(Γράφει ο : Μανώλης Μηναδάκης )

ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ [Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαρχίας Αμαρίου]  Χαιρετισμό.(Αναφέρεται στο τέλος του κειμένου)

ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ [Δήμαρχος Αμαρίου]  Χαιρετισμό.

ΚΥΜΝΙΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ [Πρόεδρος Συλλόγου Αμαριωτών Ρεθύμνου]  Χαιρετισμό :Ο Σύλλογος κάνει διάφορες δράσεις όπως κοπή βασιλόπιττας, παραστάσεις, ιστοσελίδα, συναντήσεις με το Δήμαρχο, Αντιπεριφερειάρχη, Πολιτιστικούς Συλλόγους κά

 

 

ΛΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ [Πρόεδρος Συλλόγου Αμαριωτών Ηρακλείου]   Χαιρετισμό: Διεκδίκηση νερών  από Φράγμα Ποταμών και Πλατύ, συντήρηση και ανάδειξη βυζαντινών εκκλησιών Αμαρίου,,κουλέδεςς κά

ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ [Πρόεδρος  Αμάρι Α.Ε.] χαιρετισμό: Γίνονται προσπάθειες και συντονισμένες κινήσεις που θα έχουν αποτέλεσμα αρκεί να υπάρξει συντονισμός και ενότητα.

ΠΑΤΕΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ [Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου]

Υπάρχει  στο Αμάρι οργανωμένο κίνημα κτηνοτρόφων με πολλές δράσεις. Μάλιστα μας κάλεσε όλους στην γιορτή των Ορέων 1-9-2013 στον Ψηλορείτησε συνεργασία με την ΑΜΑΡΙ Α.Ε.

ΝΟΥΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ [Πρόεδρος Συλλόγου Κουρουτιανών Αθήνας]

Ο Σύλλογος μας ασχολείται  με  την Παράδοση και το σύγχρονος πολιτισμός Συντηρεί αλώνια ,κάνει εκδηλώσεις για την κρητική διατροφή, στις 23-8-2013 και ώρα 21:00 θα κάνει Μουσική Εκδήλωση στο θεατράκι με νέους μουσικούς. Το  2014 θα το αφιερώσει στον αείμνηστο Κουρουτιανό γλύπτη Μανώλη Νουκάκη.

Η κρητική μουσική έχει καταντήσει [σκυλάδικα] η δόμηση και η τέχνη είναι χάλια, με τους Αλβανούς να κτίζουν με αυτό τον τρόπο τους τοίχους και τις ξερολιθιές που δεν έχουν καμία σχέση με τα παλιά Αμαριώτικα κτισίματα.

ΜΕΓΡΕΜΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ [Μέλος Συλλόγου Αμαριανών]:Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν υπάρχει στο Αμάρι και το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί.  Η γιαγιά μου μένει στον Οψιγιά και θα πρέπει να την πάρουμε στην Αθήνα γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα. Λόγω του ότι δεν υπάρχουν νέοι άνθρωποι σε λίγο το χωριό θα κλείσει. Τα περισσότερα χωριά είναι κλειστά από τον Οκτώβρη. Μας περιέγραψε την ερημιά μια μέρα του χειμώνα που πήγε στον Οψιγιά και επισκέφτηκε τη γιαγιά του.  Προσπαθούμε να γνωρίσουμε τον τόπο μας και για να πάμε θα πρέπει να έχουμε  τανάλιες  για να κόψουμε τους φράχτες. Όλοι οι χωματόδρομοι στο χωριό μου είναι φραγμένοι με πλέγματα από τους βοσκούς. Στο Πάνακρον υπάρχει οργασμός δουλειάς. Οι νέοι από τις πόλεις θα αναγκαστούν να γυρίσουν στα χωριά τους.

ΤΣΙΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ [Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας] τηλεφωνικώς

Σήμερα στις δεκαοκτώ Αυγούστου δεκατρία [2013],

σύσκεψη εις το Πάνακρον μετά τη λειτουργία.

 

Δημάρχου και Προέδρων μας τις τέως Επαρχίας,

θα αναδείξει θέματα αγάπης και σοφίας.

 

Από το ΖΑΝΤΕ χαιρετώ ούλους τσι εκπροσώπους,

 

άρχοντες του πολιτισμού για όπου γης ανθρώπους.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ

ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ [Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαρχίας Αμαρίου]  Εισαγωγή (Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν…….

ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  [Γραμματέας Συλλόγου Αμαριωτών Ρεθύμνου]

Οι νέοι δεν συμμετέχουν στα κοινά οι Σύλλογοι δεν έχουν νεολαία και ενώ γίνονται  εκπληκτικές εκδηλώσεις δεν υπάρχει συντονισμός και άμεση πληροφόρηση.

ΜΗΝΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ [ Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας  Αμαρίου]  Πρέπει να βρούμε εμείς όλοι οι Αμαριώτες στο Αμάρι, στην Αθήνα, στο Ρέθυμνο ή στο Ηράκλειο τι είναι εκείνο που μας ενώνει και να το κάνουμε. Είτε είναι αγώνες δρόμου, είτε είναι ποδόσφαιρο, είτε είναι πανηγύρια ή συναυλίες. Αναφέρθηκε και στις σχέσεις παλιάς Δημοτικής αρχής και νέας ότι θα πρέπει να ομαλοποιηθούν.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ(Δήμαρχος  Αμαρίου)

Στο Αμάρι  υπάρχει ομάδα νεολαίας Ερυθροσταυριτών  με μεγάλη δραστηριότητα. Υπάρχουν Αμαριώτικοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι όπως ο Σύλλογος Βρυσσανών κά που οι νέοι κάνουν θαύματα. Τα νέα παιδιά συμμετέχουν ,αλλά χρειάζονται στήριξη και αναγνώριση.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 

ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  [Γραμματέας Συλλόγου Αμαριωτών Ρεθύμνου]

Αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συλλόγου Αμαριωτών Ρεθύμνου.

ΛΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ [Πρόεδρος Συλλόγου Αμαριωτών Ηρακλείου]  ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ    [Πρόεδρος Βρυσανών Αθήνας]  Αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις για τα καμένα  χωριά του Κέντρους που φέτος οι ήρωες  τιμούνται επίσημα  στις  Βρύσσες.

ΜΗΝΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ [ Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας  Αμαρίου]    Αναφέρθηκε στη συναυλία με τους ΧαΪνηδες στο Φράγμα των Ποταμών που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παντάνασσας, ότι δεν συμμετείχαν πολλοί Αμαριώτες.                                                                                           Ότι  μπορεί η Ομοσπονδία μέσω της ιστοσελίδας και τις εφημερίδας να προβάλλει  όλες τις δραστηριότητες και των τοπικών συλλόγων. Πρότεινε  του χρόνου  να διοργανωθεί ένα φεστιβάλ υπό την αιγίδα του Δήμου το οποίο θα περιλαμβάνει  τις πολιτιστικές δραστηριότητες όλων των Συλλόγων του Αμαρίου.

ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΣ (Δήμαρχος Αμαρίου)

Να μη μηδενίζετε  όλα . Οι Σύλλογοι του Αμαρίου  είναι σημαντικοί .

Στη συναυλία στο Φράγμα των Ποταμών είχε Αμαριώτες Τα πανηγύρια στο Αμάρι έχουν κόσμο.  Πενήντα  εθελοντές έχουμε για τις πυρκαγιές.

