Ρωσία – Ουκρανία, ώρα μηδέν

 

Λίγο μετά το τέλος των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στο Πεκίνο, στα τέλει Φεβρουαρίου του 2022, η Ρωσία έκανε την από καιρό σχεδιαζόμενη Στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία. Τα τύμπανα του πολέμου χτύπησαν και στην Ευρώπη.

Οι λόγοι του πολέμου είναι πολλοί και παλιοί. Οι δυο εμπλεκόμενες χώρες, δυο ομόθρησκοι αδελφοί λαοί, αλληλοκατηγορούνται για τις αιτίες του πολέμου. Οι λόγοι του πολέμου είναι κυρίως οικονομικοί, όπως πάντα. Όλες οι διαπραγματευτικές ενέργειες σε παγκόσμια διάσταση, έως σήμερα ,απέτυχαν.

Οι συνέπειες του πολέμου πολλές και κυρίως οι ανθρώπινες απώλειες κι από τις δυο πλευρές. Ένα νέο κύμα εκατομμυρίων μεταναστών πλημμύρισε την Ευρώπη.

Είναι σε όλους γνωστό ότι η Ευρώπη και ειδικότερα η πατρίδα μας έχει μεγάλη ενεργειακή εξάρτηση από την Ρωσία και μας άγγιξε άμεσα, όπως επίσης και ο μεγάλος αριθμός Ελλήνων ομογενών που κατοικούν στην Ουκρανία. Είναι επίσης γνωστό ότι η Ουκρανία και η Ρωσία ήταν και είναι οι σιτοβολώνες της Ευρώπης και με αυτήν την κατάσταση οι συνέπειες θα είναι παγκόσμιες, Ευρωπαϊκές, αλλά θα έχουν αντίκτυπο και στην πατρίδα μας.

Δυστυχώς στο τραπέζι της διαμάχης και του πολέμου έχουν μπει τα χημικά και τα πυρηνικά όπλα .

Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

 

Σαββάκης Ε Ιωάννης

 

Αριθμός Προβολών: 34