ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 
-Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 γιορτάσαμε τον Άγιο Νικόλαο στο χωριό μας με ένα διαφορετικό τρόπο. Τελέστηκε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και συμμετοχή όλων των κατοίκων ακόμη και ρεθεμνιωτών. Μετά συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα της πλατείας όπου με πρωτοβουλία και δαπάνη του εκκλησιαστικού συμβουλίου ετοιμάστηκε και προσφέρθηκε ψαρόσουπα σε όλους. Δεν έλειπαν βέβαια οι παραδοσιακοί λουκουμάδες με τη ρακή .Περάσαμε πολύ ωραία. Βοήθεια μας ο Άγιος Νικόλαος και του χρόνου με υγεία.
 
ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΛΑΜΠΙΩΤΩΝ
 
Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 η ενορία Λαμπιωτών έκοψε  την Αγιοβασιλόπιτα στην αίθουσα της πλατείας. Με πρωτοβουλία και δαπάνη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, με συμμετοχή και βοήθεια των χωριανών κάναμε μια ωραία γιορτή. Συγκεντρωθήκαμε όλοι οι χωριανοί και μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός με τη σύζυγό του καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γαλάτιος Μοσχονάς.
Ο Αιδεσιμώτατος πατέρας Εμμανουήλ Στριλιγκάς ιερέας του χωριού ευλόγησε, έκοψε και μοίρασε την βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά. Ακολούθησε κέρασμα με βραστό και πιλάφι. Το φλουρί κέρδισε η Αικατερίνη Κουγιεντάκη και πήρε δώρο  μια εικόνα της Παναγίας προσφορά του εκκλησιαστικού συμβουλίου, που δίνεται κάθε χρόνο στον τυχερό. Να είναι καλά και του χρόνου. Ευχαριστούμε όλους και καλή και ευλογημένη χρονιά.
ΓΕΝΝΗΣΗ
Την 1 Μαρτίου 2017 η Μαρία Πατεράκη του Εμμανουήλ και ο Γκούσης Αναστάσιος έφεραν στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι.
(Να ζήσει το νεογέννητο και οι γονείς και παππουδογιαγιάδες να το χαίρονται και να το δουν όπως ποθούν)
ΘΑΝΑΤΟΙ
-Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς 31-12-2016 γύρω στο μεσημέρι έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Παττακός πλήρης ημερών σε ηλικία 99 ετών. Η κηδεία έγινε  στο χωριό μας στις 2 Ιανουαρίου 2017.Το ποσόν που συγκεντρώθηκε αντί στεφάνου στη μνήμη του δωρίθηκε στην  ενορία. Αιωνία η μνήμη.
-Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 στις 6:00 μ.μ. έφυγε από τη ζωή η κόρη του Λεωνίδα και της Μαρίας Πατεράκη, το Κατερινιώ όπως  το λέγαμε ,σε ηλικία 42 ετών. Η απώλεια είναι μεγάλη για τους γονείς και τα αδέρφια της. Την επόμενη μέρα μέσα σε βαρύ κλίμα οδύνης εψάλει η εξόδιος ακολουθία  με πλήθος κόσμου, συγγενών και φίλων. Λόγο έγραψε και εκφώνησε ο συγχωριανός μας  κ. Λεωνίδας Βεγλιρής, με λόγια που μας έκαναν να κλάψουμε ακόμα πιο πολύ, αλλά και να δούμε τη δύναμη της ψυχής δύο ανθρώπων που πάλεψαν για 42 χρόνια. Στη μνήμη της εκλιπούσας κατατέθηκε ένα σεβαστό ποσόν από το οποίο το 1/3 οι γονείς το δώρισαν στη Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Ρεθύμνου που τόσες φορές την  περιέθαλψε  και τη φρόντισε. Τα 2/3 τα δώρισαν στην ενορία Λαμπιωτών. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο ευχαριστεί και εύχεται να είναι ελαφρύ το Λαμπιωθιανό χώμα που τη σκέπασε. Αιωνία η μνήμη.
(Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θανόντων)
                                        Αναστάσιος Πατεράκης
Αριθμός Προβολών: 45