Πρότασή μου είναι  οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι  να καταγράψουν όλα τα αρχαία μνημεία. και αξιοθέατα του Δήμου.    Η τελευταία βδομάδα του Αυγούστου είναι γνωριμία με το Αμάρι , Θα μπορούν οι Αμαριώτες να συμμετέχουν εθελοντικά σε διάφορες δράσεις όπως καθαρισμός των χωριών , ανάδειξη και προβολή μνημείων κά

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ

ΛΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ [Πρόεδρος Συλλόγου Αμαριωτών Ηρακλείου]  Υπάρχει μια αντιπαλότητα στο Αμάρι μεταξύ γεωργών και κτηνοτρόφων.

ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ    [Πρόεδρος Βρυσανών Αθήνας]  Την ημέρα εορτασμού των πεσόντων Αμαριωτών του Κέντρους υπάρχουν παράλληλα και άλλες εκδηλώσεις στο Αμάρι γιατί;

ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ [Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαρχίας Αμαρίου]    Αμαριώτικος δρόμος, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στον Υπουργό κ. Χατζηδάκη της Ομοσπονδίας με τον Βουλευτή Ρεθύμνου Κύριο Κεφαλογιάννη και τον Δήμαρχο Αμαρίου Κύριο Στέφανο Σημαντήρα, τις επιστολές στον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη και τη συνάντηση με τους Βουλευτές στο Αμαριώτικο Σπίτι.

Έπρεπε πριν το καλοκαίρι να κλείσουν τις λακκούβες με άσφαλτο.

ΜΕΓΡΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ [Μέλος Συλλόγου Αμαριανών Αθήνας}

Δεν υπάρχουν χρήματα από το ΕΣΠΑ χρηματοδότησης του Αμαριώτικου δρόμου.

ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ [Αντιπρόεδρος Συλλόγου Γερακαρίου]  Μοίρασαν το Αμάρι στη μέση.  Πρέπει να γίνει τυποποίηση γεωργικών προϊόντων.

ΝΟΥΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ [Πρόεδρος Συλλόγου Κουρουτιανών Αθήνας]

Ο νέος Αμαριώτικος δρόμος πρέπει να σέβεται το περιβάλλον.

ΠΑΤΕΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ [Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου]

Ο Αμαριώτικος δρόμος ανήκει στη περιφέρεια. Μια λακκούβα που έκλεισε ο Δήμος Αμαρίου έκανε φασαρία η περιφέρεια. Αγροτικοί δρόμοι. πρέπει  να γίνονται και να συντηρούνται.

ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ [Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας]  Πρέπει να γίνει ένας καλός συντονισμός για τον Αμαριώτικο δρόμο. Πρέπει όλοι οι Αμαριώτες να είμαστε μονιασμένοι σε κοινό αγώνα διεκδίκησης. Πρέπει να βάλουμε στόχους για τον Αμαριώτικο δρόμο τα επόμενα χρόνια.

ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ  ΓΗΣ  ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΓΕΩΡΓΙΑΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ-ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ

ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ [Αντπρόεδρος Συλλόγου Γερακαρίου]  Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην περιουσία μεταξύ κτηνοτρόφων και γεωργών.

Οι κτηνοτρόφοι ανοίγουν το φράκτη και βάζουν μέσα τα πρόβατα.

ΛΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ [Πρόεδρος Συλλόγου Αμαριωτών Ηρακλείου]

Οι κτηνοτρόφοι έχουν μοιράσει τα χωράφια μας. Αναφέρθηκε για τους κουλέδες Βαθιακού και Μέρωνα.

ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  [Γραμματέας Συλλόγου Αμαριωτών Ρεθύμνου]     Οι κτηνοτρόφοι κρατάνε Θερμοπύλες.  Εμείς φταίμε που φύγαμε από το τόπο μας και εγκαταλείψαμε τα χωράφια μας. Πρέπει να ξεκαθαρίσει τι είναι δάσος και τι δεν είναι.

ΚΥΜΝΙΩΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ [Πρόεδρος Συλλόγου Αμαριωτών Ρεθύμνου]  Φέτος για πρώτη φορά δεν έγιναν ψεκασμοί για τη δακοκτονία.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ  ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ : Ο αμαριώτικος δρόμος  δεν φτιάχνει. Τρεις δρόμοι έρχονται στο Αμάρι με προβλήματα. Δεν παράγει όσα θα μπορούσε το Αμάρι  λόγω της υπερβόσκησης. και της ελλιπούς αξιοποίησης και διεκδίκησης των νερών.   Τι γίνεται με το     Φράγμα πλατύ;  Η Κρήτη θα γίνει Αφρική.  Πού πάνε τ' Αμαριώτικα προϊόντα;  Στο τουριστικό κομμάτι δεν υπάρχει τίποτα. Οι Σύλλογοι πρέπει να πατήσουν πόδι. Σεβαστά μνημεία οι κουλέδες και όλα τα αρχαία και πρέπει να μην αφήνονται στο έλεος του Θεού.

ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ [Γραμματέας Συλλόγου Αμαριωτών Ρεθύμνου]

Υπάρχουν δασικά προβλήματα .  Αν κόψεις πάνω από μια ποσότητα δίκταμο συλλαμβάνεσαι.

ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ [Πρόεδρος Αμάρι Α.Ε.]  Έγινε στην Αθήνα η Παγκρήτια έκθεση Κρητικών προϊόντων και πήραμε μέρος με Αμαριώτικα προϊόντα. Γυρίζουμε μια υπερπαραγωγή ενός ντοκιμαντέρ προβολής για το Αμάρι.

ΠΑΤΕΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ [Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου]

Τα παράπονα σας για τους κτηνοτρόφους να πάτε στην Αστυνομία και στη δικαιοσύνη. Τις περιφράξεις τις σπάνε οι κυνηγοί  Εμείς δεν βάζουμε φωτιές το καλοκαίρι, μόνο όταν διπλοβρέξει. Δεν δηλώνουμε τα χωράφια σας για δικά μας.  Να ενώσουμε το Αμάρι  με ένα  δεύτερο ΠΑΝΑΚΡΟΝ στην Αμπαδιά όχι αντιπαλότητες αλλά όλοι μαζί  Στο τοπικό συμβούλιο του χωριού της Βισταγής φωνάζω και είναι παρόντα όλα τα μικρά παιδιά του χωριού.

ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ [Δήμαρχος Αμαρίου]

Υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης και θα προσπαθήσω να το βελτιώσω παρά τις δυσκολίες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δήμος  Αμαρίου είναι στους έξι Δήμους της χώρας που είναι στο Εθνικό Μητρώο. Ο Δήμος έχει άιζο και επάρκεια. Είναι τιμή για τη θέση του το Αμάρι. Υπάρχει επισκεψιμότητα και ο Δήμος προγραμματίζει να την αυξήσει .Για το Φράγμα του Πλατύ προχωρούν τρεις   μελέτες και θα ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο. Νερό από το Αμάρι δε φεύγει παρά μόνο η υπερχείλιση που θα πηγαίνει στο Φράγμα της Φανερωμένης.

Ο Δήμος επιδιώκουμε να μπει στη διαχείριση του Φράγματος των Ποταμών .Το Αμάρι δε ζει μόνο με συνταξιούχους αλλά και με νεολαία. Έχει κάνει ο Δήμος οργανωμένο Κοινωνικό Παντοπωλείο  όπως ο Δήμος Χανιών. Σε όλα τα παιδιά των σχολείων του Δήμου προσφέρεται από το Μάρτιο του 2012  δεκατιανό με τοπικά προϊόντα .Η Βοήθεια στο Σπίτι συνεχίζεται. Στον Αμαριώτικο δρόμο προχωρούν οι απαλλοτριώσεις και για τα τη συντήρηση του οδικού δικτύου δουλεύεται εργολαβία. Για την ανακύκλωση έχει κατατεθεί πρόταση. κά. Ακολουθούν οι πίνακες έργων και μελετών του Δήμου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ

