Αναδημοσίευση από : re.grthnea
ΑΠΟΣΤΟΛΙΑΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ 2016

 

 
11/03/2016
 
Τη περασμένη Κυριακή 6 Μαρτίου, έγινε για τρίτη χρονιά «Το Κυνήγι της Αίγας» στους Αποστόλους Αμαρίου. Οι περίπου 150 συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες, έτρεξαν σύμφωνα με τα προστάγματα της πιο φιλοσοφημένης αίγας, της Ζάνας της Λιανής.
 
Οι ομάδες ξεκίνησαν από την πλατεία του χωριού στις 10:00 και κατέληξαν στο Δημοτικό Σχολείο στις 18:25, όπου οι Συβούρβουλοι κατάφεραν, για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια, να κόψουν πρώτοι το νήμα.
Το βραβείο ήταν ένας πίνακας, αντίγραφο τοιχογραφίας που βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο, της αμερικανίδας ζωγράφουJennie Booth, που η ρεθεμνιώτισσα καλλιτέχνιδα Χρυσάνθη Γαγάνη-Ηλιακάκη με χαρά φιλοτέχνησε για μας.
Αξίζει να σημειωθεί και η μεγάλη επιτυχία του χορού των ομάδων την παραμονή, όπου ξεχώρισαν τα μικρά θεατρικά που οι ομάδες παρουσίασαν ιστορίες χωριανών μας και ο διαγωνισμός μαντινάδας όπου η καλύτερη ψηφισμένη μαντινάδα ήταν η ακόλουθη:
 
Μολέρνω το χαρταετό τη Καθαρά Δευτέρα
και γράφει πόσο σ' αγαπώ, όμορφη θυγατέρα.
Καλές απόκριες σε όλους και σας περιμένουμε το Σάββατο το βράδυ στις 20:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου για τα αποκριάτικα παιχνίδια αλλά και τη Καθαρή Δευτέρα στην πλατεία, με αποστολιανή φασολάδα, κέφι και μουζώματα. Και του χρόνου!
 
Η ομάδα Ζάνα η Λιανή και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων
Αριθμός Προβολών: 19