Αναδημοσίευση από :goodnet.gr

 

 

Τα Επιμελητήρια Χανίων και Ρεθύμνου εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη διεθνή έκθεση «Wine and Gourmet 2017» που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο της Ιαπωνίας από τις 10-14 Απριλίου.

Η συμμετοχή των δύο Επιμελητηρίων ήταν υπό την αιγίδα – υποστήριξη των Υπουργείων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εξωτερικών, και σε συνεργασία, με το Made in Greece με αναγνωρίσιμο σήμα στην Ασία, από προηγούμενες επιχειρηματικές αποστολές της OECON Group.

Η αποστολή περιελάμβανε τριμηνιαία προετοιμασία συναντήσεων, ενημέρωση 280 εισαγωγέων, χονδρεμπόρων και λιανεμπόρων μεγάλης κλίμακας για την γκάμα των ελληνικών προϊόντων που συμμετείχαν στη Wine & Gourmet 2017. Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκαν και Β2Β συναντήσεις.

Κατά τη διάρκεια της Wine and Gourmet 2017 υπήρξε ενεργό ενδιαφέρον για εκκίνηση διαπραγματεύσεων για συνεργασίες με τις οποίες είναι ήδη σε επαφή το Τοπικό Προσωπικό Υποστήριξης της Δράσης στην Ιαπωνία. Η αποστολή πλαισιώθηκε από παράλληλες Δράσεις, με κυριότερη την Οργάνωση Σεμιναρίου Ελληνικού Ελαιολάδου με έμφαση στο Κρητικό Ελαιόλαδο. Το σεμινάριο επιμελήθηκε η Olive Oil Sommelier, και η Nemoto Chikoyo.

Στην έκθεση συμμετείχαν οι ακόλουθες ελληνικές εταιρείες:

ΧΑΝΙΑ
Aνώνυμος Βιομηχανική Εταιρεία «ΑΝΑΤΟΛΗ», Α.Β.Ε.Α. (λάδι, ελιές), Αγροτική Εταιρία, Α.Ε. ΑΝΩΣΚΕΛΗ Α.Β.Ε.Ε. (ελαιόλαδο, οίνος), ΚΡΗΤΩΝ ΝΕΚΤΑΡ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΜΠΟΡΙΟ (ελαιόλαδο-ξύδι), ΜΑΔΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ (ελαιόλαδο), ΑΦΟΙ ΘΕΩΔΟΡΟΥ ΜΟΧΛΑΚΗ ΟΕ (τυροκομικά), ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΓΩΝΗ – ΓΥΠΑΡΑΚΗ (αρτοσκευάσματα).

ΡΕΘΥΜΝΟ
GEA CRETA (παραγωγή προϊόντων φραγκόσυκου), ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (οινοποιείο), ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΛΙΟΥ «ΚΑΒΒΑΛΟΣ» ΚΑΙ ΤΣΟΥΔΕΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ελαιόλαδο).
Την παρουσίαση, τον δειγματισμό και την προώθηση των προϊόντων είχε αναλάβει η εταιρεία OECON GROUP, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο των εξαγωγών.
Το ελληνικό περίπτερο τίμησαν ιδιαιτέρως οι Ιάπωνες, λάτρεις του Ελληνικού ελαιόλαδου και της μεσογειακής διατροφής και δοκίμασαν τα υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα.
To Επιμελητήρο Χανίων εκπροσώπησε στην έκθεση ο πρόεδρος του Γιάννης Μαργαρώνης, και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου ο Α’ Αντιπρόεδρος, του Μανώλης Ψαρουδάκης.

Τα Επιμελητήρια Χανίων και Ρεθύμνου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στα Στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο, και ιδιαιτέρως στον κ. Πρωτόπαπα, Γραμματέα ΟΕΥ Α’, την κ. Καμά, Γραμματέα ΟΕΥ Α’, και τον κ. Κωνσταντίνο Makoto Suwamoto, της Υπηρεσίας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ιαπωνία, για την ένθερμη και ουσιαστική υποστήριξή τους.

ΕΝΕΡΓΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ Ο Μ. ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

Στη διαπίστωση ότι «υπάρχουν ευκαιρίες για την αγορά, τους επιχειρηματίες και δυνατότητες συνεργασιών με ξένες χώρες και τις αγορές αρκεί να υπάρχει σωστή οργάνωση προγραμματισμός και στόχευση», κατέληξε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου και μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Μανώλης Ψαρουδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της Wine and Gourmet 2017, υπήρξε ενεργό ενδιαφέρον για εκκίνηση διαπραγματεύσεων για συνεργασίες, με τις οποίες είναι ήδη σε επαφή το τοπικό προσωπικό υποστήριξης της δράσης στην Ιαπωνία. Εξάλλου, όπως εξήγησε, η αποστολή πλαισιώθηκε από παράλληλες δράσεις, με κυριότερη την οργάνωση σεμιναρίου ελληνικού ελαιολάδου με έμφαση στο κρητικό ελαιόλαδο, για το οποίο, όπως δήλωσε, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Τέλος, ο κ. Ψαρουδάκης τόνισε, ότι το επιμελητήριο Ρεθύμνου, μέσω προγραμματισμένων κινήσεων και δράσεων, στοχεύει να εντείνει την προσπάθεια.

 

 

Αριθμός Προβολών: 5