 

ANOIKTO ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΜΑΡΙΟΥ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ  ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΣΠΑ

Α/Α

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΣΤΑΔΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

1

ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗΣ—ΠΡΟΒΟΛΗΣ –ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

873.000

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ

ΣΤΑΔΙΟ

ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ

2

ΣΗΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

123.000

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ

3

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ  ΒΥΝΗΣ-ΑΠΟΔΟΥΛΟΥ

 

 

260.000

ΥΠΟ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

4

 

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ-    ΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

380.000

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ

ΣΤΑΔΙΟ

ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ

5

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

173.218,86

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ

( ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ)

6

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ (ΠΛΑΤΕΙΑ) ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

 

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

560.000

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ

( ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ)

7

Ηλεκτρονικός Πολιτιστικός οδηγός του Δήμου Αμαρίου

 

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

243.540

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ

 

ΣΥΝΟΛΟ

2.612.758,86 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ    ΕΡΓΩΝ   ΔΗΜΟΥ  ΑΜΑΡΙΟΥ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Α/Α

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΣΤΑΔΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

1

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓ. ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΡΕΘΥΜΝΗΣ- 1ο ΥΠΟΕΡΓΟ: APOXETEYTIKA ΔΙΚΤΥΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΑΤΣΟΥ, ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΒΟΛΕΩΝΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

3.505.000 €

ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ :  1.940.147,83€

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ¨ : ΕΣΠΑ 2007-2013

2

ΑΝΤΙΚΑΤ/ΣΗ ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΜ Τ.Κ. ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ-ΠΛΑΤΑΝΙΑ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΠΑΑΧ)

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

188.000€

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟΝ 10/2013

3

ΑΝΤΙΚΑΤ/ΣΗ ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΜ Τ.Κ. ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ-ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΠΑΑΧ)

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

380.000€

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟΝ 10/2013

 

 

ΠΙΝΑΚΑΣ    ΩΡΙΜΩΝ  ΕΡΓΩΝ   ΔΗΜΟΥ  ΑΜΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΣΗΣ

 

Α/Α

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΣΤΑΔΙΟ

1

ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Τ.Κ. ΚΟΥΡΟΥΤΕΣ –ΝΙΘΑΥΡΗ-ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

3.505.000 €

ΕΧΕΙ ΥΠΟ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΓΙΑ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ¨ : ΕΣΠΑ 2007-2013

2

ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Τ.Κ. ΑΠΟΔΟΥΛΟΥ-ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

2.600.000

ΕΧΕΙ ΥΠΟ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΓΙΑ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ¨ : ΕΣΠΑ 2007-2013

3

ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Δ. Ε. ΣΥΒΡΙΤΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

255.000€

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟ-ΤΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

4

ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ Τ.Κ. Δ. Ε. ΣΥΒΡΙΤΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

ΣΤΑΔΙΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗ  ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΠΑΑΧ ΣΤΙΣ 19-9-2013

5

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΜΒΡΟΔΕΞΑΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

ΣΤΑΔΙΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗ  ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΠΑΑΧ ΣΤΙΣ 19-9-2013

6

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ  ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΙΟΥ (ΚΤΙΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ)

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

200.000€

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ (ΑΠΟ  ΤΟ  ΕΠΠΕΡΑ)

7

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΝΑΛΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ & ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

245.950€

ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

8

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ Δ. ΑΜΑΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

241.387,50€

ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Τα ανωτέρω αναφερόμενα έργα έχουν χρηματοδοτηθεί  ή αναμένομε ένταξή τους σε προγράμματα  χρηματοδότησης.

