ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

Τον Ιούλιο 2018 η Νίκη Μπουρδελή και ο σύζυγος της Χαρίτος Χριστοδουλάκης,απέκτησαν το δεύτερο παιδάκι τους και είναι αγοράκι .Να σας ζήσει.

Τον Αύγουστο 2018 η Αργυρώ και ο Κωστής Θ. Πατένας απέκτησαν το πρώτο τους παιδάκι και είναι αγοράκι.Να σας ζήσει.

ΒΑΠΤΙΣΗ

Τον Ιούλιο 2018 η Δόξα Προβιά και ο σύζυγος της Μανώλης Τσαχάκης βάπτισαν το αγοράκι τους. Το μυστήριο έγινε στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου, στο φαράγγι της Πατσού.

Οι κουμπάροι Μενέλαος Φραγγιουδάκης από το Μοναστηράκι και ο Μανώλης Ψωμάς απο το Μπαλί Μυλοποτάμου έδωσαν στο νεοφώτιστο τα ονόματα: Γεώργιος-Αντώνιος. Το όμορφο γλέντι που ακολούθησε, έγινε στην πλατεία του χωριού μας, με πλούσια εδέσματα και καλό κρασί.

Έπαιξαν ο Φραγκιός Παπαδογιαννάκης από το Φραττί με το συγκρότημα του.Να σας ζήσει.

ΚΗΔΕΙΕΣ

Ένα ακόμη κεφάλαιο έκλεισε στην Βισταγή. Στις 8 Ιουλίου πέθανε στο χωριό μας ο Γιώργης Ηλία Προβιάς ετών 88. Η κηδεία του έγινε στην Βισταγή. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του .

Στις 16 Αυγούστου ,πέθανε στο Ρέθυμνο ο Μανώλης  Νικολάου Λαμπίρης ετών 80 . Η κηδεία του έγινε στην Πηγή, όπου κατοικούσε τα τελευταία χρόνια και η ταφή έγινε στο Νεκροταφείο του χωριού μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Στο τέλος Ιουνίου πέθανε στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Κυπαρίσσης του Νικηστράτου ετών 73.Η κηδεία του έγινε στο Νεκροταφείο Δάφνης  στον Άγιο Δημήτριο.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Στις 4 Αυγούστου οι νέοι και οι νέες της Βισταγής βγήκαν το απόγευμα όλοι μαζί, με λαούτο,λύρα  και μαντολίνο, με πολύ κέφι σε όλα τα σπίτια του χωριου όπου τους καλοδέχονταν και τους κερνούσαν. Τραγούδησαν όμορφες μαντινάδες για το κάθε σπίτι ξεχωριστές. ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά η οποία κατέληξε στην πλατεία μας με όλο το χωριό μαζί ως το πρωί. Και του χρόνου.

Την Τετάρτη στις 8 Αυγούστου είχαμε στην πλατεία μας , κάτι περισσότερο απο ένα όμορφο γλέντι.Είχαμε μια παρουσίαση για την Κρητική φορεσιά από το 1200μ.Χ έως σήμερα, από την κυρία Καλλιόπη Τσιμπισκάκη. Είδαμε την εξέλιξη και τις επιρροές που δέχτηκε η Κρητική φορεσιά. Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση.Μουσικά πλαισιώθηκε απο το Γαλάτιο  Μοσχονά ,το Μανώλη Βερδινάκη  με το συγκρότημα τους.

Το Σάββατο στις 11 Αυγούστου έγινε με επιτυχία το ετήσιο γλέντι του συλλόγου μας , στην φιλόξενη πλατεία του χωριού.Έπαιξαν : Ο Θανάσης Μαυρόκωστας Λύρα, ο Δημήτρης Αγγελιδάκης Λαούτο και ο Δημήτρης Σαμαρίτης  Τραγούδι -Κρουστά. Το γλέντι κράτησε ως το πρωί. Το συνέχισαν όμως μετά τα νεαράκια με μαντολινάκι και λαούτο ,το κέφι δεν τελειωνε, στα σπίτια του χωριού όπου και ακούσαμε αυτή τη μαντινάδα :

”το παρεάκι  τούτο νε

φαίνεται τα χει χάσει

για αυτό κανένας χωριανός

ύπνο δεν θα χορτάσει ”

Και του χρόνου.

