Το τριήμερο από 2 έως 4 Μαίου έλαβε χώρα μια αξιόλογη προσπάθεια των ανθρώπων του Δικτύου Επιχειρήσεων Αμαρίου που υπό τον συντονισμό της ΑΜΑΡΙ ΑΕ ΟΤΑ διοργάνωσαν και υλοποίησαν μια τριήμερη Συνάντηση Ποιότητας Επιχειρηματικότητας και Γευσιγνωσίας. Τρία σημεία που χαρακτηρίζουν την περιοχή σε μία προσπάθεια να ενοποιηθούν, σε έναν κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη, μέσω αυτών, των βασικών πυλώνων που θα πρέπει να κινηθεί το Δίκτυο.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τις παρακάτω ημερίδες και παρουσιάσεις.

Παρασκευή 2 Μαίου

  «Παρουσίαση του Δικτύου Επιχειρήσεων Αμαρίου. Οι λόγοι που οδήγησαν στην σύστασή του».Eκπρόσωπος Δικτύου Επιχειρήσεων Αμαρίου

  «Εναλλακτικός Τουρισμός- Μορφές, Προοπτικές και Δράσεις»

Τσακαλάκης Γιωργος , Πράκτορας εναλλακτικού τουρισμού, διαχειριστής Οικοτουριστικού Κέντρου Μέρωνα «WildNature»

  «Το μέλλον κουράστηκε να μας περιμένει», Γιάννης Κριτσωτάκης Δρ Επικοινωνιολογίας

Σάββατο 3 Μαΐου

 «Ωφέλειες και Προοπτικές της Δικτύωσης», Αντώνης Ντουράκης, Οινοπαραγωγός, Οινολόγος, μέλος Δικτύου Οινοποιών Κρήτης,

«Agreco: το παράδειγμα της Grecotel-προοπτικές συνεργασίας παραγωγών και επιχειρήσεων Τουρισμου Κρήτης»Δ. Καλαϊτζιδάκης  Λειτουργικός Διευθυντής Grecotel

«Παραγωγή και Αγορά Οπωροκηπευτικών στην Ελλάδα»Γιώργος Πολυχρονάκης (Προεδρεύων πανελ ) Σύμβουλος Υπουργειου Αγροτικής Αναπτυξης & Τροφιμων

«Σημασία σύνδεσης παραγωγών, προϊόντων και Γαστρονομίας»,Γιωργος Μακρης, Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης

«Ανταγωνιστικότητα και ο Ρόλος της Ποιότητας» ,Γιάννης Κριτσωτάκης Δρ Επικοινωνιολογίας

 

 

Μουσική βραδιά με τον Δημήτρη Σγουρό και το συγκρότημα του

    

4 Μαΐου

 «Καλλιέργεια και Παραγωγή του Κρασιού, Διαδρομή των ποικιλιών λιάτικου και βιδιανού, Εμφιάλωση και δημιουργία λίστας κρασιών στους χώρους εστίασης»  Σταφυλάκης Εμμανουήλ Οινολόγος Οινοποιείου ΤΟΠΛΟΥ,Διαμαντάκης Ζαχαρίας,Οινοποιός

«Από το Χθες στο Σήμερα»,επίδειξη μαγειρικής, εκτέλεση αυθεντικών συνταγών από Αμαριώτισσες νοικοκυρές ,συνοδευτικά κρασιών Δικτύου Οινοποιών Κρήτης

Οι παραπάνω θεματικές σκοπό είχαν να αναδείξουν, τα οφέλη που προκύπτουν από την δικτύωση των επιχειρήσεων, την δυναμική που προσφέρουν οι ετικέτες στην ανάπτυξη  και την προώθηση νέων προϊόντων αλλά και τον ισχυρό ρόλο που μπορεί να παίξουν ο εναλλακτικός τουρισμός, η τοπική γαστρονομική ταυτότητα η ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών, στην ανάπτυξη της ενδοχώρας, μιας περιοχής ορεινής και δύσβατης όπως αυτή του Αμαρίου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την συνδρομή και την υποστήριξη τους στην προσπάθεια μας αυτή, το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, τους εισηγητές και τους συνεργάτες μας για την αμέριστη υποστήριξη τους στο εγχείρημα μας , τους μουσικούς,τα μέλη και τους υποστηρικτές του Δικτύου Επιχειρήσεων Αμαρίου αλλά και όλους τους εθελοντές οι οποίοι πιστεύουν στο όραμα μας και μας υποστηρίζουν διακριτικά ώστε η προσπάθεια της Δικτύωσης των παραγωγών και των επιχειρηματιών της περιοχής του Αμαρίου να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προς όφελος της αγιασμένης αυτής γης, και στα πλαίσια πάντα της αειφόρου ανάπτυξης, με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.

Το Δίκτυο Επιχειρήσεων Αμαρίου θα συνεχίσει την δραστηριότητα του με εξατομικευμένες πλέον παρεμβάσεις και ανάλογες δραστηριότητες στην περιοχή αλλά και εκτός αυτής με δείχνοντας έτσι την ικανότητα για φιλοξενία και διοργάνωση σημαντικών πολιτιστικών και επιστημονικών γεγονότων με σκοπό το Αμάρι να γίνει πόλος έλξης πλέον σημείο αναφοράς σε Παγκρήτιο και όχι μόνο επίπεδο.

                       Από το Δίκτυο Επιχειρήσεων Αμαρίου

Αριθμός Προβολών: 2