Αναδημοσίευση από : goodnet.gr/rethumno-trechonta

«Βασική ιδέα του φετινού επετειακού poster είναι να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον αριθμό 100. Μέσα στα τρία ψηφία του αριθμού έγινε προσπάθεια να αποδοθεί εικονογραφικά το πνεύμα του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού, αλλά και οι βασικοί άξονες στους οποίους έχει κινηθεί όλα αυτά τα χρόνια.

 

 

 

Εμπνεόμενο από μια ιστορία δεκάδων αιώνων, αλλά και από το στίγμα πολιτισμών που πέρασαν και άφησαν τη σφραγίδα τους στο Ρέθυμνο, το Καρναβάλι της Κρήτης επαναπροσδιορίζεται διαρκώς μετουσιώνοντας την ιστορία και τον πολιτισμό, ως βασικά στοιχεία της δομής του.

Η διαδικασία σχεδιασμού του κράτησε τρεις ημέρες, σχεδόν μία ημέρα για κάθε ψηφίο, αφού έπρεπε να χωρέσει ένας μεγάλος αριθμός πληροφοριών χωρίς όμως να δυσχεραίνουν την ανάγνωση και την ευκρίνεια του αριθμού.

Η εικονογραφία του στην αφίσα αντλεί στοιχεία από τη μυθολογία, από τα χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά μνημεία της πόλης, από το Διονυσιακό πνεύμα, αλλά και από τη διαχρονική πορεία του καρναβαλιού που συνεχίζει να ενσωματώνει σύγχρονα στοιχεία.

Μέσα από τις φιγούρες που συνθέτουν την εικόνα του μπορεί κανείς να διακρίνει σύμβολα που παραπέμπουν στη λογοτεχνία, στην αρχιτεκτονική, στο θέατρο, στη σύγχρονη κουλτούρα καθώς και αναφορές σε γεωγραφικά στοιχεία της πόλης, που τονίζουν την ιδιαιτερότητά της και την έχουν αναδείξει ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Όλα αυτά, εμπλουτισμένα με σύμβολα που οριοθετούν την αναγέννηση, τη διαρκή μεταμόρφωση αλλά και την πίστη σε διαχρονικές αξίες, συμπληρώνουν το μαγικό παζλ ενός Καρναβαλιού με πλούσιο παρελθόν και ελπιδοφόρο μέλλον».

Φαντασμαγορική η έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού… Δείτε το βίντεο του mykriti.gr!!

http://www.youtube.com/watch?v=ZmFuFCY1xhc&list=UU94-DkBq_lHKz-xvps9hAIQ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Προβολών: 1