Οι αρχαιότεροι (εν ενεργεία) αγώνες στην Κρήτη

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν και φέτος, για 29 συνεχή χρονιά, οι Αθλητικοί Αγώνες δρόμου τα «ΚΑΣΙΜΑΤΕΙΑ» στους οποίους συμμετείχαν 95 αθλητές και αθλήτριες, αρκετοί εκ των οποίων με ενεργές συμμετοχές σε διεθνείς και Πανελλήνιους αγώνες.

25/8/12

Ο Δήμος Αμαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νευς Αμαρίου “ΑΓΙΟΣ ΤΙΤΟΣ” ο κ.Παντελής Κασιμάτης (διοργανωτής και κύριος χορηγός των αγώνων όλα αυτά τα χρόνια) και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης διοργάνωσαν την περασμένη Τετάρτη 23 Αυγούστου 2012, τα 29α «Κασιμάτεια» , όπως κάθε χρόνο, στα όρια του Δημοτικού Διαμερίσματος Νευς Αμαρίου, στον Δήμο Αμαρίου – Ρεθύμνου

Ο αγώνας ξεκίνησε από το μεσημέρι με ποδηλατοδρόμο, από το Ρέθυμνο έως το Νευς Αμάρι.

Ακολούθως η έναρξη των αγώνων δόθηκε στις 6 το απόγευμα και περιλάμβανε τα αγωνίσματα.

 

ΝΙΚΗΤΕΣ:

Τα αποτελέσματα  των «αγώνων δρόμου» ήσαν ως εξής :

4.500 μ. Ανδρών

1ος Σηφάκης Μανώλης

2ος Ανεσιάδης Χρήστος

3ος Φρόκος Φρέντ

4.500 μ. Γυναικών

1η Πλουμή Αργυρώ

4.500μ. Εφήβων

1ος Κοτζιανόγλου Ιάσων

2ος Μουρτζανός Μιχάλης

3ος Σημαντήρας Γιώργος

2.500μ. Αγοριών

1ος Λιουδάκης Ευγένιος

2ος Τσαγκαράκης Νίκος

3ος Τσιμπούκας Φαίδων

2.500μ. Κοριτσιών

1η Μουρτζάνα Νίκη

2η Χανιωτάκη Βαγγελιώ

3η Βολανάκη Δήμητρα

1.000μ. Αγοριών

1ος Καλογεράκης Μάριος

1ος Πιπεράκης Μιχάλης

2η Χανιωτάκης Μανώλης

3η Διαμαντάκης Νεκτάριος

1.000μ. Κοριτσιών

1η Πιπεράκη Μαριαλένα

2η Στεφανάκη Μαρί

3η Αγκιτίνα Ντόντα

300μ. Αγοριών

1ος Καλογεράκης Γρηγόρης

2ος Μουρτζανός Γιάννης

3ος Διαμαντάκης Ανδρέας

300μ. Κοριτσιών

1η Σαμονάκη Έλλη

2η Χανιωτάκη Κυριακή

3η Πιπεράκη Νεκταρία

ΠΟΔΗΛΑΤΟ:

Ρέθυμνο-Αμάρι 40 χλμ για αθλητές ποδηλάτες και μονή Ασωμάτων-Αμάρι 3χλμ για παιδιά ποδηλάτες (η ποδηλασία ήταν συμμετοχική και όχι ανταγωνιστική).

ΕΠΑΘΛΑ:

στον κάθε πρώτο-τη νικητή-τρια όλων των κατηγοριών δόθηκε κύπελλο & μετάλλιο, στους δεύτερο-ρη-τρίτο-τη δόθηκαν μετάλλια και σε όλους τους συμμετέχοντες το καθιερωμένο αναμνηστικό δίπλωμα.

Στην απονομή επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Ρεθύμνου (από Νεύς Αμάρι) κ. Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων του έλειπε στην Αθήνα και την απονομή έκανε (α.α) ο πατέρας του κ. Γεώργιος Ξανθός

Επίσης έπαθλα και μετάλλια απένειμαν ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Στέφανος Σημαντήρας (απουσίαζε λόγω πρόσκαιρης ασθένειας. Η απονομή έγινε δια χειρός Αντιδημάρχου Αθλητισμού  κ. Νίκου Αλεξάκη), Μετάλλια επίσης

απένειμαν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Συβρίτου, Λάμπης & Σφακίων, πρόεδροι τοπικών συλλόγων, σωματείων , κ.α..

Αξιοσημείωτη (όπως κάθε χρόνο)  ήταν παρουσία των: Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, η συμμετοχή των οποίων βοήθησε στο να γίνουν ασφαλέστεροι οι αγώνες, δίδοντας αρωγή στο έργο του Ιατρού του αγώνα κ. Πέτρου Κασιμάτη και του Σώματος «Εθελοντές Σαμαρείτες» του Ερυθρού Σταυρού.

Η Ελλανόδικος Επιτροπή αποτελούταν από τον αλυτάρχη κ. Αλέκο Πετρακάκη, τον ιατρό κ. Πέτρο Κασιμάτη, τον κ. Γιώργο Ανδρουλιδάκη, την κα Βάϋο Κασιμάτη, την κα Δέσποινα Καλομενοπούλου/Τσιμπούκα και την κα Χριστίνα Γεωργουλάκη.

Στους νικητές της μεγάλης κούρσας των 4.500μ μέτρων, εκτός των μεταλλίων, παραδόθηκαν και τρία εισιτήρια Ρέθυμνο – Πειραιάς – Ρέθυμνο, από την νέα ναυτιλιακή εταιρία Ρεθύμνου Cretan Lines τα οποία παραδόθηκαν από τον Αντιπρόεδρο του «Συνδέσμου Φίλων Ακτοπλοϊκής Σύνδεσης Ρεθύμνου» κ. Βασίλη Κασιμάτη.

Ο κ. Β.Κασιμάτης στην σύντομη ομιλία του ενημέρωσε το κοινό για το έργο της Ρεθυμνιώτικης εταιρίας.

Επίσης η ναυτιλιακή εταιρία Minoan Lines κλήρωσε 2 εισιτήρια στους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες.

Τέλος ο Διευθ. Σύμβουλος της ΜΠΕΤΑΡΜ (Ρέθυμνο)  κ. Αντώνης Αραμπατζόγλου προσέφερε δώρα και γλυκά σε όλους τους μικρούς αθλητές.

Φετινή καινοτομία, η επίσημη συμμετοχή στους αγώνες του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης. Μέρος της οργάνωσης είχε και ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μαραθωνοδρόμων κ. Σπύρος Καμπαξής, ενώ υπεύθυνος του ποδηλατοδρόμου ήταν ο οδοντίατρος Ρεθύμνου κ. Κώστας Ζησιμόπουλος.

Η Ελλανόδικος Επιτροπή ευχαριστεί θερμά τους προαναφερόμενους που προσέφεραν χορηγίες για την διεξαγωγή των φετινών αγώνων.

Εκ της Ελλανόδικου Επιτροπής

 

Αριθμός Προβολών: 38