Αγία Φωτεινή  01/03/2016

 

 

 

ΓραφείοΔημάρχου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

    Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από τον Δήμο Αμαρίου και την Αμάρι Α.Ε. – Ο.Τ.Α. στο Κτήμα Πάνακρον. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  φορείς του τόπου και πλήθος Αμαριωτών.

     Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τους εφημέριους της περιοχής. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός έκοψε τη βασιλόπιτα ευχόμενος σε όλους καλή χρονιά, υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

        

    Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός και ευχές για τη νέα χρονιά από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Περιφέρειας Αμαρίου, πατέρα Γεώργιο Καναβά, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Δανδουλάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης στο Δήμο Αμαρίου και ιδιαίτερα στον Αμαριώτικο δρόμο.  Υπήρξε, επίσης,  παρέμβαση από το δημότη Ετέαρχο Κατσούγκρη για την προστασία της χλωρίδας  του τόπου μας ο οποίος ζήτησε την ευαισθητοποίηση όλων των παρευρισκομένων.              

     Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρευρέθηκαν ενώ έστειλαν χαιρετισμό, ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα του Τουρισμού κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου κ. Στέφανος Αντωνακάκης.

     Ακολούθησε ομιλία από τον Δήμαρχο Αμαρίου, ο οποίος έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων για την χρονιά που πέρασε και έθεσε τους στόχους του Δήμου Αμαρίου για τη νέα χρονιά.

       Ο κ. Δήμαρχος, εκτός των άλλων, αναφέρθηκε στην   ολοκλήρωση των  έργων του ΕΣΠΑ, στην κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων και ΧΥΤΥ που θα γίνει εντός του σημερινού ΧΥΤΑ Αμαρίου, το στάδιο που βρίσκονται τα μεγάλα έργα που αφορούν το Φράγμα Πλατύ και  αναβάθμισης του Σταθμού Γεωργικής έρευνας Ασωμάτων.

Στη συνέχεια  αναφέρθηκε σε θέματα που δόθηκαν λύσεις, όπως αγροτική οδοποιία, τηλεοπτικό σήμα, ύδρευση – άρδευση κ.α.

Επίσης  ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την ενοικίαση του Κτήματος ΠΑΝΑΚΡΟΝ και την  χρηστή διαχείριση της ΑΜΑΡΙ Α.Ε Ο.Τ.Α.

       Τέλος  έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα για το 2016, την άμεση λύση των προβλημάτων καθημερινότητας, την  εξυπηρέτηση, σε κάθε δίκαιο αίτημα, του Δημότη  και την πραγματοποίηση μελετών έργων υποδομής, με σκοπό την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους εργαζόμενους, η συμβολή των οποίων ήταν καταλυτική στο να κλείσει το 2015 με θετικό πρόσημο για το δήμο Αμαρίου και ζήτησε την  συμμετοχή όλων των Αμαριωτών προκειμένου να δημιουργηθούν στο Αμάρι ιδανικές και ελκυστικές συνθήκες διαβίωσης.

 

       Ακολούθησε κέρασμα και ζωντανή κρητική μουσική.

 

 

 

 

 

Αριθμός Προβολών: 1