Στις 18/02/23 έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Χαρίτου Χριστοδουλάκης. Μία εμβληματική μορφή της Κρήτης, από τη Βισταγή Αμαρίου.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στη νεκρώσιμη ακολουθία για να εκφράσουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο μπατζανάκης του Νίκος Νησανάκης. Είπε τα εξής:

 

Ανείπωτη είναι η θλίψη μας, πολυαγαπημένε μας Σταύρο, έσβησες από ανάμεσά μας. Θα θέλαμε να έμενες κοντά μας ακόμη πολύ καιρό. Ήσουν υπόδειγμα καλού ανθρώπου, με βαθύτατη συναίσθηση καθήκοντος, παράδειγμα για την αγάπη σου και την καλοσύνη σου.

Ήσουν ευσυνείδητος επαγγελματίας, καταξιωμένος στο χώρο σου, αγαπούσες την δουλειά σου και την έκανες όσο καλύτερα μπορούσες. Γι’ αυτό έχαιρες εκτιμήσεως από μέρους όσων σε γνώριζαν. Ήσουν ακούραστος, πρόθυμος, εξυπηρετικός και γι’ αυτό σε αγαπούσαν όλοι.

Νυμφεύτηκες την αγαπημένη σου Μαρία, σας ένωσε μια υπέροχη αγάπη, αποτελούσατε μια ψυχή σε δύο σώματα. Έζησες σωστά και αγαπημένα με την άξια σύζυγό σου, στάθηκε δίπλα σου, την στήριζες και σε εμψύχωνε.

Ήσουν παράδειγμα οικογενειάρχη. Αποκτήσατε τέσσερα παιδιά και οχτώ εγγόνια. Τους δώσατε σωστή ανατροφή, καλό παράδειγμα και ο κόσμος τα καμαρώνει και τα επαινεί. Αγωνιστήκατε χωρίς να υπολογίζετε την κούραση, δοκιμάσατε πολλές πίκρες, αλλά οι κόποι σας δικαιώθηκαν. Εδώσατε στην κοινωνία τέσσερα άξια τέκνα με αρετές και αρχές. Τα σπουδάσατε, έγιναν επιτυχημένοι στις εργασίες τους, με καλές οικογένειες και άξιους απογόνους, τα υποδειγματικά εγγόνια σου, που συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση.

Σε διέκρινε η καλοσύνη και η ευγένεια, ανέβλυζαν πηγαία από τα βάθη της καρδιάς σου, όπως και η αισιοδοξία, ο καλός λόγος σε όλους, η αίσθηση του χιούμορ, γελαστός και με καλά λόγια τους στήριζες όλους και τους έδινες δύναμη και ελπίδα.

Ήσουν ο γνήσιος φίλος που συντρέχει τους πάντες, αλλά σπανίζει στην σημερινή εποχή και τον έχουμε τόσο ανάγκη.

Το σπίτι σου και η αγκαλιά σου ήταν πάντα ανοιχτά για όλους, γνωστούς και αγνώστους.

Κανείς δεν περίμενε πως θα σε αποχαιρετούσαμε τόσο νωρίς για να αρχίσεις το μακρινό σου ταξίδι.

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει όλα όσα μπορεί να πάθει ο καθένας από μας. «Κοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον» πολυαγαπημένε μας Σταύρο.

Ο Κύριος σε κάλεσε κοντά Του αυτόν τον καιρό που ο προορισμός σου ήταν ανάμεσα στην οικογένεια σου. Φεύγεις και αφήνεις ένα κενό που δεν αναπληρώνεται. Φεύγεις, αλλά δεν χάνεσαι, μένεις αιώνια στη μνήμη μας, σαν πρότυπο συζύγου, πατέρα, παππού και φίλου.