Εκτός των ανωτέρω έχουν δημοπρατηθεί  και κάποια έργα από τον προϋπολογισμό του Δήμου :

1. Ασφαλτοστρώσεις Δημοτικών δρόμων   50.000€

2. Αγροτική Οδοποιϊα  73.500€

3. Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης 38.060€

Καθώς επίσης και άλλα μικροέργα  για βελτιώσεις  υποδομών  του Δήμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Ομοσπονδία και οι Αμαριώτικοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Αμαριωτών, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Βισταγής,

Γερακάρι, ΑγίουΙωάννου, Καλογέρου, Λαμπιωτών, Βρυσσών, Αθλητικού Ομίλου Ψηλορείτη ,Κτηνοτρόφων Αμαρίου ,Αμαριανών Αθήνας , Φουρφουριανών Αθήνας, Κουρουτιανών Αθήνας, Πατσωτών Αθήνας, Αϊγιαννιωτών Αθήνας, Βρυσσανών Αθήνας, Ριζιτών Αθήνας, Μερωνιανών Αθήνας, Βισταγιανών Αθήνας, Καλογεριανών Αθήνας& Ελενιανών Αθήνας.

 

 

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΠΡΟΒΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  [Πρόεδρος  Συλλόγου Βυσταγιανών Αθήνας] Πρέπει ο Δήμος να κάνει ανακύκλωση.  Να μπει σε όλα τα χωριά του Αμαρίου ασύρματο internet.

ΠΑΤΕΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ [Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου]  Ο Δήμος πρέπει να δημιουργήσει ένα δεύτερο Πάνακρον στην Αμπαδιά. Η Αμάρι Α.Ε. να φτιάξει ένα χορευτικό κρητικό συγκρότημα και να χορεύει παλαιούς Κρητικούς χορούς.

ΒΑΜΙΕΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ [Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Αμαρίου]   Οι Αμαριώτες πρέπει να ήμαστε ενωμένοι.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ  ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ Η Ομοσπονδία να αναλάβει ενωτικό ρόλο.

ΜΕΓΡΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ [ΜέλοςΣυλλόγου Αμαριανών]   Να γίνει μια λίστα προσώπων εθελοντών για τα πάντα.

ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  [Γραμματέας Συλλόγου Αμαριωτών Ρεθύμνου]  Το σπουδαιότερο από όλα είναι η επικοινωνία. Πρέπει να βγαίνει δελτίο τύπου από το Δήμο για τις δράσεις.

ΜΑΡΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ [Αντιδήμαρχος  Αμάρι Α.Ε.]   Η Αντιπαράθεση που υπάρχει πρέπει να σταματήσει.  Η έκθεση Αμαριώτικων προϊόντων που έγινε στην Αθήνα πέτυχε.  Θα φτιάξουμε ένα αντίστοιχο θέατρο Ερωφύλη Γυρίζεται σε όλα τα χωριά του Αμαρίου ένα ντοκιμαντέρ προβολής του Αμαρίου. Φέραμε όλη την Κρήτη εδώ στο Πάνακρον και έγιναν άριστες εκδηλώσεις.  Λειτουργεί στο Πάνακρον  εργαστήριο  κεραμικής και υφαντουργίας.  Ασχολούμαστε με τον πολιτισμό και συμμετέχουμε σε όλες τις εκδηλώσεις των χωριών.

ΣΑΒΒΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ [Ταμίας Ομοσπονδίας]  Να τροφοδοτούν  οι Σύλλογοι του Αμαρίου την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας  με τις δραστηριότητες τους  και κάθε ενδιαφέρουσα  πληροφορία..

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ  ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ  Να αναδεχθεί ο αρχαίος ελαιώνας του Αμαρίου.

Συμπερασματικά θα πρέπει να πούμε πως έγινε μια εποικοδομητική και πολιτισμένη συζήτηση που τιμά τους συμμετέχοντες όπου καταδείχθηκε πως ενωμένοι μπορούμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες ακόμα και αυτούς που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να μας τιμήσουν και να ευχηθούμε στην επόμενη συνάντηση με το καλό.