 

ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΉ ΠΡΑΞΗ

 

Έκανε η  ιατρός του νοσοκομείου Ρεθύμνου κυρία Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα  ωτορινολαρυγγολόγος .Την Πέμπτη 16 Αυγούστου επισκέφθηκε το χωριό μας και εξέτασε προληπτικά όλα τα παιδιά μας του δημοτικού σχολείου.Την ευχαριστούμε πολύ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΩΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

‘Ενα ωραίο μουσικό αφιέρωμα σε σπουδαίους δημιουργούς του Λαικού ,Ρεμπέτικου, αλλά και Κρητικού τραγουδιού απολαύσαμε την Κυριακή στις 19 Αυγούστου στην πλατεία μας από τον Ισίδωρο Πάτερο και τον Γιάννη Σφακιανάκη.

Για όλες τις εκδηλώσεις μας βοήθησαν με θέρμη και χόρεψαν τα παιδιά μας του χορευτικού συλλόγου, πρόθυμα,με οδηγό το Μανώλη Καριλάκη τον ακούραστο χοροδιδάσκαλο.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΥΡΙΟ ΗΛΙΑ ΛΑΜΠΙΡΗ

Στις 26 Αυγούστου είχαμε στο χωριό μας την ευκαιρία να τιμήσουμε τον αγαπητό μας συγχωριανό καθηγητή-ιατρό κύριο Ηλία Λαμπίρη.

Ο Δήμος Αμαρίου με την συνεργασία του πολιτιστικού συλλόγου Βισταγής ,ετοίμασαν μια εξαιρετική βραδιά τιμής. Μίλησαν ο δικηγόρος κύριος Αντώνης Βγότζας και ο γιατρός Μανώλης Παπυράκης  και εξαίρεσαν το έργο και το ήθος   του καθηγητού .

Ακούσαμε πολύ όμορφα πράγματα τα οποία δεν γνωρίζαμε.

Τέλος ο ίδιος συγκινημένος  ευχαρίστησε τους ομιλητές και μας διαβεβαίωσε ότι λειτούργησε όπως ακριβώς ορίζει ο όρκος του Ιπποκράτη.

 

ΜΙΑ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΙΔΩΡΟ ΠΑΤΕΡΟ  ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΒΙΣΤΑΓΗΣ

Μας δώρισε ένα ολοκληρωμένο μουσικό εξοπλισμό με 4 ηχεία, μόνιτορ, μικρόφωνα και τα σταντ ,ενισχυτές ,κονσόλα ,ικανό να καλύψει ένα πανηγύρι. Ευχαριστούμε πολύ .

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ 2018

Αρτέμης Μανδακάκης του Στυλιανού  και της Ελευθερίας ,πέτυχε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ,σχολή ηλεκτρολόγων ,ηλεκτρονικών μηχανικών .

Ανθή Παπαφανουράκη του Χρήστου και της Μαρίνας,πέτυχε στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου ,τμήμα μαθηματικών εφαρμοσμένων μαθηματικών.

Ελεάνα Σφακιανάκη του Μανώλη και της Μαρίας ,πέτυχε στο Πάντειο πανεπιστήμιο Αθηνών,τμήμα Ψυχολογίας.

Παναγιώτα Φουρτίνη του Μανώλη και της Αγγελικής  ,πέτυχε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τμήμα Βιοτεχνολογίας.

Μανώλης Χριστοδουλάκης του Νικολάου και της Ελένης ,πέτυχε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ,τμήμα πολιτικών μηχανικών στο Βόλο.

ΤΕΙ

Γεωργία Καμπουγιέρη του Ευαγγέλου και της Αγάπης ,ΤΕΙ Αμαλιάδας,τμήμα τεχνολόγος γεωπόνος.

Δόξα Προβιά του Αντωνίου και της Ελένης ,ΤΕΙ Χανίων ,τμήμα μηχανικών φυσικών πόρων και περιβάλλοντος.

Στέλιος Σταυρουλάκης του Εμμανουήλ και της Ευαγγελίας ,ΤΕΙ Ηρακλείου ,τμήμα νοσηλευτικής.

Αλέξανδρος Προβιάς

Αριθμός Προβολών: 304