Ήλθαν εις κοινωνίαν γάμου

 ο Χάρης Παλάσσαρος και η Κατερίνας Χοράκοβα

Γράφει ο Βασίλειος Κων/ντή Σχίζας.

Κοινωνικό γεγονός εξαιρετικού ενδιαφέροντος για τους  Απόδημους Κρήτες  τού Λεκανοπεδίου Αττικής απετέλεσε ο γάμος τού  Ρεθυμνιώτη  (από το Γιαννούδι), Χαράλαμπου  (Χάρη) Παλάσσαρου και της Κατερίνας Χοράκοβα. Υπογραμμίζεται ότι ο γάμος έγινε όπως αρμόζει στους ακραιφνείς Κρήτες, δηλαδή μυσταγωγικός – θρησκευτικός.

Το μυστήριο τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 11 Οκτωβρίου 2014,  στο παρεκκλήσιο της Αγίας Αναστασίας τού «Κτήματος Ναϊάς» στην περιοχή του Κορωπίου ανατολικής Αττικής.

Το νέο ανδρόγυνο, ο Χάρης Παλάσσαρος και η Κατερίνας Χοράκοβα.

Πλήθος προσκεκλημένων, είχαν  κατακλύσει  τους χώρους του «Κτήματος», και συμμετείχαν στην μυστηριακή ακολουθία, η οποία σηματοδότησε την απαρχή της νέας οικογένειας τού  νέου ανδρογύνου. Μεταξύ αυτών ήσαν πρόεδροι και αντιπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων από όλες τις περιοχές της Κρήτης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Αττική αλλά και στο Νησί.

Επισημαίνεται ότι πατέρας τού Χάρη,  είναι ο πρώην πρόεδρος του Πνευματικού Ιδρύματος των Κρητών «ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ», Στέλιος Παλάσσαρος, ο οποίος έχει ενεργή δράση για περισσότερα από τριάντα χρόνια και  είναι  παραδεκτός  σε όλη την Κρητική Αποδημία για την πολιτιστική αλλά και υλική προσφορά του στην διαρκή προσπάθεια για την ανάδειξη όλων των πτυχών της ιστορίας, αλλά και την αναβίωση των εθίμων και παραδόσεων της Κρήτης.

 Αποκορύφωση της προσφοράς αυτής ήταν η  ανακαίνιση  τού κτηρίου της οδού Στράβωνος της Κρητικής Εστίας, επί των ημερών του, το οποίο σήμερα  αποτελεί σημείο πολιτισμικής αναφοράς και καύχημα για τους Απανταχού Κρήτες.

Οι ευτυχισμένοι νεόνυμφοι, έκαναν την πρώτη γνωριμία τους ως σπουδαστές στη Βρετανία και προχώρησαν στην κορύφωση των σχέσεών τους με τον γάμο τους, όπου την ανταλλαγή των στεφάνων τους  πραγματοποίησε ο παιδικός φίλος τού  γαμπρού, Ιωάννης Χαλαστάρας.

Το νέο ανδρόγυνο, ο Χάρης και η Κατερίνα μεταξύ  των γονιών τού γαμπρού, της Φανής αριστερά και του Στέλιου Παλάσσαρου δεξιά. Στο άκρο δεξιά η Μαρία Σ .Παλάσσαρου.

Ακολούθησε πλούσια γαμήλια δεξίωση  στην πολυτελή αίθουσα του «Κτήματος» Ναϊάς, όπου δεξιώθηκαν όλοι οι προσκεκλημένοι οι οποίοι ευχήθηκαν στους νιόπαντρους κάθε χαρά και ευτυχία στη ζωή τους.

Εδώ επισημαίνεται η Κρητική πολιτιστική ατμόσφαιρα η οποία επικράτησε στην δεξίωση, την οποία οργάνωσε ο Στέλιος Παλάσσαρος με παραστάτη τη σύζυγό του Φανή, προς ευχαρίστηση των καλεσμένων. Σε όλους, καλωσορίζοντάς τους  πρόσφερε ο ίδιος το αναμνηστικό Κρητικό λευκό κεφαλομάντηλο.

 Στη μουσική ήταν ο κορυφαίος λυράρης και τραγουδιστής Στέλιος Μπικάκηςμε τους συνεργάτες του, οι  οποίοι ξεσήκωσαν  όλους σε πηγαία ολονύχτια διασκέδαση.  

 Επίσης ομάδα  τού  «Λαογραφικού Ομίλου – ΚΟΥΡΗΤΕΣ»,   με λυγερόκορμες κοπέλες και λεβέντες παλικάρια με τις παραδοσιακές Κρητικές φορεσιές τους χόρεψαν Κρητικούς χορούς. Αμέσως μετά  ο αντιπρόεδρος των «ΚΟΥΡΗΤΩΝ» Γιάννης Μαραγκάκης, ο οποίος αναπλήρωσε τον πρόεδρο Μανώλη Παττακό  (Παττακομανώλη), γιατί δεν παρίστατο εξ ανωτέρας βίας, πρόσφερε στον γαμπρό ένα Κρητικό μαχαίρι εις ανάμνηση του ευτυχούς γεγονότος.

Ο Στέλιος Παλάσσαρος μετέτρεψε την γαμήλια δεξίωση των παιδιών του σε κορυφαία πολιτιστική κοινωνική Κρητική εκδήλωση η οποία συζητήθηκε  έντονα στους Απόδημους Κρήτες.  Τέλος τονίζουμε ότι διακρίναμε το υψηλό πολιτισμικό και ανθρωπιστικό επίπεδο του υψηλόφρονα Στέλιου Παλάσσαρου, αξίες τις οποίες  μεταφέρει και στα παιδιά του.

Στο γάμο κλήθηκαν τιμητικά και παραβρέθηκαν ο πρόεδρος την Ομοσπονδίας Σωματείων Αμαρίου Στέφανος Αντωνακάκης με τη σύζυγό του κα Γιούλα.

Ο Στέφανος Αντωνακάκης με τον εγγονό του Ανδρέα. Η μητέρα του μικρού Ανδρέα κα Μαρία είναι κόρη του Στέφανου Αντωνακάκη και παρευρέθη στο γάμο. Είναι εξέχων μέλος του χορευτικού συγκροτήματος των ΚΟΥΡΗΤΩΝ και απέσπασε τα χειροκροτήματα για την χορευτική της δεινότητα.

Αριθμός Προβολών: 7