Ιδιαιτέρως θέλουμε ως Ομοσπονδία Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου να ευχαριστήσουμε τον Αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Διαμαντάκη Μανώλη για τη ευλογία και λειτουργία, το  Δήμαρχο Αμαρίου κ.Στέφανο Σημαντήρα, τους Αντιδημάρχους  κ.κ Λίτινα Ιωάννη και Σαββάκη Νικόλαο για τη συμμετοχή και συνεργασία, τον Πρόεδρο της Αμάρι Α.Ε κ. Μαρκίδη Νικόλαο και το προσωπικό του Πάνακρον για τη φιλοξενία και όλους εκείνους που βοήθησαν να υλοποιηθεί αυτό το αντάμωμα.

Τελειώνοντας  θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη για παραλείψεις απόψεων , αλλά ήταν τόσα πολλά αυτά που ακούστηκαν που σίγουρα θα έγιναν και λάθη και παραλήψεις χωρίς πρόθεση.

*ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΑΡΙΟΥ

Αιδεσιμολογιώτατε, κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριοι Πρόεδροι  και Μέλη Δ.Σ Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων. Αγαπητοί συνεπαρχιώτες,

Ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου χαιρετίζω αυτή τη συνάντηση και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι ανάμεσα σας  και εκπροσωπώ την Ομοσπονδία με τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους συνεργάτες μου.

Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τη συμμετοχή σας σε αυτή τη συνάντηση που αν κριθεί απαραίτητο θα μπορούσε να γίνεται κάθε χρόνο για να παίξει ενωτικό ρόλο με ταυτόχρονη αποφυγή αλληλοεπικαλύψεων ή ταυτόχρονων εκδηλώσεων για πολιτιστική και κοινωνική δράση  παναμαριώτικη.

Η Ομοσπονδία στα 29 χρόνια λειτουργίας της  με πρωταγωνιστή  και πρώτο εκλεγμένο Πρόεδρο  επί 23 χρόνια τον αείμνηστο ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΤΙΝΑ  προσπάθησε να ενώσει τους 22 Αμαριώτικους Συλλόγους του Λεκανοπεδίου μακριά από πολιτικές και κομματικές εξαρτήσεις.

Με αναπτυξιακά και επιστημονικά συνέδρια και άλλες δράσεις στα χρόνια αυτά τήρησε κατά γράμμα το καταστατικό και  αποτελεί σήμερα ένα σοβαρό και δραστήριο  Κρητικό Σωματείο της Αττικής που προβάλλει την Κρήτη και την Επαρχία Αμαρίου  και ενώνει τους Κρητικούς  για το κοινό καλό.

Το   ιδιόκτητο ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙ που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην οδό Σοφοκλέους 53Α αποτελεί το Πολιτιστικό και Πνευματικό Κέντρο  όλων των Αμαριωτών και αγκαλιάζει κάθε πολιτιστική και πνευματική δράση.

Εδώ βρίσκεται το μνημείο τιμής και μνήμης των Αμαριωτών ηρώων που τιμούνται κάθε χρόνο εδώ και 29 χρόνια στην καθιερωμένη  εκδήλωση την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Φέτος το Αρχιερατικό Μνημόσυνο θα γίνει στις 6 Οκτωβρίου.

