Με την χοροστασία των Μητροπολιτών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας: Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) κ.κ. Θεοδώρου και Πυλουσίου κκ. Νύμφωνος και του Επισκόπου Μοζαμβύεης κ. Χρυσοστόμου, τη συλλειτουργία 6 Αρχιμανδριτών και 20 Ιερέων και την παρουσία πλήθους ενοριτών, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας Περιστερίου, το μεσημέρι της 29.1.2019, η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος Μixαήλ Ταξάκη, πατρός του ιερατ. προϊσταμένου του Ναού π. Στυλιανού Ταξάκη.
Το άκρως συγκινητικό κλίμα φορτίσθηκε με την καταληκτική εμπνευσμένη νεκρολογία που εκφώνησε ο Μητροπολίτης κ.κ. Θεόδωρος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εκλιπόντος, επικαλούμενος τις ρήσεις των Πατέρων της Εκκλησίας, που παρομοίασαν την ζωή του ανθρώπου σαν ένα όνειρο που έρχεται και παρέρχεται, ή σαν μια εισπνοή – εκπνοή, ή σαν ένα μικρό καράβι που ταξιδεύει στο πέλαγος μέχρι να βρει το απάγκιο λιμάνι.
Περιέγραψε την θαυμάσια πορεία του Μιχαήλ Ταξάκη, σαν πατρός και συζύγου, που ορφάνεψε μικρός, αγωνίστηκε και ανάστησε την υπόλοιπη οικογένειά του εργαζόμενος σκληρά σαν αγρότης και ακολούθως σαν σπουδαίος μάστορας. που λάξευε την πέτρα και την έκανε όμορφη και στέρεα ψηφίδα κατοικίας, την καρτερία του στην καταναγκαστική εργασία κάτω από την μπότα του Γερμανού κατακτητή κ.λπ.
Προσευχήθηκε ο Χριστός να αναπαύσει την ψυχή του, να την κατατάξει στην τάξη των εκλεκτών και να την καταγράψει στο βιβλίο της αθανασίας και της αιωνιότητα.
Ολοκληρώνοντας του αφιέρωσε μια Κρητική μαντινάδα: «Ως τρέχουνε τα σύννεφα και του καιρού κλουθούνε (ακολουθούν), τρέχουνε και τα μάτια μου όντε σε Θυμηθούνε!».
Ο εκλιπών ενταφιάστηκε στο Κοιμητήριο του Περιστερίου με τις προσευχές όλων μας να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.
Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δημαρχος Περιστεριου Κος Ανδρεας Παχατουριδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου κ. Βασ. Αώλος, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος κα Μαίρη Τσιώτα, προεδρος του Συλλογου των εν Αθηναις Φουρφουριανων «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» κος Μουρτζανός Μιχ. Βασιλειος, η πρόεδρος του Συλλόγου Κρατήν Περιστερίου κα Βίκη Λιλυμπάκη και η π. πρόέδρος κα Παρασκευή Λιλυμπάκη, η π. υποψ. δημοτ. σύμβουλος κα Ελένη Ζεκαλάκη Καραμανλή, ο επixειρηματίας κ. Ανδρέας Δράκος, συγγενείς, φίλοι της οικογενείας, ενορίτες κ.ά.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Τους Αρχιερείς, τους Ιερείς και όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο μας συμπαραστάθηκαν στο βαρύτατο πένθος μας για την απώλεια του λατρευτού μας συζύγου, πατέρα και παππού ΜΙΧΑΗΑ ΤΑΖΑΚΗ ευχαριστούμε θερμότατα.
Η σύζυγος Ιωάννα, τα τέκνα Μαρία και α. Στυλιανός & Βασιλική, τα εγγόνια Ελένη και Μιχατίλ, οι λοιποί συγγενείς. Το 40ήμερο Μνημόσυνο του Mιχαήλ Ταξάκη τελέσθηκε το Σάββατο 2 Μάρτίου 2019, στον Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας, ώρα 10,00 π.μ.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ»

Αριθμός Προβολών: 120