Μένεις αιώνια στη θύμησή μας με την προσωπικότητα σου. Υπέμεινες με καρτερικότητα όλα τα χτυπήματα της μοίρας. Στάθηκες όρθιος σαν κυπαρίσσι περήφανο που το δέρνουν οι άνεμοι. Ήσουν πάντα γελαστός και αισιόδοξος, αγαπούσες το καλό και μισούσες το κακό, ήσουν παράδειγμα προς μίμηση σε όλους.

Όχι, δεν θα φύγεις από κοντά μας. Η σκέψη μας θα ψυχανεμίζεται την παρουσία σου ανάμεσά μας, συγγενείς, φίλοι και όλοι οι Βισταγιανοί που είμαστε δεμένοι μαζί σου. Όλη η επαρχία Αμαρίου, η Δημοτική Αρχή, όπου υπήρξες Πρόεδρος Βισταγής επί εικοσιπέντε χρόνια και Σύμβουλος στον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αμαρίου, Ρεθύμνου, Κρήτης και Ελλάδος, έμειναν άφωνοι όταν άκουσαν το θλιβερό μαντάτο.

Με τις ικανότητες και την εργατικότητά σου, ανέβηκες σε μία περίοπτη θέση. Η προσωπικότητά σου ακτινοβολεί όλες τις αρετές που θα μπορούσε να συγκεντρώνει ένας γνήσιος Αμαριώτης, αρχοντιά, λεβεντιά και καλοσύνη. Όποιος είχε την τύχη να σε γνωρίσει, σε θαύμαζε, σε εκτιμούσε και σε αγαπούσε.

Πάντα θα σε αναζητούν οι παρέες και οι αμέτρητοι φίλοι σου, ήσουν διαμάντι ανάμεσά τους.

Επίσης θα σε αναζητούν οι δικοί σου, η οικογένεια και οι συγγενείς, ήσουν το στήριγμά τους, ακούραστος αγωνιστής της ζωής. Εσένα ζήλεψε ο Χάρος και σε κάλεσε κοντά του.

Κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει το αύριο.

Μία ανωτέρα δύναμη ρυθμίζει τα πάντα.

Ας παρακαλέσουμε τον Κύριο να σταλάξει βάλσαμο παρηγοριάς στις καρδιές όλων όσων σε αγάπησαν και πικράθηκαν από την απρόσμενη αναχώρησή σου.

Είσαι στην μακάρια χώρα, όπου δεν υπάρχει οδύνη, λύπη και στεναγμός, αλλά ζωή ατελείωτη.

Η θύμησή σου θα μείνει για πάντα μαζί μας, οι χαρές σου, οι αρετές σου, η καλοσύνη σου, η αισιοδοξία και τα καλά σου λόγια θα μείνουν στην μνήμη και την καρδιά μας.

Καλό σου ταξίδι πολυαγαπημένε μας σύζυγε, πατέρα, παππού, αδελφέ, θείε, φίλε, συγγενή και άξιο τέκνο της επαρχίας Αμαρίου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Βισταγής που θα σε σκεπάσει.

Αιωνία σου η μνήμη αδελφέ μου Σταύρο.

Ευχαριστήριο

Θέλουμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που μας συμπαρασταθήκατε στο βαρύ πένθος μας για το χαμό του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού Σταύρου Χαρίτου Χριστοδουλάκη.

Η σύζυγος Μαρία και τα τέκνα Αγάπη, Ελένη, Χαρίτος, Μανωλία ευχαριστούν θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειο, Ρεθύμνης και Κέντρου Υγείας Αγίας Φωτεινής για την αμέριστη επιστημονική και ανθρώπινη, πολύχρονη συμπαράστασή τους στο σύζυγο και πατέρα μας Σταύρο Χαρίτου Χριστοδουλάκη, που δυστυχώς απεβίωσε στις 18/02/2023.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την πνευμονολόγο Ειρήνη Ηλ. Λαμπίρη που ήταν συνεχώς και ακούραστα στο πλευρό του μέχρι το τέλος.

Καλή δύναμη στο έργο σας.

Η οικογένεια

Αριθμός Προβολών: 78