Αναδημοσίευση από : cretanmagazine.gr
«Καλησπερίζω το στενό» είναι η φετινή δουλειά του Θεατρικού Εργαστηρίου Ζαρού την οποία έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Ρεθεμνιώτες το Σάββατο 13 Αυγούστου στην Πατσό Ρεθύμνου
Το Σάββατο 13 Αυγούστου το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού, μετά από μια επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία που ξεκίνησε στις 10 Ιουλίου από τον Αποκόρωνα, θα βρεθεί στην Πατσό Ρεθύμνου το Σάββατο 13 Αυγούστου στην αυλή του δημοτικού σχολείου στις 21:00.
Διοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Πατσού.
Είσοδος ελεύθερη
Φέτος είναι επετειακή χρονιά για το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού διότι στις 21 Αυγούστου «κλείνει» τα σαράντα χρόνια επί σκηνής και θα συνεχίσει τις παραστάσεις όλο το καλοκαίρι: 10/8 Πύλη βηθλέεμ Ηράκλειο, 23/8 Πατσός, 24/8 Σκούρβουλα.
Η Θεατρική Παράσταση
Όσον αφορά τους συντελεστές:
Συγγραφέας: Γιάννης Νιωτάκης
Σκηνοθεσία: Μάνος Παπαδογιαννάκης
Κατασκευή σκηνικού: Νίκος Τσικριτσάκης
Σκηνογραφία: Βλαδίμηρος Σαρκήσωφ
Μουσική επιλογή: Βαγγέλης Σταματάκης
Κωστής Μανιουδάκης
Ήχος-φωτισμός: Αντώνης Δαμιανάκης
Φωτογραφία: Γιώργος Kοντοχριστοφής
Κουστούμια: Ομαδική εργασία
Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Στελιανός: Μάνος Μάρκου Παπαδογιαννάκης
Ανεζήνα: Ελένη Ελευθερίου Ασηθιανάκη
Μαλαματένια: Πέλλα Γεωργίου Μανιουδάκη
Πραξία: Εύα Δημητρίου Αλεξάκη
Θεοχάρης: Νίκος Δημητρίου Τσικριτσάκης
Λεωνίδης: Νίκος Αντωνίου Λεμονάκης
Παυλής: Κωστής Εμμανουήλ Μανιουδάκης
Μενέλαος: Στέλιος Βασιλείου Ρομπόκος
Γαρεφαλιά: Άρτεμις Μιχαήλ Κουκουλάκη
Νικήτας: Βαγγέλης Χρήστου Σταματάκης
Λίγα λόγια για το έργο
Το «Καλησπερίζω το στενό», είναι ένα έργο ηθών, στο οποίο προσεγγίζει την ζωή των κατοίκων μιας μικρής κοινωνίας της Κρήτης, στις αρχές της δεκαετίας το ΄50 με όλα τα καλά και τα κακά της. Τα καλά, είναι τα νοσταλγικά καλαμπουρίσματα των Κρητικών-γυναικών και αντρών- που αρωματίζουν με ανθρωπιά, στοργή και πηγαίο ενδιαφέρον τις σχέσεις. Τα κακά, αφορούν τις βεντέτες που κατά τόπους στην Κρήτη, ακόμα και σήμερα σημαδεύουν και σπιλώνουν τον τόπο. Η αγάπη, ο έρωτας, ο παραλογισμός του εγωισμού, το ασυμβίβαστο της νέας, που προσπαθεί και τα καταφέρνει να ξεφύγει από την μοίρα της υποταγμένης Κρητικοπούλας, η αποκατάσταση των σχέσεων, μετά από χρόνια βεντέτας , που φέρνει την κάθαρση στον θεατή, ο σπουδασμένος δάσκαλος, που παραμένει στη λογική του προξενιού και επιμένει να παντρευτεί την κόρη, που δεν τον ήθελε ούτε ζωγραφιστό. Οι αντιδράσεις των χωριανών, που εκκλησιάζονται την Κυριακή στο καφενείο, μπροστά στο κουτί του ραδιοφώνου. Και τέλος το αιώνιο μήνυμα της αγάπης, που βγαίνει από τα χείλη του γεροντότερου και σοφότερου, που οδηγεί στη συγκίνηση και την ελπίδα, ότι ακόμα και όταν όλα έχουν χαθεί, η αγάπη ζει.
Τo έργο, περιλαμβάνει πολλά λαογραφικά στοιχεία με την σπιρτάδα και το ανήσυχο πνεύμα του Κρητικού να δημιουργεί πολλές κωμικές καταστάσεις. Απερίφραστα μέσα από την ομίχλη της σύγχρονης πραγματικότητας που μας τυλίγει, το θεατρικό έργο, « Καλησπερίζω το στενό», αποτελεί μια όαση δροσιάς και κεφιού, που με πολύ μεράκι έχουν δουλέψει τα μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου Ζαρού.