Αναδημοσίευση από : rethnea.gr

Πρωτοχρονιάτικος χορός των Πατσωτών της Αθήνας
04/01/2018
Του ΑΝΤΩΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΑΚΗ*
Τη Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 το βράδυ, οι Πατσώτες της Αθήνας πραγματοποίησαν τον ετήσιο χορό τους με μεγάλη επιτυχία στο νέο Κέντρο «Αόρη» (Κηφισού 40 δίπλα στα ΚΤΕΛ Κηφισού) των αδελφών Σταυρακάκη. Στη διασκέδαση ήταν το μουσικό συγκρότημα των αδελφών Γιώργου και Νίκου Στρατάκη και το χορευτικό συγκρότημα Δικταίοι Καστρινοί του Γιώργη Φραγκάκη.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο ήρωας Ελευθέριος Γ. Χαροκόπος ο οποίος πολέμησε στον Α’ ΠΠ στη Μικρασιατική εκστρατεία όπου και τραυματίστηκε και στη Μάχη της Κρήτης. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε στον γιο του Γιώργο ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως Γιώργος Μαριδάκης. Επίσης τιμήθηκε ο ιερέας του χωριού μας αιδεσιμότατος Ευάγγελος Παντινάκηςγια τις υπηρεσίες που προσφέρει στο τόπο του προκειμένου να παραμείνει ζωντανός. Τη τιμητική πλακέτα επέδωσε ο πρόεδρος των ΑΧΕΠΑΝΣ Αθηνών ιατρός κος Δημήτριος Χονδρός. Τέλος βραβεύθηκε και η Ζαχαρένια Παττακού σαν ηρωίδα γυναίκα της κατοχής και την τιμητική πλακέτα επέδωσε η βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου. Ακολούθησαν τρεις βραβεύσεις σε παιδιά που εισήλθαν σε ανώτατες σχολές το καλοκαίρι που πέρασαν ή εξήλθαν από αυτές μετά από επιτυχή αποφοίτηση: Τη Αμαλία Χαροκόπου, τη Νεφέλη Φ. Ακουμιανάκη και Άννα Ι. Σαββάκη.
Η βραδιά κύλισε σε έντονους ρυθμούς κεφιού και χαράς αλλά και συγκίνησης πολλές φορές και όλοι στο τέλος έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι. Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε όλοι οι Πατσώτες της Αθήνας να ξαναδεί ο καθένας χωριανός τον άλλο, συγγενή ή φίλο, να πούμε τα βάσανα και τα προβλήματά μας, αλλά να δούμε και άλλους φίλους από άλλα χωριά ή από άλλα μέρη της Κρήτης. Συγκινητική η προσέλευση πολλών Παντανασσωτών και μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαρχίας Αμαρίου με επικεφαλής τον πρόεδρό τους.
Για την επιτυχία της βραδιάς εργάστηκε με μεράκι όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και ιδιαίτερα τα νέα μέλη του. Η μόνη ανησυχία που είχαμε, ήταν πώς θα τακτοποιήσουμε όλους τους καλεσμένους μας, επειδή οι δηλώσεις συμμετοχής ήταν περισσότερες από τα καθίσματα που διαθέτει το κέντρο. Τελικά ως δια μαγείας, τακτοποιήθηκαν όλοι.
Τέλος οφείλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες του Κέντρου, Γιάννη και Δημήτρη Σταυρακάκη, για τον υπέροχο χώρο που δημιούργησαν με μεράκι και φαντασία, ώστε να αισθάνεται ο κάθε επισκέπτης την αρχοντιά και την κρητική φιλοξενία. Κυρίως όμως θέλω να τους ευχαριστήσω για το περίσσευμα καρδιάς που κατέθεσαν και οι δυο τους και ήταν πάντα δίπλα μας, ακούραστοι και πανέτοιμοι για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος.
Ευχαριστώ επίσης τους χορηγούς και δωροθέτες της εκδήλωσης. Εύχομαι σε όλους τους χωριανούς μας υγεία και προκοπή και του χρόνου να είμαστε όλοι παρόντες.
* Ο Αντώνης Μυτιληνάκης είναι αντιστράτηγος ε.α. επί τιμή
Αριθμός Προβολών: 48