Η τρίμηνη εφημερίδα ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ που κυκλοφορεί εδώ και 29 χρόνια στους όπου γης Αμαριώτες και φίλους,  με 110 φύλλα έκδοσης, που μέχρι πριν δύο χρόνια ήταν δωρεάν αλλά  λόγω της κατάργησης της ταχυδρομικής ατέλειας αναγκαστήκαμε να ορίσουμε συνδρομή  αποτελεί το συνδετικό κρίκο του αμαριώτικου  στοιχείου με νέα , εκδηλώσεις , αιτήματα, διεκδικήσεις και λύσεις προβλημάτων, επιβραβεύσεις και κάθε δραστηριότητα που έχει σαν στόχο την ανάπτυξη και την προβολή του τόπου μας. Παρουσιάζει κάθε θέμα και δραστηριότητα συλλόγου ανάλογα με το χώρο που έχει κάθε φορά αρκεί να έρθει έγκαιρα το αντίστοιχο  κείμενο δηλαδή μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου,5 Δεκεμβρίου, 5 Μαρτίου, 5 Ιουνίου εκάστου έτους. Στην εφημερίδα προβάλουμε την επιχειρηματικότητα της Επαρχίας υποστηρίζουμε τα τοπικά προϊόντα και τις υπηρεσίες και διαφημίζουμε επιχειρήσεις με ελάχιστο κόστος.

Η ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο στους Αμαριώτες ,φίλους και σε όλες τις υπηρεσίες, όπως υπουργεία ,βιβλιοθήκες, Συλλόγους και φορείς , αποτελεί τον πρεσβευτή της Ομοσπονδίας ,της Επαρχίας Αμαρίου και της Κρήτης γενικότερα στον κόσμο.

Η  ιστοσελίδα (www.omospamari.gr)

Επιτέλους μετά από πολλές δυσκολίες και προσπάθειες  του Δ.Σ λειτούργησε   σε νέα βάση και  αποτελεί το στολίδι της Ομοσπονδίας στο διαδίκτυο με μεγάλη  επισκεψιμότητα  από τους όπου γης Αμαριώτες και φίλους.

Έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα την εφημερίδα και προηγούμενα φύλλα και ο επισκέπτης μπορεί να τι διαβάσει από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να συνδεθεί αμέσως με ιστοσελίδες φορέων όπως  ο Δήμος Αμαρίου, ο Δήμος Αθηναίων, να μάθει για τον καιρό και να δει τα πρωτοσέλιδα του τύπου , το εορτολόγιο κά.

Έχουμε περάσει επίσης 42 χωριά και οικισμούς της Επαρχία Αμαρίου και μένουν  σε ορισμένα χωριά ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες που θα πρέπει τα Σωματεία να μας δώσουν  για να ολοκληρωθεί η καταγραφή  και παρουσίαση.

Σε κάθε χωριό υπάρχει χώρος για να παρουσιάζονται νέα και δραστηριότητες του χωριού, ανακοινώσεις κά ύστερα από αποστολή τους στο e-mail info@omospamari.gr της Ομοσπονδίας και ανάρτησή τους.

Έχουμε χώρο για διαφήμιση  και προβολή κάθε δραστηριότητας και επαγγελματικής σχέσης τόσο στην ιστοσελίδα όσο και στην

εφημερίδα ΑΜΑΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ με μικρή συμμετοχή, γιατί όλα αυτά έχουν  μεγάλο  κόστος   ειδικά    με  την υπάρχουσα κατάσταση.

Η Ομοσπονδία Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου παρακολουθεί τις σπουδαίες δραστηριότητες που γίνονται στην Επαρχία από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους  , τους συγχαίρει για το έργο που επιτελούν και γι’ αυτό θέλει ανιδιοτελώς να βοηθήσει και με αυτή τη συνεργασία.

Το σημερινό αντάμωμα στοχεύει στο  να ακουστούν πολλές και καλές σκέψεις, να καταγραφούν και όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην υλοποίησή  τους σε συνεργασία με το Δήμο και τους αρμόδιους φορείς

Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο Αμαρίου τους Αντδημάρχους ,τον κ. Πρόεδρο της ΑΜΑΡΙ Α.Ε, και τους υπευθύνους του Αγροτουριστικού Πολυχώρου Πάνακρον για τη φιλοξενία  και όλους τους συμμετέχοντες Προέδρους και Μέλη των Αμαριώτικων  Συλλόγων και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες αυτής της ωραίας πολιτιστικής συνάντησης.

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ

Αριθμός Προβολών: 16