Θεσσαλονίκη.
ΜΑΡΙΕΤΑ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑ του Χρήστου πέρασε στο τμήμα της Αρχιτεκτονικής στην Αθήνα
ΜΟΥΡΤΖΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου [εγγονός του Χναρομανώλη]με άριστα στο Μετσόβειο πολυτεχνείο στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογοστών.
Ο Σύλλογος εύχεται σε όλους συγχαρητήρια. Να έχετε υγεία και δύναμη. Καλή σταδιοδρομία και καλή αρχή στα ονειρά σας.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ 5/5

Ο Σύλλογος της Αθήνας Φουρφουριανών ο Άγιος Γεώργιος ,θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια στην ομάδα του Φουρφουρά για την επιτυχία της .
Η επιτυχία αυτή αποτελεί αποτέλεσμα της προσπάθειας ,της αγωνιστικότητας ,της συνεργασίας και κυρίως της αγάπης των παιδιών για τον αθλητισμό και για τον τόπο μας.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες ,στον προπονητή,στον πρόεδρο τους και σε όσους στάθηκαν δίπλα στην ομάδα .
Δύο αετοί πετούσανε
Κέδρος και Ψηλορείτη
και στο καθήκον πέσανε
κι εδά θρηνίζει η Κρήτη.
Εις το καθήκον κάηκαν
δύο άντρες πυροσβέστες
του Ψηλορείτη έκλαψαν
ακόμη και οι πέτρες.
Θα έπρεπε ο θεός να έδιδε
δύο-τρεις ζωές ακόμα
να’ναι εις το καθήκον του
κι όχι να ζει στο χώμα.
Νέος εις το καθήκον σου
κι είχες ζωή μπροστά σου
δε σ’άφηνε η μοίρα σου
να ανοίξεις τα φτερά σου.
Ημοίρα σας επήγαινε
στων Σταχτουριών το δρόμο
σ’όλο τον κόσμο εδώσατε
μιά μαχαιριά με πόνο.
Ο Νίκος Μουρτζανός [Πλατσόκολος]
Το Διοικητικό Συμβούλιο
ο πρόεδρος
Γιάννης Σαριδάκης

