Γράφει ο Σαββάκης  Ιωάννης

Θλίβομαι με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου . Θλίβομαι  απ’ όλα διότι όλη αυτή η ενασχόληση με τα ευτελή και κακορίζικα οικονομικά χάλια δηλαδή με την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, μας εμποδίζει να ασχοληθούμε με τα ουσιώδη, με τα σημαντικά.
Ουσιώδη εννοώ την ουσία της ζωής, αυτά με τα οποία αξίζει να ασχολείται ο άνθρωπος.

Κάποτε ο  Μάνος Χατζηδάκης είχε πει: Μακάρι να ερχόταν να μας κυβερνήσουν οι Ευρωπαίοι, για να μπορέσουμε εμείς να ασχοληθούμε με τα ουσιώδη! Να τώρα, οι Ισπανοί που μας ειρωνεύτηκαν: Σσσς… Σιγά μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!

Κι όμως, έστω και τώρα ξυπνήσαμε. Αργήσαμε ένα χρόνο αλλά ξυπνήσαμε. Η κοινωνία του φέισμπουκ που μέχρι χθες περιορίζονταν στην εκδήλωση  (μου αρέσει ) μοιάζει να είναι έτοιμη να εκφράσει σήμερα ένα μεγάλο ΔΕΝ μ’ αρέσει, για όσα της συμβαίνουν.

Χιλιάδες  λαού,   συγκεντρώνονται στις  πλατείες σ’ ολόκληρη τη χώρα, δηλώνοντας με τον τρόπο  τους,  την ειρηνική αντίθεσή τους σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Χωρίς χρώματα, χωρίς οργανωτές.

H χώρα έχει φτάσει στο αμήν της ταπείνωσης και ο λαός της έχει εξαντλήσει τι αντοχές του.
Η ελληνική κοινωνία βράζει και αναζητεί τρόπους να εκφράσει την απελπισία και την οργή της, ψάχνει να βρει δρόμους διεξόδου και ηγέτες πολιτικούς που θα την οδηγήσουν στην ελπίδα , σε καλύτερες μέρες  .

Στις πλατείες  κι απόψε κι ας βρέχει, σου λένε. Εκεί στο δρόμο και στην πλατεία θα βρεις ελπίδα, ομορφιά, ζωή!   Οι αυθόρμητες ειρηνικές διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών σε πολλές πλατείες της χώρας, οι οποίες απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, είναι ένα εντελώς καινούργιο στοιχείο της ελληνικής καθημερινότητας.

Μόλις οι νέοι βγήκαν στους δρόμους, γέρασαν ξαφνικά όλα τα κόμματα, υπάρχει ακόμα ελπίδα !
Δεν πιστεύω σε αυτά που μας λένε για την οικονομική κρίση.
Η Ελλάδα είναι πάμπλουτη…
Βρέθηκαν νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως . Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε…
10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !) όπως αναφέρει το….
Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS.
Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου ( Λάρνακα ).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κρήτες  Κωνσταντινουπολίτες , Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.
Έχουμει μια δυνατή αμυντική βιομηχανία που φτιάχνει από άρματα και τζιπ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ ως προηγμένα συστήματα λέιζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα όπως έκανε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων (ΚΕΑ) στο Ελληνικό.
Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς.
Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα , μπετονιέρες, βυτία κλπ. Μέχρι και .ΠΟΡΣΕ(!) φτιάχνομε στην Κατερίνη ( δείτε στο Διαδίκτυο την βιομηχανία REPLICAR HELLAS).
Διαθέτουμε 2.400 δεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.
Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα
Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόνοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόνοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.
Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
Δεν υπάρχει μικρή και μίζερη Ελλάδα.

Αριθμός Προβολών: 1